akraljik0333

Član
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About akraljik0333

  • Rank
    SDI
  • Birthday 03/03/1994

Profilne informacije

  • Ime
    Alen
  • Vozilo
    Golf 5 1.9 tdi

Recent Profile Visitors

263 profile views
  1. Tako je da, 1/10 puta se NE zatrese. Probat ću se naručiti kod drugog mehaničara da pregleda to sve. Kada sam iša sposla neki dan cuo sam isto Golf 5 ali neznam koji motor, dali je isti ili jaci, pa je puno bolje i tiše radio od moga. Meni sve sluti da je možda i sam zamajac krivo ugrađen pa je opet otišao ili je dio jednostavno neispravan od samog početka. Mehaničar kažu da je. Ali sad neznam dali mogu ja pokušati nekako vidjeti tj testirati pa da se vidi?
  2. Pozdrav Imam pitanje u vezi paljenja auta. Inace auto je VW Golf 5 1.9 tdi (77kw) 2008 godina Auto ima 234 xxx km. Zanima me zašto se auto prilikom paljenja bio on hladan ili ugrijan na radnoj temperaturi (90* C) prilikom paljenja zatrese motor? Nekada ne ali u 98% da. Da se bolje izrazim 1/10 se zatrese motor. Pod "zatrese" mislim ono dosta trzne. Ipak 2008 godina nije tako star auto... Mislio sam da je to do zamajca (koji je riknuo) ali sam kupio novi i mehaničar je to popravio. Sve zajedno sa velikim servisom je izašlo 5800kn (što i nije malo novaca, jelda?) ali problem je i dalje tu. Rekao mi je da je mjenjao još i komplet kvačilo, korpu i lamelu u sklopu toga. sto tako kada vozim auto osjetim da kvačilo i dalje vibrira (kada držim nogu na njemu ali ne pritisnuto). Nema skoro nikakve promjene. Dali nije zamajac sjeo na svoje mjesto ili nije dobro ugrađen ili je nešto treče? Sada me zanima dali je netko imao sličnih problema ili dali neki ovdje mehaničar zna što nije uredu? Dobro bi mi došlo i drugo/treče mišljenje. Izvinite ako već ima isto takav post i molio bih bez glupih komentara. Hvala :)
  3. Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje vezano za skripanje ili bolje receno cviljenje. Naime, radi se o autu golf 5, kad ga upalim sve radi normalno kako i treba. Kada krenem prva u drugu ili druga u trecu, od 1500-2500 okretaja, cuje se cviljenje necega, poput remena. Dodao gas polako, onda se cuje duže, jace, a kad stisnem malo, samo zacvili (malo, manje od sekunde). Bio sam kod mehanicara, pa je rekao da nezna sto je. Mislio je da mozda pusta na nekoj membrani zrak, da je neko crijevo od/do turbine ali nista nije pronasao. Nadodao je ako bude veci kvar, pokazat ce se... bio auto hladan ili postignuta normalna radna temperatura (90*C) isto se cuje. Nekada ne, nekada da. Smeta mi, volio bi to rijesiti. Vidim da se oko alternatora dosta trese, a sad nisma neki strucnjak. Inace otisao mi je zamajac, pa je mozda i do toga nesto... (znam da to dosta dode). Spaner, radilica, remen, nesto mozda od toga... Novi sam, mozda krsim neka pravila, izvinite, volio bi to popraviti. Auto ima 215 tkm (veliki raden na 150tkm) ... mozda je i do toga... 2008 godiste, motor 1.9 tdi (77kw) Hvala, lijep pozdrav :)