1 1
dasypeltis

Golf 6: koji motor odabrati

Recommended Posts

Posted (edited)

Pozdrav ekipa,
preletio sam po tražilici vjerujući da ovakva tema već postoji no nisam uspio naletiti na nju. Stoga sam se odlučio upitati u nadi da ću dobiti kvalitetne odgovore od vas puno iskusnijih.
Naime želim kupiti Golfa 6. Na oglasnicima su u ponudi većinom oni s 1.6 TDI motorom. Imaju i bolju cijenu i kilometražu od ovih s 2.0 motorima. Kako sam čuo neke serije su imale i problematične 2.0 motore. 
O ovima s 1.6 motorom ne znam gotovo ništa. S obzirom da kupujem automobil koji će vjerojatno imati znatno preko 200000 pređenih kilometara, koliko je pametno kupiti 1.6 motor? Kakvi su se pokazali kroz ove godine? Koje su im mane, kakvi su za održavanje i koliko su dugovječni? Imaju li neke oznake motora koje su bolje/lošije i slično?
Unaprijed hvala na svakom konstruktivnom odgovoru.  

Edited by dasypeltis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam golfa 6 sa 1.6 tdi motorom kodne oznake CAYC snage 77kW. Svi su mi govorili da sam kupio golfa sa najgorim motorom da je to vreca bez dna, dizne, egr, dpf, zamajac. Kupljen sa 167000 km prodan sa 357000 km jedini kvar na motoru je puknuce kucista filtera ulja. Pravilo kojeg sam se pridrzavao Castrol 5w30 na 12.000 km mjenjao i uvijek je bio pod punim gasom

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1