mur3633 268 Posted November 3 Mislim da nije bila ova tema, pa rekoh da malo komentarišemo 1J0 827 939 - Jubi spojler i R32 do 2003. 1J0 827 939 A - R32 od 2003. 1J0 071 840 - Votex To su meni poznati spojleri na gepek vratima po OEM kataloškim brojevima. Takođe sam gledao i onaj Hella spojler sa bočnim narandžastim 'pozicijama', kao i onaj za isječkom za antenu. Postoje i raznorazne jeftinije kopije, jedan čak i imam na plavom Golfu, ali iskreno nije mi to to. Mada svakako bolje nego bez. Zanimljivo je još i to da su zalijepljeni sa nekim mnogo jakim 2K ljepilom i da ga je jako teško odvojiti od gepek vrata, ako je fabrički zalijepljen. DA004600A2 - 2K ljepilo Da li postoji neka alternativa ovom ljepilu, tj. da li postoji da se nabavi a da nije OEM varijanta? Lijepio sam klasičnim K+D, držao je ukupno 2 mjeseca i pojeo farbu sa gepeka. Nakon toga sam lijepio sa nekim bijelim TRex i on drži dobro, ali i dalje nije kao fabrika. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Pedja83 50 Posted November 4 Ljepilo za sajbe sa ucvrscivacem. Radice posao. A nije agresivan na boju. Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 4 (edited) Dobro što si otvorio, baš nam treba jedna takva samo za G4, a ovo gore što je gore Gogi naveo baš i jesu OEM 2K ljepila za šajbe sa utvrđivačem, oba. • DA004600A2 - 2K ljepilo - (Scheibenklebstoff/ljepilo za staklo) • DA004660M2 - 2K ljepilo - (Scheibenklebstoff/ljepilo za staklo) Ima WURTH dosta toga u svojoj ponudi od 1K, a kakvo je u praksi ne znam ali moguće dobra alternativa originalnom i oba idu na lakiranu površinu. • WURTH 1K-Scheibenklebstoff Ultimate • WURTH Scheibenklebstoff Expert Edited November 4 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted November 4 Soudal K+D lijepak mi se katastrofalno pokazao, što za spojler, što za farove. Wurth K+D je dosta bolji, koristio sam ga za farove. E sad spojler na plavom Golfu sam ponovo izlijepio pomoću Soudal TRex Glue Gold. Bijele boje, baš gusto, stavio sam onako pozamašan sloj. Spojler je uhvatio dosta dobro, mada mi opet djeluje da bi mogao lagano da se skine ako bi se jače povukao. Sinoć sam upecao komplet gepek vrata sa OEM Votex spojlerom (1J0 071 640). Čovjek kaže da je pokušavao da ga skine, ali nije šanse bilo bez da ga polomi. Ja bih trebao da ga skinem, kako bih lakirao ta gepek vrata u Moonlight blue boju da idu na tamnog Golfa. Takođe me čeka i prebacivanje šoferke zadnje, jer su i kod mene plava Sport edition stakla koja su išla i na R32 modele. Na kraju će u ovlašćenom da se poruči ovo 2K ljepilo i gotovo. Možda i najsigurnija opcija, s obzirom na to da su OEM spojleri baš rijetki za G4 i tražena roba, pa je očekivano da neko pokuša i da ga skine. Mada rekoh da nema isto takvo ljepilo u "aftermarket" izvedbi, siguran sam da ih VW ne proizvodi, već uzima i brendira kao svoje. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 4 Od ponuđenog bih samo OEM ili nešto od WURTH-a ako se dobro pokazao, drugo ne bih gledao. Nekad je dobro da se i može skinut, a ne da ga moraš polomit. Vidio jedan krovni spojler na otpadu i naravno lik ga polomio, ostala oba spoja sa strane gdje je bilo zalijepljeno, masa dosta gumena i tvrda, zeznuto za skidanje, možda bi išlo špahtlom ali tada oštećenja na laku i limu zaboravi. 2 Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted November 4 Ljepilo za sajbe i jakooo tesko ces ga skinuti. Isprobano. Na podlogu prije ljepila stavis onaj crni premaz,to je kao prvi sloj,onda ljepilo i rjeseno. Ako bas oces original onda nema druge nego original. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 5 Koje ljepilo za staklo si isprobao? Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted November 5 On 04. 11. 2024. at 10:35, mur3633 said: ... Na kraju će u ovlašćenom da se poruči ovo 2K ljepilo i gotovo. Možda i najsigurnija opcija, s obzirom na to da su OEM spojleri baš rijetki za G4 i tražena roba, pa je očekivano da neko pokuša i da ga skine. Mada rekoh da nema isto takvo ljepilo u "aftermarket" izvedbi, siguran sam da ih VW ne proizvodi, već uzima i brendira kao svoje. To nam je sve već otprije poznato i naravno da je VW majstor u stavljanju svoje etikete na tuđe proizvode pa nam masno pakira, ali ono što nam je nepoznanica je, koji brend je uzeo pod svoje, jer ipak pazi da proizvod zadovoljava minimalnu kvalitetu, a da se to zna onda, bi direktno sa izvora i lijepo zaobišli VW, a kad ne znaš onda platiš. Gledao sam WURTH i nema 2K ljepilo za staklo, znači ono gore je top ponuda u 1K, jedino ako Ivo zna što VW koristi za ljepljenje to bi bila korisna informacija, ako ne, onda OEM po izboru. 1 Share this post Link to post Share on other sites