2 2
cunka

Golf 7.5 1.4 TSI

Recommended Posts

Posted (edited)

Pozdrav svima. Zadnjih par mjeseci sam u potrazi za svojim novim vozilom. Oduvijek sam htio golfa, ali nazalost nikad dovoljno novaca.
Godisnje prodjem max 10k km, vecinom po gradu, dok vikend odradim nekih 200km, ali ne svaki. Zbog nacina voznje, smatram da mi je pametnije kupiti benzinca, dakle 1.4TSI.
Pratim njuskalo i ostale oglasnike i vidim da u nas i nije neka ponuda benzinaca, pa sam poceo gledati i uvoz.
Zanima me iskustva prve ruke kakav se pokazao 1.4TSI odnosno noviji 1.5TSI.
Koliko je 1.4TSI pouzdan?
Od opreme bih zelio vise manje sve novije sigurnosne dodatke(adaptivni tempomat, emergency braking, blink spot, line assist, parking senzori) stoga gledam da je oprema barem Comfortline.
Sto se tice godine, gledam od 2017, dakle facelift model, naravno sa sto manjom kilometrazom i sto novije.
budget mi je cca 15-16k e. Kolika bi bila ok kilometraza za benzinca?
Namjeravam auto voziti barem narednih 5 godina.

PS. Vidim da kod nas ima jako puno 1.6TDI modela, gledao sam i njih neko vrijeme, ali mislim da mi se troskovi odrzavanja nece isplatiti s obzirom na moju malu godisnju kilometrazu. Iako se lijepi primjerci mogu uzeti za ovaj novac, narocito u njemackoj gdje je dizel jeftiniji.
Hvala

Edited by cunka

Prvi sa lancem (EA111) nisu baš nešto. Imali su problem sa lancem i zagrijavanjem. Ovi noviji sa remenom (EA211) su dosta bolji. I iz njih je nastao današnji 1.5 TSI.

• Like 1

Prvi sa lancem (EA111) nisu baš nešto. Imali su problem sa lancem i zagrijavanjem. Ovi noviji sa remenom (EA211) su dosta bolji. I iz njih je nastao današnji 1.5 TSI.
Hvala. Da, svakako bih isao na EA211. I sve vise naginjem na 1.6TDI jer je jednostavno veca ponuda. Iako bi 2.0TDI ako uleti, bio jos bolji izbor

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

2.0 TDI naći je rijetkost ako ga i nađeš puno je skuplji. Ne samo kod nas nego i vani. 1.6 TDI EA288 je provjereno dobar motor samo moraš pazit na zupčasti jer imaju faličan španer koji ugrađivao do kraja 2016 i nakon 150k može prekočit.

• Like 1

Ni 1,6 TDI u mk7 nije savrsen imali su problema sa diznama i HPFP-om. Taj motor u Golf-u i moze nekako dok u B8 jedva ide :(  Jbg, lijen je dosta B8 sa 1,6 motorom!

• Like 1

Hvala.
Vjerujem da i ovaj ima problema.
Citam zadnji par mjeseci o dosta auta tj motora, svaki ima neki problem, vjrv je tu i bias jer ljudi koji imaju problema to i pitaju na forumu.
Cini mi se da najmanje ima 1.6 TDI, odnosno probleme koje i ima su poznati

Ni 1,6 TDI u mk7 nije savrsen imali su problema sa diznama i HPFP-om. Taj motor u Golf-u i moze nekako dok u B8 jedva ide   Jbg, lijen je dosta B8 sa 1,6 motorom!
Ti znas kakav je? Vidio na slikama!

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Hvala.
Vjerujem da i ovaj ima problema.
Citam zadnji par mjeseci o dosta auta tj motora, svaki ima neki problem, vjrv je tu i bias jer ljudi koji imaju problema to i pitaju na forumu.
Cini mi se da najmanje ima 1.6 TDI, odnosno probleme koje i ima su poznati

Imam 1.6 motor, samo redovno odrzavanje. Fino ide. Mali potrosac. Odrzavanje ok.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

2 2