kosi 7 Posted November 29 Možeš početni setup s bilo čega. Nakon updejta imaš downloadani exe file koji pokreneš i instaliraš noviju verziju... 1 Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted November 29 (edited) 1 hour ago, Pedja83 said: Ajd mi samo reci sta trebas raditi pa konkretno sfd trebas Nije bitno što JA trebam. Niti što ti trebaš. Uspoređujemo programe i njihove mogućnosti. Koliko god ja volim VCDS treba priznati da je po pitanju SFDa OBD11 bolji. Nekome je to bitno nekome nije. Edited November 29 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
Pedja83 50 Posted November 29 Nije povjerljiv softvercal nikako... Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka Share this post Link to post Share on other sites
Pedja83 50 Posted November 29 Obd11 kad zakacim kaze imate novi firmware modula motora, modula mjenjaca itd. Navedeni cak i sifre firmware. Odem u ovlasteni. Kazu ljudi na vasem autu je zadnje azuriranje. Nema novijeg.Pa ajde mi objasni kako obd11 zna da ima a ovlasceni servis ne vidi to. Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka Share this post Link to post Share on other sites
kosi 7 Posted November 29 Koji OBD11 to nađe? Krekani? Na kojem konkretno autu? Ili na svim autima?😶 S originalnim nikakvih problema nisam imao u zadnje dvije godine. Na cca 10 auta ali samo moji su bili noviji od 2020.g. Share this post Link to post Share on other sites
luka93 26 Posted November 29 Pedja standardno piše pizdarije bez pokrića i izbjegava odgovore koje mu ne pašu. Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
kosi 7 Posted November 29 Samo ne znam zašto.... kada niti on ima koristi od toga da li je bolji vcds ili obd11 a bogme niti ja nemam koristi. Poanta foruma je da razmjenimo korisne informacije. Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted November 29 (edited) Odavno on piše gluposti, vrijeđa i ponižava druge itd... Ipak nisam jedini koji to tvrdi. Već jednom je bio banovan ali ni to mu nije bilo dovoljno. Najbolje bi bilo da dobije doživotni ban na ovom forumu jer možemo mi i bez njega Edited November 29 by VW_GTD23 Share this post Link to post Share on other sites
kosi 7 Posted November 29 U ovom slučaju ne treba pretjerivati. Nije vrijeđao, nije se svađao, pisao je svoje mišljenje... Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted November 29 (edited) Pogledaj ostale postove u drugim temama sve će ti biti jasno. Neke je moderator već obrisao. Tu je spominjao moju mrtvu majku, petlja se u moj privatni život, piše da mi je babo kupio vozačku itd... Mislio sam da se ne uključujem u ovu temu ali kada vidim kakve gluposti piše morao sam Edited November 29 by VW_GTD23 Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted November 29 (edited) Ovo sve što je pisao pola je slagao a možda čak i sve. Lično ne vjerujem da ima originalni VCDS iako taj kabl se ne može nigdje kupiti u BiH. I mene bih zanimalo kako dobija Schutz Fahrzeug Diagnose tokene. Volio bih da mi malo detaljnije objasni proceduru. Evo sta kaže Ross-Tech za SFD iako on tvrdi da mu oni šalju te tokene. Important: Ross-Tech does not have any way of obtaining the SFD release token. Edited November 29 by VW_GTD23 Share this post Link to post Share on other sites
Pedja83 50 Posted November 30 Vidi krezubog bosnje opet se javio? Jes nabacio protezu? Nisam li ti rekao da imas zabranu obraćanja? Nemoj da bude "babo"nano" on me dira! Ne treba to tebi za cvaju!!! Koga boli uvo sta tebe zanima... Jado... Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka Share this post Link to post Share on other sites
Pedja83 50 Posted December 2 O SFD na obd11After discussions with retrofitters and VW engineers, here is what I know about SFD2:- SFD2 was implemented as a result of passing stricter EU legislations for vehicles. The legislations in question are: UNECE R155 (Cyber Security and Cyber Security Management System [CSMS]) & UNECE R156 (Software Update and Software Update Management Systems [sUMS]) - SFD2 does not work like SFD. A SFD2 token is a two part authentication token - release is granted if a part of the token stored on your cars unit matches with the half stored on VW servers. It is possible that a 3rd party will never be able to unlock an SFD2 protected unit as they would require unprecedented access to VW databases... I don't know if VW will go for that. But, VW likes money, so given time we might get SFD2 capable 3rd party diagnostics, but for sure it won't be cheap...- Even for online ODIS, some changes cannot be done - my colleague with dealership access rights to ODIS had issue disabling ISA (Intelligent speed assist) on a Golf 8 FL. I assume it will be the same for disabling other "safety features" due to stricter regulatory pressures on VW from the legislative body of the EU to have them active. - Even with ODIS you need to pay a "session fee" to log into a SFD2 protected unit. It is a true money drain. One coding session (per unit) is cca 130 euro + VAT. Now imagine coding a feature spread accross several units...- Adding or swapping SFD2 protected units might not be possible - for an unit not originally fitted to the car, the SFD2 tokens on the unit and VW server won't match, possibly blocking parametrization of the unit. So guys, if you like to work on your car it's is best to stick to the pre-SFD2 models. Might take a while before we can do anything to the new cars."Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka Share this post Link to post Share on other sites
rapajic.st 2 Posted Friday at 09:45 (edited) dobio sluzbenu Škodu Octaviu 2017, vRS .. koji vcds da uzmem pa si ukljucim koju sitnicu.. može direkt link?? i ako imate gdje koda da mi može sredit dobru cijenu za uključenje Smart link_a.. nema Škoda navi, pa navodno moram preko ovlaštenih to riješiti Edited Friday at 09:46 by rapajic.st Share this post Link to post Share on other sites