S4mpion

Član
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About S4mpion

  • Rank
    SDI
  • Birthday 07/06/1992

Profilne informacije

  • Ime
    Nedim
  • Vozilo
    Golf 5 2.0TDI

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav, evo problema: Kada vozim na pravcu, pa počnem kočiti, sa zadnje strane mi se čuje lupkanje, kao da lupka zadnji lijevi točak. Lupkanje se čuje i bez kočenja, a sa upotrebom kočnice se pojača. Lupkanje je ciklično i pravilno, u zavisnosti od brzine kretanja. Ne zvuči kao grebanje, već je to više neki tupi zvuk lupkanja. Na volanu se ne osjeti ništa, auto je mirno, nema lufta na točkovima, majstor skidao točkove pregledao pakne, sve je na mjestu. Otprilike, kada par puta povučem ručnu tokom vožnje, lupkanje se nekako smiri ili potpuno nestane. Majstor ne zna ša je i sumnja na diskove, ali ja ne vjerujem da su diskovi, jer bi zvuk bio drugačiji i osjetilo bi se na volanu. Ima li ko ideju? Da li bi kočioni cilindar mogao praviti to lupkanje?
  2. S4mpion

    Struganje u volanu b6

    Ne mora se kretati da bi mu se čuo homokinetički zglob, jer postoji više vrsta kvarova na tom zglobu. U konkretnom slučaju, zvuči kao da u zglobu nije ostala kap masti, vjerovatno mu je i manžetna spala.
  3. S4mpion

    Golf 5, voda u gepeku

    Mislim da je predviđeno svakako da voda tu prolazi, jer postoje rupice koje nemaju drugu svrhu:
  4. S4mpion

    Golf 5, voda u gepeku

    PROBLEM RIJEŠEN Ipak je do čepova za koje sam ja mislio da je zapravo lim zato što su lakirani, pa se ne vidi na prvu da je plastični čep u pitanju. Uglavnom, šarafcigerom sam izbio čep i voda je odmah počela izlaziti.
  5. S4mpion

    Struganje u volanu b6

    Meni ovo zvuči kao homokinetički zglob, što je puno manji trošak od letve volana. Inače, homokinetički zglobovi se čuju baš prilikom motanja. Evo ti par linkova sa primjerima, pa saam ocijeni: https://www.youtube.com/watch?v=6LHEEq7OFCM https://www.youtube.com/watch?v=-fHWVd_Vj6Q
  6. S4mpion

    Golf 5, voda u gepeku

    Svjetla su mi bila ok donedavno, međutim crkla mi sijalica na lijevom i nakon što sam je zamijenio, neki dan vidim da je u štopku probila vlaga, nije mnogo, ali mi bode oči, pa ću i to morati da riješim kad malo otopli, da prečistim dihtung i možda neki komad tanke gume ili spužve da gurnem između štopke i lima, čisto da malo ograničim dotok vode kroz zazore. Mislim da autopraonica i jak pritisak vode najviše utiču na stvaranje vlage u štopkama, pa ću ubuduće izbjegavati da direktno tučem po štopkama. Najgore što se onaj dihtung ne može kupit' nigdje.
  7. S4mpion

    Golf 5, voda u gepeku

    E hvala ti Veljko, mislim da je upravo do ovoga. Provjerio sam na svom autu, kod mene nisu 3 rupice, već postoji samo jedna i to ona na desnoj(suvozačevoj) strani vrata gepeka. Na lijevoj strani (gdje se i čuje voda) i u sredini postoje dva ispupčenja na limu (kao pipci), ali nisu izbušeni, pa ću gledat' da napravim rupicu kad vrijeme bude malo bolje ili su možda to plastični pipci, stvarno nisam provjeravao, jer je lakirano preko njih, pa sam pretpostavio da je metal u pitanju.
  8. S4mpion

    Golf 5, voda u gepeku

    Da ne otvaram novu temu, zna li neko jel' na vratima gepeka petice postoje neki odvodi za kišu koji se mogu začepiti? Juče otvaram vrata gepeka i čujem kako se u vratima mućka voda, možda litar i po da ima, ali unutrašnjost gepeka je suha, voda nije prošla unutra, izgleda da se zadržala baš u vratima.
  9. Pokušaj skinuti te 3 sijalice iz prednjeg krovnog osvjetljenja, pa onda provjeri da li će ti svijetliti ove crvene tipke.
  10. S4mpion

    Golf VII trza

    Prva stvar koju bih ja uradio na tvom mjestu je ta da bih ga izvukao na neku dobru cestu i uzeo mu dušu, malo ga pročepio. Znači vozit ga 15ak minuta na 3000 obrtaja iznad 60km/h, da auto izbaci nakupljeno smeće iz sebe koje ga guši, jer nije voženo dvije godine. Možda ti ovo i ne riješi problem, ali je definitivno varijanta koja te ništa ne košta, a može ti pomoći.
  11. PROBLEM RIJEŠEN. Danas sam preuzeo auto i ide kao mina, kvar je u potpunosti uklonjen zamjenom letve volana. Prema riječima majstora, problem je bio u letvi volana koja je pokvarena, pa je elektronika letve volana pravila spoj sa procesorom ABS sistema i CANBUS modulom, što je i izazvalo sav ovaj haos iako i majstor kaže da je ovaj problem vrlo neobičan i nema neke logike da letva napravi ovakve probleme, ali se desilo. Što se tiče lampica i poruka na boardu, očigledno su u pitanju bili lažni signali.
  12. Mislim da nije do ulja uopšte, jer bi motor u tom slučaju promijenio zvuk, a on radi bez problema, u međuvremenu je prešao 15ak km do lokacije na kojoj se nalazi autelektričar plus rad u mjestu (u radioni), dijagnostika uopšte ne ukazuje na probleme sa uljem iako board izbacuje tu poruku. Evo, danas idem po auto, majstor ga je završio, spominjao mi je juče neki kvar vezan za procesor ABS sistema, pa ću javiti detalje šta je bilo i kako.
  13. Pozdrav. Golf 5 2.0 TDI, vozio sam gradom normalno i auto je stvarno išl'o k'o mina, međutim, odjednom mi se upali ŽUTA lampica volana iako sve funkcioniše normalno. Kroz 15 minuta uredne vožnje lampica volana postade CRVENA, popališe se lampice ABS, ESP, lampica ulja, rezerva, ručna kočnica blinka, volan je postao teži, a auto je izgubilo snagu na cirka 30%, pri tome kazaljka obrtomjera je zakovana na nulu, kazaljka brzinomjera poludjela, kazaljka temperature oborena na nulu(motor uredno 90 stepeni). Na kompjuteru poruke "STOP", a zatim "Oldruck Motor aus". Zovnem jarana da provjerimo auto: -nivo ulja uredan -nivo rashladne tečnosti uredan -ulje zamijenjeno prije 2500km -temperatura uredna (iako pali hladnjak čim mu se da kontakt) -zvuk motora potpuno uredan-fino prede -motor suh k'o barut -volan težak k'o crna zemlja (elektromehanička letva) -auto se ugasi odmah nakon paljenja(iako pali k'o mina, bez verglanja), kao da mu fali struje (osim ako mu se ne doda dobar gas, tada ostaje raditi uredno i bez gasa) -kad je hladan, ima snagu i volan je ok, ali čim se ugrije, volan postane težak i auto izgubi snagu Majstor je stavio drugi procesor, ali opet je sve bilo isto, drugi sat, ali opet sve isto. Snimak tokom vožnje: Zahvaljujem.