mur3633 246 Posted December 23, 2023 Imam cudan problem sa zmigavcima na jednoj cetvorci. Kad pritisnem dugme za 4 zmigavca, nece da se upale i prekidac prestane da svijetli. Kada se ukljuce zasebno na rucici, rade normalno. Osigurace sam provjerio, svaki je ispravan, prekidac od 4 zmigavca sam ugradio drugi i ista stvar. Da li se neko susretao sa slicnim? Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted December 23, 2023 Trebalo bi naći električnu shemu gdje je taj prekidač spojen, ovako ujutro uz čaj, upravo se razbuđujem sumnjam na relej (ako je) u nizu, a ELSA bi ovdje dobro došla. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted December 23, 2023 Koliko čitam sam relej se nalazi unutar prekidača, pošto si stavio drugi mala je vjerojatnost da je do njega ili... Ima dosta varijacija, jednom je problem bio u žmigavcu, korozija, a drugome je zavojnica na volanu, izgleda da je i ona je u nizu pa eto, dolje sam nešto našao pa prelistaj. Osobno nisam imao taj problem pa ne mogu reći od kuda da kreneš, isto bih trebao rudarit. - mk 4 golf indicators/hazards not working - Clicking turn signal repair or hazard switch relay replacement on VW Passat, Golf - golf 4 indicators not working - turn signal\4-way not working on a mk4 - Hazard lights not working... help? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted December 23, 2023 Hvala na odgovoru i linkovima. Sjutra cu detaljnije da procackam instalaciju, jer sam primjetio da ima nekih zica dodatno prespajanih. Ko zna sto su ranije radili. Inace nije moja cetvorka u pitanju, kod mene sve radi kako treba. 😃 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted December 23, 2023 Pa da, to bi moglo biti prije nego taj prekidač, pogledaj one žmigavce na prednjim blatobranima jer tamo je izolacija vrlo jadna i pri kraju su gole žice pa vidi da li je kontakt u redu, još ako je netko petljao i eto problema, uglavnom može biti neka banalna stvar. Vidim, tebe zajašu za tuđi problem, pa ono, ajd kolega pomozi, jel. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted December 25, 2023 Rastavio pola kokpita, nasao kojekakvih zica uzasno prespajanih, po neka bila i istopljena. Uglavnom sve vratio na fabriku, ove gluposti pocupao komplet. Problem sam rijesio tako sto sam pronasao prekinutu crveno/zelenu zicu koja ide iz kutije osiguraca do prekidaca 4 zmigavca. To sam zalemio i izolovao termobuzirom i sad radi sve kako treba. 😊 Hvala kolega na odgovorima i sugestijama. 🍺 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted December 25, 2023 Ovo je ono najgori scenarij kada je netko petljao po instalaciji, uzimao (krao) struju, a na kraju nije odrađeno kako treba. Dobro si odradio, to je ono prvo što moraš ispitati kada neki dio ne radi, prekontrolirati vod od njega do izvora napajanja, jest da je posao velik ali od nekud se krenut mora, uz to multimetar i zujalica zakon za prekontrolirati vodove. Recimo da si izvadio prekidač i stavio pipalicu na jedan kontakt, drugu na izvađeni osigurač na ISO konektor po boji žice ili sve koje su povezane sa prekidačem čuo bi se prekid, radi/ne radi i već bi znao da je tu problem, no nadam se da te je frend dobro počastio haha. Ma ništa, volim pomoć jer kada nešto ni ja ne znam pretragom malo i nešto naučim pa sada znam da je relej u prekidaču i čuo za nekoliko verzija što bi moglo biti problem kod njega, pa eto, obojica smo u plusu. 1 Share this post Link to post Share on other sites