1 1
petardz

Čudan problem s DSG-om

Recommended Posts

Ekipa imam čudan problem s DSG-om i ubio sam se tražeći ima li netko slične simptome, ali bezuspješno.

Kada je auto hladan (taj "problem" traje prvih maksimalno 5 minuta vožnje), i kada vozim na ca. 1500-1600 okretaja i održavam brzinu, u drugoj i trećoj brzini auto počne trzati, kao da ne zna bi li ubacio u brzinu, tj. otpustio kvačilo ili ne. Takav je nekakav osjećaj. Kao da spaja i odspaja lamele.

Čim se auto ugrije, problem nestane i sve radi normalno.

E sad, to mi je počelo nakon izmjene ulja u DSG-u. Je li moguće da mu fali malo ulja pa zato ne može raditi kako spada dok se ne ugrije? Ili su jednostavno lamele istrošene, iako nisam primjetio nikakvo proklizavanje.

Auto je Passat B6 2.0 TDI 16V (BKP motor), DSG sa 6 brzina.

Hvala puno!

Ili manjak ulja ili lose ulje. Provjeriti nije poželjno voziti tako. Jer skup je kad se pokvari. Ocito neko ko nije strucan je mjenjao i nije ispoštovao procedure kad se sipa ulje

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

• Like 1

Nastavio sam istraživati što bi moglo biti, i vidio sam da može biti čak do EGR-a i MAF senzora. Probao iskopčati MAF senzor i gle čuda - nema trzanja. Očistio ga (iako je bio čist), vratio nazad, i trzanje se odmah vratilo. Tako da je lako moguće da je do MAF senzora iako nigdje u simptomima kvara MAF senzora nisam pronašao da bi auto mogao trzati na nekim određenim okretajima (samo dok je hladan), već pri ubrzanjima ili leru, što kod mene nije slučaj...

Sad sljedeći korak mi je probati uzeti novi MAF senzor pa ćemo vidjeti.. 

Maf senzor ako izbacuje gresku i parametri mu nisu ok se mjenja. Nema tu nekog ciscenja.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

• Like 1

Samo mali update, zamijenjen MAF senzor i opet se isto događalo. Ostaje još EGR. U ponedjeljak idem gasit EGR pa ću baš javiti hoće li to riješiti problem. 

EGR ugašen, s time je prestalo i trzanje. Tako da eto, cijeli problem je pravio samo EGR. 

1 1