ljubobj 105 Posted December 27, 2024 Ekipa bok pa da li je ziv ovaj forum i dalje ili je krepo skroz? planiram kupnju golfa 7r ili cak gti-a obavezno dsg tu negdje 2014-2017godiste. e sad me zanima koji su motori ok i koji dsg ima r a koji gti? I kako su se pokazali? ako cu ic na opciju gti onda cu svakako ic na mode performance i stage 1 bar da bude oko 300ks. koje su razlike u tim dsg mjenjacima? na sto jos pripaziti? dq 250 dq 500 dq 381 hvala svima Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 223 Posted January 12 R je R i dobijes 4motion u tom paketu. Dg 280 svakako bolji od 381. No eto slucajno znam neke tako posebnije automobile kojima su vlasnici ugradili devajs koji neprikazuje kilometre tj voze se a da kilometri nevrte... pa su kasnije sa malo km i dobro se utrže 1 Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 105 Posted January 12 Hvala na odgovoru kolega planiram u njemacku po auto gledam jos i bmw neke modele dosta su velika davanja za r-a ali ako bi nesto dobro uletilo nebi se puno razmisljao Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 141 Posted January 12 Jel motor imao ikakve mane kao GTD: pucanje glave, dihtung glave li sta vec? I za R znam da je kao GTI i GTD i zna da potrosi mnogo vise ulja ako se jos zivlje vozi. @AUTOFREAK A za taj uredjaj sam i ja cuo samo se prespoje kablovi i kilometraza se zaledi i na Virtual Cockpitu Tako da nema tu nikakve garancije iako se svi servisi podudaraju u servisnoj istoriji... Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 105 Posted January 13 (edited) Pa jel rade to i na analognim satovima? Ili iskljucivo na virtual? kako onda prepoznati i otkriti stvarnu kilometrazu? Mislim da upravo ta potrosnja ulja na neki nacin malo cuva motor jer ga ipak podmazuje😂 Edited January 13 by ljubobj Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 141 Posted January 13 (edited) Moze na oba sata i ne samo na VW grupaciji. Jbg, za potrosnju ulja kazu da je normalna na tim motorima 2l na 10 000km mada i to zavisi on nacina voznje auta... Edited January 13 by VW_GTD23 Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 105 Posted January 13 Vjerujem da ovisi o nacinu voznje a i o samom ulju gradaciji i sl. Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 141 Posted January 13 Mislim da ti motori 2.0 TSI nemaju problema sa pucenjm glave, dihtungom i trubom kao sto ima GTD. To ce Ivo najbolje odgovoriti ili ako neko ima ko vozi R-a. Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted January 13 Pa jel rade to i na analognim satovima? Ili iskljucivo na virtual? kako onda prepoznati i otkriti stvarnu kilometrazu? Mislim da upravo ta potrosnja ulja na neki nacin malo cuva motor jer ga ipak podmazujeTo nema sa satovima kako je mozda ispalo. Spoji se na obd,kao da je dijagnostik) i blokira mjerenje prijedjenje km. U svim mogucim mjernim blokovima. Ostalo sve funkcionira. Budes li kupivati auto tako i gledat na svaku i strahovati nazalost ga kupiti neces. Takvo nesto se nemoze dokazati a onda te uvijek moze biti strah sto ako je bas moj auto imao blokator 🫣Pregledaj cim bolje,provjeri na svim mogucim mjestima i stranicama pa kako Bog da Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 105 Posted January 13 Nebudem se puno zamarao naci cu u auto kuci s garancijom i onda donekle biti bez brige 1 Share this post Link to post Share on other sites