4 4
praxaton

Odrzavanje koze u vw passat b8.5

Recommended Posts

Pozdrav,

Imam passata b8.5  2020 godiste kupljen prije 4 mjeseca sa koznim sjedalima. Sa cime odrzavati kozna sjadala? Nivea kremom ili nekim Sonax mlijekom ili nesto trece i kako cesto? Sada izgledaju kao nova i zelim da tako ostanu. Svaki savjet je dobrodosao 😄

Posted (edited)

Ako je samo potrebno održavanje i koža je u dobrom stanju samo vlažna mikrofibra, uvijek ju dobro isprati i ponovno brisat, savjet čovjeka koji se kožom bavi cijeli svoj život, a i svoja sjedala sam tako odmastio i očistio. Ako si od onih koji bez kemije ne mogu onda preporuka nešto iz Gyeon ili Gliptone asortimana kao npr. ovo dolje, to je ako se malo zaprlja, uznoji ili zamasti, ali i to se može domaćim sredstvima poput Čarlija, Likvija, riješit, mala spužvica i počistiti to mjesto kružnim pokretima i onda opet kao što napisah vlažna mikrofibra i dobro izvući i prebrisati.

* Gliptone Gentle Leather Cleaner 500ml čistač za kožu - 17,50€

k9q2on6p.jpg

Edited by <TDI>

Nikako hemiju za posudje. Agresivna je. Jednom u 3 mjeseca prebrisati vlaznom krpom, krpu redovno ispirati cistom vodom. Svaki mjesec mlijeko za kozu, sonax. I trajace dokle budes tako radio. Iz iskustva.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Što kad ljudi peru suđe, nije za ruke agresivno al za mrtvu kravlju kožu je. :)
Čarli i Likvi je tekuće sredstvo za odmašćivanje i u razriješenoj koncentraciji (sapunica) neće biti ništa, isprobano.

Ove kremice bih sve maknuo, nepotrebno za kožu u dobrom stanju, samo vlažna mikrofibra kako sam gore napisao i eventualno ovo sredstvo za odmašćivanje, al nek čovjek odabere sam put, svoje rekoh, a dalje po želji.

Uzmi sredstvo za posudje namazi ruke pa nek stoji malo bez ispiranja. Vidjeces reakcije na koži... A i posle nekoliko dana. Kozi je potrebna masnoca da ne puca, a to u vodi nema. E sad imamo dvije vrste koze, eko i prirodna. Tu takodje postoji ogromna razlika u odrzavanju. Kako god. Auto koje cesto stoji na suncu a ima kozna sjedala, dobija strije po istim i dolazi do habanja.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Ako će mu auto cijeli dan biti na suncu onda bolje da nije uzimao kožna sjedala, uglavnom, ako baš hoće mazati onda bolje ići na gore spomenuti asortiman, Gyeon ili Gliptone, kvalitetni proizvodi i imaju cijele komplete za održavanje kože.

Ja svoju svakih 3-4mj operem i namazem “mlijekom”..imam od koch chemie perac i to mlijeko. Top mi je. Koza uvijek ima onaj mat finish i pravi miris koze

• Like 1

Bio sam jucer kod Ciaka u potrazi za nekim od preparata i tamo nisu imali bas nista... kaze meni prodavac da je radio u autopraonici i da su uvjek mazali nivea kremom da je to najbolje🤭🤔. Koza je Nappa koliko pise u specifikacijama auta. Koja je razlika izmedu mlijeka i losiona za njegu koze?Kakav je to perac i koje mlijeko koristis od koch chemie? Imaju dosta proizvoda

Imaš gore link na trgovinu koju sam ti stavio koja se bavi baš Detailingom, napravi upit i naruči si set koji ti odgovara za tvoj tip kože, imaju kvalitetne proizvode. Perač nije nužan, može se i ručno ali ako želiš uložit i to je opcija.

* PH Detailing ZG
Ul. I. Resnik 60, 10000, Zagreb
+385 99 662 6226
info@ph-detailing.hr

Bio sam jucer kod Ciaka u potrazi za nekim od preparata i tamo nisu imali bas nista... kaze meni prodavac da je radio u autopraonici i da su uvjek mazali nivea kremom da je to najbolje. Koza je Nappa koliko pise u specifikacijama auta. Koja je razlika izmedu mlijeka i losiona za njegu koze?Kakav je to perac i koje mlijeko koristis od koch chemie? Imaju dosta proizvoda

Isto kao sto carli najbolje pere automobil
Ja stvarno nisam freak za detailingom ali razlika se i vidi i ositi sa pravim preparatima. A kamoli netko ko se bavi s tim da nece primjetit. Poslikam tocno koje sam ja uzeo cim se vratim kuci,na preporuku covjeka se bavi detailingom. Najlaksi za amatere i jako dobar ucinak..

On 01. 06. 2024. at 20:53, PeSti0018 said:

Isto kao sto carli najbolje pere automobil emoji23.png
Ja stvarno nisam freak za detailingom ali razlika se i vidi i ositi sa pravim preparatima. A kamoli netko ko se bavi s tim da nece primjetit. Poslikam tocno koje sam ja uzeo cim se vratim kuci,na preporuku covjeka se bavi detailingom. Najlaksi za amatere i jako dobar ucinak..

Dok cekamo sliku jos jedno blesavo pitanje😁. Volan se isto maze sa istim sredstvima?

Uff,zaboravija..evo za pola sata uslikam. Volan nemam pojma,moj je top pa ne diram nista

Btw.tad sam bija u HR a zivim u DE. To je znacilo “kad se vratim kuci” ,ali dosao davno natrag

5d7e4cedfa8554b227b184e8eaf12ae4.jpg
cee799cdf81d636c22cbcc0ff096eaa0.jpg
Jos mikrofibra krpe,neka cetkica s kojom ces prati,padovi za nanosenje losiona i sprica(sredstvo za pranje se razrijedjuje ovisno koliko jako zelis da bude,tj.koliko ti je prljavo). Sve nabrojano me kostalo 40-50€ a trajat ce vjv dok sam ziv

4 4