3 3
IvanOsijek

Dsg Tiguan

Recommended Posts

Pozdravimam tiguana 2018g.,mjenjao sam ulje u dsg mjenjacu u njemackoj u ovlastenom servisu i ulje u motoru naravno s filterima,naplatili su mi 825e ,nakon odlaska iz servisa upalila mi se lampica motora i izasla obavijest:getribe im notbetrieb,weiterfahren moglich,znaci u prijevodu da je mjenjac u safe modu i da je daljnja voznja moguca.Naravno vratio sam se u servis i pregledali su auto,kazu da je steuergeret i mehatronika pokvarena,a meni je na dijagnostici koju sam sam radio pokazalo da je u kvaru senzor to jest tocnije pozicija senzora 2 na getribi.Zanima me je li netko imao slicnih iskustava i kako je rijeseno,posto gospoda iz vw traze cca 3500 za popravak.hvala

Kako se moglo pokvarit odma nakon odlaska iz servisa a dotad bilo sve okej? Lipo odvjetnika i goni se sa njima,i ja sam u DE pa znam d aodma se minja prica kad spomenes…
A ako mislis getribu kod nas slagati izaci ce ti trosak li-la kao i gore jer mehatronika kosta lipih para,a ruke(sto je i posteno da se razumimo ) vise ni ode nisu jeftine

U BG ce ga izaci 2500e sve novo. S rukama.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

16 hours ago, PeSti0018 said:

Kako se moglo pokvarit odma nakon odlaska iz servisa a dotad bilo sve okej? Lipo odvjetnika i goni se sa njima,i ja sam u DE pa znam d aodma se minja prica kad spomenes…
A ako mislis getribu kod nas slagati izaci ce ti trosak li-la kao i gore jer mehatronika kosta lipih para,a ruke(sto je i posteno da se razumimo emoji41.png) vise ni ode nisu jeftine

Bila je sporedicna greska ali je pokazivala poziciju senzora,ne mehatroniku i steuergerat.I meni je bilo cudno ali vjerovatno bi i tada bilo pojeo vuk magare

7 hours ago, Pedja83 said:

U BG ce ga izaci 2500e sve novo. S rukama.

Pa mislim da je super riskantno u tom stanju na toliki put krenuti s ovom vrstom kvara.Ovdje kazem traze ca 3500e,na slepu ga dat tamo i nazad bla bla mislim da je to tu negdje,svakako hvala na odgovoru,zivio

A sta napisa ziv bio.... A sta mislis uzeti djelove pa ga tu kod nekog dobrog majstora odraditi :)
Recimo jedna od ideja :)

2 minutes ago, Pedja83 said:

A sta napisa ziv bio.... A sta mislis uzeti djelove pa ga tu kod nekog dobrog majstora odraditi :)

2 minutes ago, Pedja83 said:

Vjerovatno cu u ovlastenom to odradit,auto maxx.gdje sam i sve ostalo..nema bas nekog izbora sto se toga tice.

Nemam u ovlasceni povjerenje. Pretezno ljudi koji nesto nauce idu dalje i rade za sebe

1 minute ago, Pedja83 said:

Nemam u ovlasceni povjerenje. Pretezno ljudi koji nesto nauce idu dalje i rade za sebe

1 minute ago, Pedja83 said:

Ne poznajem ni jednog majstora nazalost tu gdje zivim tako da sam donekle prisiljen tako odraditi.

Uff,ne znam gore nikoga jbg.
Pokusaj nesto s njima dogovoriti uz odvjetnika ili nekako,makar da podijelite trosak ako si siguran da nije bilo tako prije odlaska u servis.

Pozdrav evo uspio sam rijesiti nastali problem,neću puno duziti.

Steuergerat je bio problem i to je rijeseno,naravno dihtunzi,sarafi i sitnice koje idu uz to i senzor na mehatronici.

Hvala svima na pomoci🫡

Edited by IvanOsijek
  • Like 2

Hvala na osvrtu. Ovlašteni zna radit i ima sve potrebne alate,znanje priručnike i logistiku. Dobro si uradio. Inače to je mana tih mjenjaca...tcu  pa onda rasipanje dodatne pumpe.

Tcu je bio oko 1800e mislim

3 3