1 1
slavisa135

Golf 7.5 skripanje iz tockova tokom voznje

Recommended Posts

pozdrav imam problem vec duze vrijeme na mom golfu 7 2018 god.Problem se javio kada sam stavio nove felge( ne znam jel to ima ikakve veze sa tim sto se meni desava). Naime u toku voznje iz prednjih tockova se cuje skripanje cviljenje kako god, do nekih 50-60km/h kao da nesto struze narocito se cuje pri skretanju,kada malo pritisnem kocnicu zvuk nestaje zamjenjene su plocice i diskovi stavljeno novo sve trw i ponovo se javlja isti zvuk.Kocione celjusti su takodje remontovane,felne su hladne posle duze voznje.Vozio sam auto kod tri majstora i ni jedan ne zna da mi to rijesi, pa evo javljam se vama da mi pomognete.Vec tri mjeseca mi taj zvuk probija glavu.

On 30. 05. 2024. at 21:56, regazzoni said:

Optika trapa kakva je?

E evo mene poslije 6 mjeseci😂

e ovako problem riješen sasvim slučajno zamjenom oba cilindra kvačila jer mi je jedno jutro kvačilo napola propalo i auto je skoro bilo nevozljivo, bar ja mislim da je do toga s obzirom da mi se ovo škripanje kočnica nije dešavalo poslije zamjene, a prošlo je 2 mjeseca…

Navodno se po priči majstora neka gumica raspala i puštala je pritisak iz cilindara, ulje je takodje bilo zaprljano od te gumice.I ništa zamjenimo mi oba cilindra, uradim veliki servis ,novi set kvačila i sve normalno radi.E sad ja se ne razumijem baš pa ne znam jel kočnice i kvačilo koriste iste cilindre i isto ulje ali meni se problem rijesio pretpostavljam zamjenom cilindara. 

ako koriste isto ulje i iste cilindre moja pretpostavka je da su te gumice zaštopavale u crijevima i nisu davale kočionim kliještima da se do kraja otpuste, ne vidim šta bi drugo moglo biti ali eto da nisam imao problem sa kvačilom ne bih rijesio problem sa kočnicama.😁

21 hours ago, slavisa135 said:

E evo mene poslije 6 mjeseci😂

e ovako problem riješen sasvim slučajno zamjenom oba cilindra kvačila jer mi je jedno jutro kvačilo napola propalo i auto je skoro bilo nevozljivo, bar ja mislim da je do toga s obzirom da mi se ovo škripanje kočnica nije dešavalo poslije zamjene, a prošlo je 2 mjeseca…

Navodno se po priči majstora neka gumica raspala i puštala je pritisak iz cilindara, ulje je takodje bilo zaprljano od te gumice.I ništa zamjenimo mi oba cilindra, uradim veliki servis ,novi set kvačila i sve normalno radi.E sad ja se ne razumijem baš pa ne znam jel kočnice i kvačilo koriste iste cilindre i isto ulje ali meni se problem rijesio pretpostavljam zamjenom cilindara. 

ako koriste isto ulje i iste cilindre moja pretpostavka je da su te gumice zaštopavale u crijevima i nisu davale kočionim kliještima da se do kraja otpuste, ne vidim šta bi drugo moglo biti ali eto da nisam imao problem sa kvačilom ne bih rijesio problem sa kočnicama.😁

Isto ulje je u kocnicama i u hidraulici kvačila tako da je to moguce da si slucajno našao kvar. Da nije procurilo vjerovatno bi još skripalo

1 1