1 1
marcusmarcus

Dosjedi dizni 1.9 TDi

Recommended Posts

Pozz ljudi, molim za pomoc

Starom se na 1.9 TDI PD 77 kw (2007. god) pojavio problem, poceo radit na 3 cilindra. Odveo mehanicaru u Zg, kaze poderao se dosjed PD dizni na 3. i manje na 1. cilindru, treba brusit glavu, napravit cahuru. Diznu su isto nosili na testiranje i sve oke. Problem je sto su mu rekli 1400 eura za sve, meni je to nepojmljivo. Jel moguce da to kosta stvarno toliko? Vec 3 tjedna je auto kod mehanicara, idemo u cetvrti lagano vec. Ja sam gledao dijelove na netu(Elring, Victor Reinz, Corteco), sve skupa kad zbrojim izađe manje od 300 eura, nisu skupi za te motore. Kaj bi vi napravili? Svi savjeti su dobrodosli.

Ako želiš najjeftiniju opciju naruči sam dijelove pa ih odnesi mehaničaru, a ako mu neka sitnica prifali neka sam nabavi. Jedino je onda potencijalni problem ako ti dijelovi ne pašu ili kasnije s reklamacijama. Onako bi ti mehaničar to mijenjao besplatno, a ovako ćeš ga dvaput plaćat. Pitaj u Lageros, oni su inače nešto jeftiniji od maloprodaje. Samo što svejedno moraš plaćat majstora za obradu glave pa ti i neće ispast toliko jeftinije.

Edited by MateV

@marcusmarcus,
napravi upit, dolje je link na firmu koja radi obradu glave motora pa se raspitaj koliko košta, hidro test, ravnanje, bušenje i stavljanje uložaka, kada dobiješ odgovor bit će ti sve jasno oko cijene. Inače PD motor je skup kada dođe do ovog slučaja, pa ti savjetujem da svu odgovornost prepustiš majstoru kako bi imao garanciju na dijelove i posao u suprotnom može se dogoditi da ti se obije sve u glavu. Ove gumice i sitnice jesu trošak ali zanemariv naspram obrade glave, a tu računaj i posao. Ako je samo to budi sretan da ne bude bregasta, hidro podizači i ostale moguće kombinacije.

* Očić -Zavarivanje, obrada metala i trgovina auto dijelova - (napravi informativno upit koliko košta obrada glave)

Postoji alternativa koja isto košta ali koliko vidim po tvrdnji majstora on bi išao na uloške što je po meni bolji posao ali zahtjeva dobru obradu i da se sve odradi kako treba. Pitaj ga što misli o ovome, ali vjerujem da će na kraju reći da može ali na tvoju odgovornost, zato sam ti predložio ovo prvo.

* Die ORIGINAL PDE-Korpushalter (PDE Reparaturhalter) für Dieselmotoren mit Pumpe-Düse-Einheit
* Vermeidung von Zylinderkopfschaden bei Pumpe-Düse-Element TDI-Motoren: Optimale Problemlösung durch 07eins PDE-Korpushalter

Moj savjet ukratko, ako se odlučiš za taj poduhvat daj sve majstoru da ti odraditi i da je on odgovoran za cijeli popravak, ako se nešto dogodi da možeš reklamirati, sve ostalo je riskantno i ide na tvoja leđa, sretno.

53399946785_f424453242_b.jpg

Dobro su ti rekli jer vjv bi tu glava bila odrađena u kompletu. Ima tu i potrosnih dijelova a uostalom mogao ti je složit ponudu gdje bi imao sve artikle... 

Za sredit dosjed glava se skida jbg

1 1