0
GTI-VR6-R32

Golf 4 karavan,Passat 5 karavan roletna

Recommended Posts

IMG-0808.jpgIMG-0808.jpgPozz ekipa,da li neko zna kako da popravim roletni gepeka od Passata B5 karavan,pokušao sam epoxy ljepilom zalijepiti i držalo je jedno vrijeme,jednostavno prevelika je sila koju male plastike moraju da drze

Edited by GTI-VR6-R32

Nema tog ljepila koje će trajno izdržat neku silu, stalno lijepim sa 2K epoksi ljepilom za branike i nema sreće. Može za neke sitnice koje nisu opterećene, sve drugo uzalud. Sad kombiniram i sa klamericama, zagrijem staru lemilicu pa ubacim uložak od klamerice da utone u plastiku i tako dodatno ojačam ali i to je samo za neke stvari. Po meni samo nova roleta, sve drugo uzalud trud svirači...

• Like 1

I rabljenu kad nabavim opet me čeka isto,jer to je toliko loše napravljeno,da mi ne vrijedi kupovati drugu,jer se može pokvariti drugi dan

Ako je tako loša skidaj i vozi bez, nemam što pametnije za dodat. :)

Poprati kako puca, ako puca sami epoksi probaj stavit onaj za metal (sivi najčešće). Ja inače uzimam onaj iz Peveca bison 5 minutni za sve i svašta, a mislim da ima baš njihov i za metal, ali uhvatit će dobro i na plastiku. Svakako i pobrusi s brusnim papirom plastiku koju lijepiš i kasnije očisti i odmasti s benzinom za čišćenje ili alkoholom. Na ovo obrati posebnu pažnju ako su ti i prijašnji pokušaji pucali na spoju epoksija i plastike.

Ali razumijem na što misliš da se jednostavno ne želi dobro uhvatit, imam takvu situaciju s motorićem klapne za recirkulaciju na golfu. Zalijepio sam ga i kroz tjedan dana je počeo opet kucat.

Ako ne drži Mannol 2K Epoxy koji je namijenjen za popucale branike i svu plastiku na autu ne vjerujem da je Bison nešto bolji po tom pitanju. Stvar je u samom ljepilu koje se sa vremenom omekša i izgubi prianjajuća svojstva, čak i na plastici koja nema opterećenja, za ovu prvu još nekako, za drugu koja je pod nekim opterećenjem nema smisla. Zato sam već odavno počeo spajat plastiku i ubacivat spajalice ili uloške od klamerice na mjestu loma, pa zagrijem sa lemilicom i potopim u plastiku, tada donekle drži. Dobro je stavit i metalnu mrežicu, izrezat i kombinirat gdje je što moguće ali sve ima svoje granice.

* MANNOL 9904 Epoky-Plastic
- Rb.br.: 151668

u9s22k5h.jpg

Pokušavao sam epoxy ljepilom,ali zubići na plastici se raspadnu,od starosti,jednostavno loše napravljeno

Možda su kinezi prepoznali problem pa rade zamjene samo za tu plastiku? Možda bi se dalo nacrtat pa 3d isprintat?

Ne znam ako bi se mogla ubacit roleta sa škode octavije ili b6 passata, neko novije godište pa možda neće pucat. Dođeš na otpad i na licu mjesta ju probaš stavit na svoj auto.

• Like 1

Našao sam ovog lika,prodaje kit na Ebay-u ,za popravak roletne,3D isprintan,ali ne šalje za BIH 😭

Kad bi znao kakav se materijal koristi kod 3D printanja mislim da ne bi išao na njega tako brzo. Nabavi si originalnu ili neku kombinaciju ako ti se mogućnosti poslože, sve drugo je banana.

• Like 1

0