MateV

Član
  • Content Count

    96
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by MateV

  1. Kakvi su ovi satovi bez displaya, ali ima mali mfa na ovom lijevom od sata? Znao sam to vidit i na polu. Slika s marketplacea.
  2. MateV

    Lupkanje tokom voznje

    Zvuči malo nevjerojatno, ali moguće i da je nešto na remenu, tipa pumpa vode, servo pumpa, kompresor klime ili alternator. Tako i meni pri kretanju pogotovo na uzbrdici krene nešto kramat i lupat baš ružno ko da nema auspuha. Počelo je otkako sam alternator zamijenio sa zamjenskim. Skinem remen i ništa se ne čuje, a već sam se pripremio na 500e za novi set kvačila.
  3. Termostat? Kad voziš recimo duže vrijeme nizbrdo bez gasa malo padne kazaljka, ali u normalnoj vožnji s gasom se to ni ne primjeti. Tako je i kod mene ali ta mala padanja nisu neki veliki problem, tek kad krene padat ispod 70 počinje bit problem. Ako imaš neki servis s kojim se otvara sustav onda ga je praktično zamijenit. Vodena pumpa npr. Za duže verglanje može bit tisuću razloga, od jednostavnih stvari tipa filter nafte pa do dizni, ali ja bih počeo s filterom i njegovim kućištem. Provjeri ako su gumice u dobrom stanju, cijevi i spojevi s fleksibilnih na krute. Pokušaj možda i upalit ga s iskopčanim MAF-om, bacit će grešku dok je iskopčan ali mora upalit i bez njega. Kad sastavi dal zvuči grubo kao da radi na 3 cilindra sekundu ili dve pa se ispravi? Može bit i do grijača.
  4. Evo ti screensot iz etke, za Passata CC 2012. godište. Koliko sam te shvatio tebi bi trebala posuda 3C8 955 453 G, donja slika ti je s nabavnom cijenom, znači u ovlaštenom će ti to bit nekih 100-tinjak e
  5. MateV

    Golf 5 izmjena table

    Dobro da si javio gdje se nalaziš. Ja bih ti rado to sredio, ali imam samo kkl kabel znači auti prije CAN busa. Na petici je dosta teško jer je immo kompliciraniji, vcds ga može programirat samo ako imaš pin, a s izvlačenjem pina sretno. Na četvorkama je to 2 minute posla za izvuć.
  6. Ako nemaš na što povezat FIS ako ne misliš ubacivat MFD, možda ti ovo bude interesantno: Digital Speedometer to Car's Instrument Cluster via CAN Bus - Hackster.io Ovo je za audi TT, ali za fis od passata bi trebao bit isti protokol. Jedino pogledaj u komentarima ima neke dodatne komande koje moraš poslat da fis prihvati ulaz za sekundarni display. Ako nađem i ubacim full fis sam planirao napravit pločicu koja bi se povezala između can busa od sata i ccm-a, da pokazuje koja su otvorena vrata sa starim CCM-om, a onda je ovo samo softverski dodatak čisto da se nešto pokazuje na displayu.
  7. Ne čudi me uopće, VW-ovi su u to vrijeme dolazili s najčudnijom mogućom opremom. Baš kako gledam po marketplaceu pa se čudim. Imaš npr Pola 2003. g. sa šiberom, ali bez klime i el. podizača. Moj je Highline oprema pa isto ima Bosch sat, iako od opreme ima i el. podizače, prednje maglenke, stražnje zvučnike i trokraki volan sve tvornički ugrađeno. Tvoj je još čudniji jer ima 96 kW motor i šiber, ali nije imao prednje maglenke niti stražnje zvučnike. Moj tata je imao SDI-ja sa svim podizačima i trokrakim volanom, bez klime (naknadno ugrađena) i bez daljinskog, ali je imao srebrni sat bez fisa doduše.
  8. Ako nema u nekim postavkama u multimediji, onda će se sigurno moć napravit s vcdsom.
  9. MateV

    t/k: kilometarsat g4

    Bio sam danas na otpadu po par sitnica, pitao sam za sat ako imaju, imaju ove: 1J0 920 801 E VDO 1J5 920 826 A VDO (za kataloški nisam skroz siguran jer ga nisam vadio ali je na golfu 1.6 benz) 3B0 920 825 A VDO (od passata polu fis ako ti igra) Ja nisam uzeo ni jednog, ali ako ti je neki interesantan nazovi auto birtić marinići. Ako ti cijena odgovara uzmi, a ako neće poslat javi mi pa ga ja pokupim umjesto tebe pa ti pošaljem na tisak. Ja čekam da mi naleti 1J5 920 826C, još ne znam ako ću prebacivat full fis u njega ili ne. Ako nabavim full fis onda mislim da ću uzet i neki oem radio da se može povezat na fis, recimo rcd200 iz pola.
  10. MateV

    t/k: kilometarsat g4

    Evo ima čovik na marketplaceu: Satovi mk4 - FB Marketplace Poslao sam mu poruku, kaže 130e al nisam ga skužio jel to za 846C ili 826C. Inače ja isto tražim immo3 sat pa ako negdje nađeš dva za dobru cijenu, javi mi. Meni je ovo previše.
  11. Možda ti igra nešto softverski? Increasing Screen Brightness - DRIVE2.ru
  12. MateV

    Unutrasnjost auta

    Ma neće, bitni su ti samo terminal 30 za stalnih 12v, terminal 31 ti je minus i term. 15 je 12v preko kontakta, kabel za dijagnostiku spajaš k liniju na pin 7 od obd-ii i napajanje moraš dat kabelu. Al siguran sam da ti to sve već znaš i da si to temeljito istražio. Ja sam sve to složio s onim žicama za proto pločicu i lab. napajanjem dok sam rastavljao sat, to je bio neuspjeli pokušaj reparacije hladnih spojeva u njemu.
  13. MateV

    Unutrasnjost auta

    Pa koliko sam ja uhvatio stvar, FUNK je za uključivanje i isključivanje radio stanice u vozilima policije i ostalih hitnih službi. Navodno su proizvodili repliku prednje tipke pa se samo stavi na prekidač esp-a ili grijača zadnjeg stakla. Ovaj sa zvonom je za isključivanje senzora kotrljanja, za trajekte kad su jaki valovi da ne svira alarm, a meni je najinteresantniji ovaj za unutarnja svjetla, ali na internetu mu nema spomena. Najbliže što sam našao je ovo, ali tu se spominju za Transporter verziju koja je manja i ne može se ubacit među ostale tipke na golfu, nego mora na neko drugo mjesto: OEM+ Switches - Graeme's Webspace
  14. MateV

    Unutrasnjost auta

    Jel netko zna o čemu se ovdje radi i gdje bi se ovaj prekidač za svjetla mogao nabavit? ETKA nema ništa o njemu, nisam uspio nać čak ni kataloški od njega. Navodno se s njim privremeno isključe sva unutarnja svjetla. Izvor slike, valjda jedina slika na internetu: Weird buttons - r/Volkswagen Ako ga pronađem bi ga ugradio, ali ne ispod volana, nego do prekidača za grijanje zadnjeg stakla.
  15. MateV

    Golf 4 lampica neba

    Na Golfu tvornički imaš jedan plus i dvije mase, jednu stalnu i jednu kad se otvore vrata. Taj plus ide na svaku unutarnju lampu, one na krovu, na onim zaštitama od sunca, na prednjim vratima i na lampu u bunkeru. Taj isti plus dolazi od ccma i to je ono što kod mene nije radilo, crveno plave žice.
  16. Ništa, onda tražim dalje. Imam folije jedino od svog starog sata, al on je immo 2 pa su lampice na drugim mjestima. Hvala ti
  17. Ajd kad je već priča o tim satovima da se i ja priključim u temu. Zanima me ako se može stavit sat od benzinca u dizela, znači kataloški 1J5 920 826 A. Pretpostavljam da je razlika samo u okretajima, pa me zanima kako se može folija zamijenit i kazaljka sredit da pravilno pokazuje, ili je bolje samo nać sat za dizela. Pustite čovjeka šta koristi sedmicu, i ja ju koristim i na stolnom i na laptopu i sasvim ok je, puno brži od win 10. Pogotovo na starom kompu sa core 2 quadom odnosno core 2 duom na laptopu. Staviš SSD unutra i to leti.
  18. MateV

    Klima ne hladi

    Pa ne znam, ne razumijem se u klime, ali ako ne hladi a kompresor radi i ima plina, znači da ne stvara razliku u tlaku. E sad biraj šta ti je draže, da ne stvara razliku tlaka jer kompresor ne diže tlak, ili jer ekspanzijski ventil samo propušta plin pa ga kompresor samo vrti u krug. @mur3633 Možda je kod tebe do nečeg sa strujom? Kompresor se pali preko onog relej modula ventilatora ispod akumulatora, a na njega ide posebni signal od centraline za isključivvanje kompresora pod visokim opterećenjem (T14/8 pin). A može bit i da je do samog modula, meni je onaj koji je prvotno bio na autu radio nešto s kompresorom tako da bi neke cijevi vibrirale i baš se ružno čulo unutra baš dok kompresor radi, na kraju kad sam ga zamijenio zbog ventilatora, to s kompresorom se samo riješilo. Evo link na pinout od konektora za relej modul: Coolant Fan Control Module J293 Pinout I u ovoj temi se može nać dosta korisnih informacija: Check your radiator/condenser fan operation NOW - TDIClub Forums Evo i slika ekspanzijskog ventila kod mene, to je kad se skine ona plastična kutijica s izolacijom:
  19. MateV

    Klima ne hladi

    Ako ti kompresor pali, plina ima i ventilatori rade, onda mora bit do ekspanzijskog ventila. To ti je ona kutijica koja je odmah na pregradi kako pratiš cijevi od klime. Znači ono područje oko egr-a.
  20. Eh sad, najlakše prodat u dijelove. Kako si i sam rekao to su oldtimeri i treba ih održavat na cesti. Jos pogotovo ako mu je limarija dobra a ne trulex. A ko da ako kupi četvorku neće imat ni jedan problem s njom. Jedino ako od TDI-ja uspije kupit 🤣. Većina ih je nikako održavana ili s jeftinim dijelovima pa na kraju samo trpaš dijelove unutra. Ta situacija mi zvuči poznato. Jedan je jeftin al šta god pitaš nema, a drugi ima šta god trebaš al ti zato dobro naplati. Koliku cifru ti je dao za to baš me zanima iz znatiželje. Ja s marketplacea nisam ništa uzimao zasad, ali raspitivao sam se već par puta i mogao bi uzet pokoju unutarnju plastiku od tamo samo se moram uhvatit dogovaranja s ljudima. Al nisu ni tamo po ništa jeftini isto. Iako su to sve već toliko stari auti.
  21. Pogledaj po FB grupama Karambolirana vozila, VAG oglasi Vag dijelovi, tamo se zna nać ljudi koji prodaju i dijelove. Mogla bi se nać i neka trojka. Kolega @tonihoti907 je do nedavno imao trojku pa će znat di se nabavljaju dijelovi za trojke.
  22. MateV

    Golf 4 glava upravljača

    Neznam, nisam to radio, ali mislim da imaš majstore koji rade reparaciju tih letvi volana, izgleda mi bolje (a možda i jeftinije) da se reparira tvoja umjesto da kupuješ drugu već repariranu. A s novim brtvama bi trebala bit skoro kao nova. Znam da je to serijska stvar na golfovima, pa čak i polima iz tog doba. Mom tati je to počelo curit na njegovoj četvorki i mislim da je stavio cijelu novu letvu, ali se ne sjećam detalja.
  23. MateV

    VAG KKL 409.1 - Pitanje

    Ne moraš sikdat crackirani vcds, za osnovne stvari će ti i besplatni vcds lite bit sasvim dobar, a ako ti treba malo više toga onda nađi crack za vcds lite 1.2, to ja koristim i sasvim je dovoljan za stariji auto. Ja koristim ovoga tu: VCDS Lite 1.2 Full - Digital Kaos Ako ti treba za kopanje po eepromu onda pogledaj kw1281 test i vag eeprom programmer. Kilometraža ti se sprema u instrument tabli, u centralini motora koliko znam ne. Tako da ako je mijenjano teško ćeš nać dokaze i pravu kilometražu. Po meni mislim da ti je najbolje ić na stanicu za tehnički i zatražit ispis kilometraže (mislim da je 10ak e), tamo vidiš koliko je bilo na zadnjem tehničkom i onda dodaš na to još otprilike 5-10 tisuća ovisi koliko je nedavan zapis i koliko se auto vozio. Potraži po internetu nešto tipa "vw mk3 odometer correction" za postupak kako se to radi. E i ajde molim te nemoj otvarat novu temu za svako pitanje. Za sve već imaš otvorenu temu, dovoljno sličnu, npr.
  24. Šta se dogodilo tvojem? Ako se stako počelo odvajat pa ti pušta vodu to se može lako zasilikonirat natrag. Ako te zeza stuja, ako se izolacija na žicama istopila ili raspala to se da sredit. Kupiš Konektore za žarulje i pinove koji idu na konektor cijelog fara i s novim žicama spojiš isto kako su i stare spojene. Ako su ti polomljene kopčice koje ga drže to bi se moglo zalijepit s dvokomponentnim epoxyem, a možda kao i za četvorku rade i nove kopčice pa imaš cijeli set za reparaciju.
  25. MateV

    Ventilacija

    To ti je senzor za climatronic, po njemu zna koliko prži sunce pa ti pojača klimu i ventilator.