2 2
seadsi

Zamjena automatskog mjenjača sa ručnim

Recommended Posts

Pozdrva, imam jedan problem pa ne znam odakle da krenem i kako da ga riješim . Kupio sam golf 4 74kw sa ručnim mjenjačem ali je prije bio sa automatskim i neko je to zamijenio . Sve je ok samo mi ne radi rikverc svjetlo  . Vidim neki kablovi su kod ručice mjenjača alki nemam pojma šta i gdje ide . Kako mogu prekontrolisati instalacije i eventualno otkloniti kvar ? Ima li ko slučajno da je ovo radio pa mu je vjerovatno malo jasnije ? Lp 

Pa na rucnom mjenjacu imas prekidac rikver svjetla. Pogledaj odgovara li dzek. Ako ne. Na otpadu nadji i prepakuj i radice ti

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Prkekidač za rikverc svijetla kod Golfa 4 nalazi se na mjenjaču.

Dolje su ti fotke gdje se prekidač na mjenjaču nalazi, možeš ga provjeriti multimetrom, a kasnije i na autu, samo napraviš direktni kontakt sa komadom žice kako je dolje na slici, pa se ubacivanjem ručice u rikverc može provjeriti da li svijetla rade. Prvo pogledaj i provjeri što bi moglo biti, da li je do prekidača, instalacije ili nešto treće.

- Prekidač....................................................(02T945415P), stezanje: 20Nm

p3brag7c.jpg

bzxohh3m.jpg

lnz9nbvb.jpg

nmauj37t.jpg

p2wn6ca3.jpg

9c6dmxc9.jpg

• Like 1

2 2