Ruks 9 Posted July 11, 2023 Pozdrav, na neki način mi se pojavilo oštećenje laka na krovu, izgleda kao udarac od kamenčića ali mi se jačina oštećenja ne slaže s tim. Stvarno ne znam kako je nastalo, no to nije ni bitno, bitno mi je kako ga najbezbolnije riješiti. Imate li neko magično rješenje, a da nije lakiranje kompletnog krova. Prilažem sliku : https://ibb.co/M5HTvKP Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 11, 2023 Dosta su oštećenja velika, kao da je nešto poveće palo na krov... Postoji set za popravak laka, osobno ga nisam isprobao pa ti ne mogu reći kakav je u praksi i po pričanju nekih kažu da nije baš nešto ali za tebe bi možda bio najbolja opcija jer mi se čini da će to ići DIY metodom ako se ne varam. Ova donja dva videa koja sam stavio ti možda nešto mogu približiti kako se to radi. Imam isti problem ali pošto imam primera, baze i laka ja ću to riješiti slično kao na ovom prvom videu, samo kada nađem vremena. Pitaj u ovlaštenom po lak kodu auta da li ga imaju pa odluči, a tu je i ebay.com pa potraži. Ako imaš nekoga tko se bavi lakiranjem može ti to bolje sanirati nego sa tim setom, s time da se moraš pomiriti da će ta oštećenja i dalje biti okom vidljiva, no bitno da je zaštićeno i da ne moraš lakirati cijeli krov. OEM Lackstift Set - (Basislack + Klarlack) Paint Chip Touch-up -- /DRIVE CLEAN dasAuto - Easy Repair - Steinschlag mit Lackpipette reparieren Share this post Link to post Share on other sites
Ruks 9 Posted July 12, 2023 Pozdrav, hvala na tako detaljnom odgovoru Primarno mi je cilj riješiti oštećenja na DIY način čisto iz razloga jer vidim da se počinje pojavljivati malo hrđe. Nakon toga bi onda to riješio lakiranjem jer bi također radio i zadnji branik. Puno hvala na pomoći 😁 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 12, 2023 E da, onda će ti taj set pomoći kao privremeno rješenje do lakiranja, a nekima je taj set trajno i opet dobro posluži. Druga opcija sa miješanjem baze po lak kodu i kupovinom 2k laka je još skuplje jer se mora kupovati u količini u kojoj se prodaje, a tebi treba samo za popuniti ta oštećenja pa mislim da se onda onaj gotovi set bolje isplati. Ništa, sretno sa radovima i odradi to što prije jer kao što i sam vidiš hrđa ne pita. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ruks 9 Posted July 18, 2023 Samo mali update, čisto informativno ukoliko još netko bude imao potrebu za istim.... Naručio OEM Lackstift Set u ovlaštenom. Cijena - 23€ , čekam da stigne pa da testiram. Javim iskustva. 1 Share this post Link to post Share on other sites