J. Knoxville

Član
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About J. Knoxville

  • Rank
    SDI
  • Birthday 09/17/1983

Profilne informacije

  • Ime
    Bojan S.
  • Vozilo
    VW Polo 1.0 '99.
  • Web
    http://
  • Interests
    Automobili
  1. J. Knoxville

    Variranje obrtaja u leru

    Budući da sam s autom na vi, jel bi mi mogao reći koliko bi koštala izmjena lambde, naravno ako se uspostavi da se treba mijenjat, a koje bi bilo rješenje problema tog "vučenja falš zraka"? E da! Da je otišla lambda sonda jel ne bi onda auto trebao pasti na eko-testu? To variranje mi se dešavalo i prije tehničkog pa je auto uredno prošao na ekotestu.
  2. Dakle, imam problem sa variranjem obrtaja u leru, ne uvijek, ali javlja se to variranje od nekih 200-tinjak okretaja i to me u zadnje vrijeme počelo jako živcirati. Auto kada je hladan i kada je uključen automatski čok sve je u redu, ali kada auto postigne radnu temperaturu i kada se čok ugasi, prilikom zaustavljanja obrtaji znaju varirati za 200-tinjak okretaja, konkretno kad se zaustavim na semaforu vidim da mi okretaji padnu za 50-100 okretaja ispod normalnog i onda se dižu do 900-1000, pa opet padnu ispod normalnog pa se dižu i tako 5-6 sekundi i onda se okretaji vrate u normalu i tako drži. Problem je kod tog zaustavljanja, ne dešava se uvijek, ali se opet dešava i opasno me živcira! Ponekad čak imam osjećaj da bi se auto mogao ugasiti (na svu sreću još nije ). Nikad mi se nije desilo da su se ta variranja desila kada je auto samo stajao u leru već uvijek kada sam se zaustavljao! Jel bi mi netko mogao reći u čemu bi mogao biti problem, iskreno bih mu bio zahvalan! E da! Radi se o VW Polo 1.0, '99.god.
  3. Dakle kao što naslov kaže; treba mi prednji desni far za Polo pa ako netko ima neka se javi!
  4. J. Knoxville

    Problem kod Pola 9N3!

    To lupkanje se čuje svako malo u leru, sad jel se čuje kada dodajem gas nisam siguran budući da se buka motora pojača. Uglavnom primjetio sam da se ne čuje jedino kada je kuplung pritisnut.
  5. Punica ima navedeni auto, 2008. godište, motor je trocilindreni 1.2 sa 60 KS-a i prijeđenih 15 000 km. Problem je u tome što sam neki dan išao preparkirat auto i skužio sam da motor u leru ne radi kao i obično, čuje se neko lupkanje, koje dok pritisnem kvačilo nestane. Najizraženije se čuje u trenutku kad počnem puštat kvačilo, dok recimo pri pritiskanju kvačila se ništa ne čuje, a kasnije se čuje povremeno, nije da ima neku konstantu lupkanja, ali lupka. Surfao malo po netu da vidim što ljudi pišu i na nekoliko foruma sam naletio da bi problem mogao biti u druk lageru što mi se opet čini nevjerojatnim budući da auto ima samo 15 000 km, pa me malo čudi da bi već otišao druk lager! Što vi mislite?
  6. I meni isto zapinje, a i majstor mi potvrdio da je problem u sajli samo što u KC-u nitko nema u trgovini sajlu, a naručit je očito nemoguća misija kad već čekam 10-tak dana i još ništa. Danas idem u ZG pa bih tamo pogledao po trgovinama. Jel ima tko kakvu preporuku? Više bih volio zamjensku kupit zbog para, za originalnu mi je trenutno puno dati 400-tinjak kuna, jer moram i lonac zadnji mijenjat, a tehnički imam iduću subotu!
  7. Ako već postoji topic, unaprijed se ispričavam. Jel mi netko može reći koliko bi koštala sajla za navedeni auto, gdje je kupiti (Tokić isključen) i da, sajla je automatska. I još nešto; jel to mogu sam doma promijeniti ili bih trebao majstoru (nisam baš vrsni mehaničar, ali opet htio bih nešto i naučiti, da baš nisam tutlek, a pritom i uštedim )?
  8. J. Knoxville

    Disk pločice

    Znači nema mi druge nego opet ispljunuti pare za pločice? Super! Ne hebe me to što ću morat opet dati novce za pločice (a dao sam prije nekih dva mjeseca), već me hebe ako će se to opet događati. Kod frenda na Golfu 3 sam vidio da su ovi u VW-u doskočili problemu lupkanja pločica po kliještima, stavljen je komad limića gore na one zupce od kliješta koji amortiziraju te udarce koji mene muče!
  9. J. Knoxville

    Disk pločice

    Naravno. Pravilno su postavljene, obrnuto ih niti ne mogu ugurati u kliješta. Stvar je u tome da da je mesnati dio "pobjegao" iz svojeg centra, odnosno vidi se da mesnati dio na krivo stoji na onom limu (ne puno, ali stoji), a što je razlog tome nemam pojma. Fakat mi nije jasno kako se to moglo dogoditi na novim pločicama! Što se tiče slikanja danas mi se nije dalo šarafiti po autu, a sumnjam da ću i sutra jer su takvi dani. Ne kužim kako se ti limići svinu i onda pločice više nisu fiksirane!? Zar sam naletio na škart pločice?
  10. J. Knoxville

    Disk pločice

    Bacio sam na brzinu oko na pločice i koliko sam uspio vidjeti onaj mesnati dio je izašao iz svog ležišta; vidi se da je malo nakrivljen u odnosu na onaj lim što drži taj mesnati dio. Očito je problem u pločicama! A nisu bile jeftine. :mad: Jel imao tko sličan problem?
  11. J. Knoxville

    Disk pločice

    Ovako; Imam Polo 1.0 iz '99. godine i javio mi se problem vezan uz disk pločice. Prije nekih 2 mjeseca sam promijenio diskove i disk pločice i javlja se problem; svaki put kad prikočim pločice lupe po kočionim kliještima, nekada tiše, nekad glasnije i to me jako nervira! Bio sam i kod majstora zbog toga i on je rekao da pločice nisu dobro sjele, odnosno da one kvačice nisu dobro držale i da je bilo lufta zbog toga pa da su zato one svaki put kada sam zakočio lupile. Majstor je te kvačice malo pofrkao da bolje drže i neko vrijeme je stvar funkcionirala (nekih 1500 km), prilikom kočenja pločice nisu lupale. Neki dan se opet počeo čuti taj zvuk i ne znam šta da sad radim; dal da kupim nove pločice jer ove očito nisu dobre ili se te daju spasiti? Majstor mi je dao i drugu opciju; da se naviknem na taj zvuk što meni nikako ne dolazi u obzir jer se na tom autu nikada nisu čule pločice prilikom kočenja pa ne vidim razlog zašto bi se sad čule, a još manje imam želju svakih 1500-2000 km skidati kotače i frkati kvačice da ne bi bilo zvuka. Ah da... Auto nema servo niti ABS, diskovi su Brembo (ventilirajući), a pločice Ferodo. Hvala svima koji će mi pokušati pomoći jer sam ne znam šta da napravim, a opet ne mislim voziti auto majstoru koji će mi samo malo "odgoditi" problem.