petardz 3 Posted 14 hours ago (edited) S obzirom da nemam para da kupim neki puno bolji auto, u zadnje vrijeme razmišljam da je možda bolje da u svoj uložim malo više novca pa da ga izvozam još koju godinu. Auto je generalno u odličnom stanju ali imam jedan problem koji bi mogao biti skuplji, pa da vam se obratim jer uopće ne znam odakle da krenem. Više ljudi sam pitao, i majstora, nešto sam i mijenjao, ali nitko ne može točno reći šta je problem nego se ide linijom manjeg otpora - mijenjaj, plaćaj, pa će nešto od toga valjda biti... Ne znam je li: Zamašnjak Nosači motora Diferencijal Mehatronika (što čisto sumnjam) Ili pak nešto drugo... Znači auto je ekstremno glasan i jako udari prilikom davanja i otpuštanja gasa i nekad kad ubacuje iz 3. u 2. brzinu. I to se baš čuje zvuk željeza koda nešto škljoca. Već sam promijenio unutarnje homokinetiičke zglobove jer je majstor mislio da je do njih, ali to nije riješilo problem.. Meni su pali nosači motora napamet, ali je majstor rekao da su dobri da nema potrebe da ih mijenjam... Zamašnjak je mijenjan prije 100tkm, i znam da postoji mogućnost da je on, ali auto grublje radi već 30-40 tkm (pogoršalo se u zadnje vrijeme), pa me čudi da je baš otišao sa 70-tak tisuća. Znam da se ne može davati nikakva dijagnoza online, ali ako je netko imao sličan problem, pa mi možda to uspije pomoći. Baš se danas vozim sa ženom i govorim joj kako bi još najbolje bilo da to što škljoca pukne pa da točno znam di je kvar - lijepo zamijenim i mir. Nekad je stvarno nemoguće koliko je to glasno i koliko grubo udara. Svaka pomoć je dobrodošla! Hvala p.s. vjerojatno ne bi ovo ni pisao ne bi mi ni palo napamet nego sam neki dan probao noviju liniju pasata sa 370tkm DSG (moj ima 280tkm), i njegov radi pet puta ljepše, doslovno savršeno. Jer sam ja prije mislio da su te prve generacije jednostavno grube, ali kad sam vidio ovo i usporedio, nekako razmišljam nemoguće da je baš tolika razlika i da je njegov toliko uglađeniji, kad je gotovo isti mjenjač unutra. Edited 14 hours ago by petardz zaboravio dodati nešto Share this post Link to post Share on other sites