praxaton 1 Posted March 12 Pozdrav svima, Od nedavno sam vlasnik Passata B8 2020, 2.0 sa DSG DQ381 mjenjacem. Ovo mi je prvi automobil sa automatskim mjenjacem i prvi u VAG grupi. Kako se bliži termin zamjene ulja u mjenjacu (auto ima 112000) gledao sam po internetu kako se to radi i prilikom punjenja ulja potrebno je dovesti ulje na temp od 35c do 45c. Danas sam nakon voznje dijagnostikom ocitao da je 70c temp ulja u mjenjacu. Da li je to normalna temperatura ulja ili treba biti niža? Hvala Share this post Link to post Share on other sites
MateV 31 Posted March 12 Nisam nikada imao niti vozio automatika i nemam pojma koji je raspon radne temperature, ali reć ću ti da sigurno s nekim razlogom postoji hladnjak ulja na automaticima. I da, na G4 dizelima za "hladnija područja" su na ručnim stavljali dodatne grijače za antifriz, a na automaticima tu ulogu ima ulje mjenjača. Tako da rekao bih da je to po meni potpuno normalno, a ovih 35-45c je "polu zagrijano". Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 17 Brkaš malo pojmove. Nakon uljevanja ulja temp se čeka da bude 35-45 i izljeva višak... Temp u vožnji ide i vise od 70 i taj podatak je nebitan. Kad se ulje mjenja obavezno da je mjenjac hladan..... il barem topal.... do tih 30c 381 je tako smeće nazalost Share this post Link to post Share on other sites