1 1
Titogradjanin.

Passat B7 Problem sa klimom

Recommended Posts

Pozdrav svima. Imam Passat B7 2014 godište sa automatskom klimom. Muci me problem sa klimom u autu da ne može da ohladi kabinu. Još ako se auto vozi po suncu to je nemoguca misija. U autu nije prevruce ali nije ni prijatno. Jedino kada namjestim vazduh da duva direktno u mene onda je ok ali to nije poenta.  Kada sunce zadje onda klima ohladi auto ali opet nije to to 

Kroz ventilacioni otvor izlazi hladan vazduh, ali nedovoljno hladan, tj ja mogu da stavim temp na najnižu i da najjače duva i lagano mogu da držim ruku 1 min a da me ne zaboli od hladnoće.  

Bio sam kod 2 majstora i kako stoje stvari nijedan ne zna šta je problem. Prošle godine sam dopunjavao freon kod prvog majstora i to nije pomoglo , pa sam ove godine posao kod drugog majstora i onda mi je on rekao da u sistemu ima previše gasa. Samim tim to znači da nigdje ništa ne curi . Na dijagnostici nema grešaka, kaže da su motori klapni ok . Problem je što i na ventilacionom otvoru pozadi za putnike iako podesim da duva vazduh na najj, pozadi izlazi vrlo slabo hladan vazduh, skoro neprimjetno. Filter kabine mijenjam svake godine.

Kada upalim klimu ventilator radi, i ono crijevo u motornom prostoru je hladno, majstor kaže da je sve kako to treba da bude.

Da li neko ima iskustva šta može biti problem , bio bih zahvalan ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne smije biti ni previse gasa. Ima tacna Tolerancija koliko smije biti vise ili manje.

Ima sonda kojom se mjeri temp zraka iz puhaljke.

Sto se tice majstorluka u to ne zalazim. Takodje ima solucija da se odradi da kompresor bolje hladi. Jer vozila su za razna trzista. A imamo i takva gdje je klima rijetko potrebna. U svakom slucaju. Rjesiv problem. Okacicu postupak da bolje radi kompresor.

 

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

 

 

 

Edit

 

Evo link

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru. Ovo nisam znao da može.

Danas je klima proradila malo bolje da je i po suncu fino ohladila auto, a bila je na 20 stepeni. Istestiracu je još ovih dana ali mislim da ću morati naći pravog majstora da mi konačno sredi klimu

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1