0
Mario2705

Golf 7 LED farovi zamjena, atesr

Recommended Posts

Pozdrav, već neko vrijeme razmišljam zamjeniti halogene farove na autu i nedavno sam naručio ove farove https://exteriorcars.com/proizvod/prednji-farovi-led-dynamic-zmigavci-gti-look/ sa exteriorcars.com stranice. Kad sam ih ugradio i otišao atestirati sa tehničkog su mi prvo javili da imaju problema sa kratkim svjetlima, ne znam u čemu je bio problem, ja sam im idući dan dostavio certifikat za farove koji su mi poslali sa exteriorcarsa i rekao da su u farovima H7 žarulje. Ove žarulje su u pitanju https://webshop.tokic.hr/zarulje/zarulja-halogena/zarulja-osram-h7-12v-55w-64210cbn-hcb-px26d-cool-blue-intense-next-gen-2-1/ Gospodin s tehničkog je poslao certifikat cvh i dan poslije me ponovo zovu da sad ne vide pozicijska svijetla, da ih farovi nemaju, da su to vjerojatno farovi sa aliexspresa i da se cvh sve češće susreće sa takvim farovima i da se ne mogu atestirati. Ne razumijem zašto se farovi ne mogu testirati? Jesu li ove H7 žarulje problem? Jesam li samo u krivu stanicu za tehnički otišao? Koliko sam shvatio neki ljudi su bez problema uspijeli atestirati ove ili slične farove.

Pa jel ima pozicije ili nema? Ako nema, normalno da se ne može atestirat. Ako ih ima, a ima i certifikat, nije mi jasno zašto se nebi moglo.

Žarulje ti nebi smjele biti problem. To su H7 halogenke, samo s drugačijom formulom da ispadnu jače (i plavije). Ako im baš smeta, stavi najobičnije pa ih nakon atesta vrati.

U opisu proizvoda piše da ima pozicije i da je LED.

Kratka svjetla: H7 halogena žarulja (nije uključeno)
Duga svjetla: LED
Pozicijska svjetla: LED Sekvencijalni Dinamički
Pozicijska i dnevna svjetla za vožnju: LED

Tu je i certifikat za farove,pa ako se netko malo više razumije u to

e mark HLVWG7FS HLVWG7FR HLVWG7F75S HLVWG7F75R_5ffdb8d0-2113-4845-a880-92ddceb7cb52 (1).pdf

Ne radi link od tog certifikata, mada ja ne znam ni kakav je to certifikat kada nije proizveden od neke ovlastene frime koja se bavi izradom farova kao sto su: OSRAM, DEPO, TYC itd... Farovi od ovih proizvodjaca se moraju moci atestovati svugdje u svijetu. A ti tvoji farovi i jesu kineski farovi neke nize klase od nepoznatog proizvodjaca.  U BiH auto bi sa njima proslo tehnicki normalno a u EU ne bi sigurno. Jbg, znam da su OSRAM farovi preskupi ali ni DEPO nije los izbor makar i polovan.

Edited by VW_GTD23

0