0
mara-

Golf 3 - čudno ponašanje centralnog zaključavanja

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Već dugo vremena imam vrlo čudno ponašanje centralnog zaključavanja. Ponekad kad zaključam, nakon 15-20 sekundi, pumpa ponovi rad, ponovo zaključa da tako kažem. Danas ugradim fabički prekidač u centralnu konzolu i napokon skontam šta se tu dešava. Izgleda da alarm ponovi zaključavanje jer nekad nema signal da se zaključao auto, iako jeste, alarm i dalje nekako vidi da nije.

Jer isto mi se dešava sad sa prekidačem, zaključam, pokušam otključat, neće, jer mu nešto ukazuje da je i dalje otključan (iako nije), i onda ponovim zaključavanje na dugme, tek tad mogu ponovo otključat. Isto se dešava i sa otključavanjem preko dugmeta, nekad moram dva puta otključat da bi mogao zaključat.

Da dodam da su vakuumi dobri, pumpa kratko radi i sve brave brzo reaguju pa smatram da nije do toga.

Ima li neko ideju šta bi moglo biti? Šta autu daje signal da jeste zaključan odnosno otključan? Elektronika na pumpi?

Edited by mara-

Jutros sam pogledao jednu staru bravu što imam i vidim da unutra ima prekidač. To mi ima najviše smisla, da zeza on ponekad u nekim vratima. Ali, kako skontati sad koja su vrata u pitanju?

Za početak provjeri žice u pregibu na vozačevim vratima tzv. harmonika, a ostalo potraži ovdje na forumu, ima dosta otvorenih tema pa možda naiđeš na neku sa sličnim problemom, prekidač bi isto mogao biti jedan od uzroka. Koliko vidim G3 ima OBD2 port, a nalazi se na desnoj strani od pepeljare, spoji ga i provjeri koju grešku izbacuje.

VW Golf mk3 OBD2 diagnostic port location

Kod mene na passatu bilo isto tako da po dva puta zaključava i igrom slučaja skužim da se na kratko čuje zrak pri zaključavanju u gepek vratima i drugi put kad pumpa odradi sve valja. Uglavnom ima kao neka lulica koja ulazi u bravu i na toj lulici kut puko. Kupio sekundarno ljepilo namazo i pritisnio. Ostavio tako do sutra i problem riješen. 

0