sven 0 Posted October 28, 2007 Malo citam na netu i vidim da obicno ekipa stavlja na RWD aute to cudo..e ali postoji i za prednji pogon. Zanima me jel to ima smisla stavljati, koje su prednosti i mane..koje su preinake potrebne? Cak je netko na forumu prodavao to davno... Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted October 28, 2007 Super stvarčica, za monta??u treba rastaviti mjenjač. Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted October 28, 2007 Imam na VR-u, dobra stvar kad pocne proklizavati (sto cesto radi ), oba kotaca proklizavaju jednako. neku vecer testirao po mokroj cesti u zavoju, drzao ga na pola gasa i proklizavajucih kotaca prosao zavoj bez problema Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted October 28, 2007 @ Mata VR6: Ima?? ba?? ??peru ili ima?? onaj EDS ??ta se ugrađivao na VR6 i GTI 16v... ??to je kao neka ''elektronska blokada diffa'' i radi na principu ABSa? Share this post Link to post Share on other sites
Perkan 0 Posted October 28, 2007 Ajd nek netko nama koji ne znamo ba?? ??to je ??pera i na kojem principu radi pojasni malo. Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted October 28, 2007 E da, EDS je u pitanju..... Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted October 28, 2007 E da, EDS je u pitanju..... To sam imao na GTIu... kolko je + tolko je i - ... nisam bio prezadovoljan U biti to radi tako nekako da kad ti jedan kotač prokli??e ABS ga koči da uhvati onaj drugi, daleko je to od prave ??pere ili ti blokade diferencijala iako su je tako nazvali Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 28, 2007 Mene zanimaju slike tog dodatka za na difff Neka caka s trkačima je u igri il ne? Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted October 28, 2007 Prave ??pere su cijeli diferencijali kolko sam sku??io. Ameri voze http://www.peloquins.com/products.html i Quaife. Al skup je to sport. Ima jo?? nekih caka sa onim shim kitom, koji daje neko predopterćenje na poluosovine pa to glumi ??peru, al to radi samo po zavojima, po ravnom ne. Ima i phantom grip, to izgleda jednostavno... ko??ta cca 300$ al sam malo istra??io i razletava se pri većim snagama. Uglavnom treba cca 1500 eura da bi slo??io getribu s ??perom, bolt kitom i nekim dobrim sinter kuplungom. Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted October 28, 2007 a ovo je ?? http://img505.imageshack.us/img505/2246/dsc00404fj9.jpg Share this post Link to post Share on other sites
wila 0 Posted October 28, 2007 to san ja bija prodava ...iz usluge al to je za mk2... ako oće?? provjerin ti jel se jo?? prodaje Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 28, 2007 Moze malo detaljnije... nesto kao presjek... princip sto gdje kako.. Tako da tko god bude pogledoa ovu temu da js sve odika Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted October 29, 2007 i jedan lik ??ta si je radio 100% ??peru za drift http://shrani.si/files/dsc01658yrse.jpg Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted October 29, 2007 i jedan lik ??ta si je radio 100% ??peru za drift http://shrani.si/files/dsc01658yrse.jpg Ba?? kao ??to i pi??e, i vi??e je nego 100%...liku loji je radio hm, ba?? me zanima kak bi se daleko s tim vozio normalno po cesti Share this post Link to post Share on other sites
Guest sins Posted October 31, 2007 vw buba, lijevo je obican dif, a desno zasperani (ja ga na buggy-ju koristim) unutra je ubacena bmw lamelna spera puno bmw-a ima serijski sper-diferencijal (25%), pa ako ti je koji pri ruci raskopaj ga i sve ti bude jasnije Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted October 31, 2007 na hrawebu ima 8-9 strana na tu temu ali od toga nema ni 5 postova koji su konstruktivni i da se nesto iz tog moze naucit. ili ljudi neznaju sto je, ili nemaju iskustva s tim pa neznaju opisati ili kako vec... uglavnom nasao sam top gear filmic o focusu RS..treba pogledati. uglavnom od osme minute na dalje mi nije tocno jasno sto govori vezano za diferencijal..kao da se lako izleti po cesti s tim ili sto ?! http://www.youtube.com/watch?v=47Bc5d_pI5o Koliko sam skuzio spera sluzi tome da primjerice u lijevom zavoju se ne desi da se prednji lijevi kotac ''vrti'' u prezno nego da oba prednja imaju silu raspoređenu jednako. e sad...citam okolo po netu da to zna bit zajebano po losoj cesti , grbavoj itd... uglavnom da jej onda tesko upravljiv auto.. jel istina ili ne neznam..tj neznam sto bi tocno to trebalo znaciti Share this post Link to post Share on other sites
Guest sins Posted October 31, 2007 spera nije bas tak jednostavna ni za shvatit, a ni za objasnit sa sperom na prednjem pogonu u zavoju ako pustis gas, ili imas premalo snage sanse su velike da se izletis sa ceste Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 31, 2007 Ovaj ??perani diff nakon tog postupka ide bez problema u bubinu getribu? Malo cu OT al eto. Dakle ima bubinu getribu.. sto si dobio kad je sad na njoj bio taj 16v.. dal je getriba onda kratka il duga? Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted October 31, 2007 spera nije bas tak jednostavna ni za shvatit, a ni za objasnit sa sperom na prednjem pogonu u zavoju ako pustis gas, ili imas premalo snage sanse su velike da se izletis sa ceste na koju foru to tako ? 140 tdi konja je premalo ili .. ? primjera radi Share this post Link to post Share on other sites
Guest sins Posted October 31, 2007 140 tdi konja je premalo ili .. ? primjera radi nebi trebalo biti premalo, ali mozes recimo uci u previsoj brzini u zavoj Share this post Link to post Share on other sites
Guest sins Posted October 31, 2007 Ovaj ??perani diff nakon tog postupka ide bez problema u bubinu getribu? Malo cu OT al eto. Dakle ima bubinu getribu.. sto si dobio kad je sad na njoj bio taj 16v.. dal je getriba onda kratka il duga? bez problema ide, ali ja koristim bubinu getribu (odrezano je zvono) kao prednji diferencijal na buggy-ju dali je kratka ili ne to je zanimljivo pitanje (kolko znam buba ima bar 3 vrste diferencijala) po meni je prava kratka getriba ona koja uz spori dif ima i skracene brzine na mojoj getribi (vw transporter) je cetvrta brzina sporija nego na (ajmo rec )normalnom autu treca, a diferencijal ima omjer 4,57 bubina getriba, ili u mom slucaju prednji dif Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted October 31, 2007 znaci jedini nacin da zapravo skuzim kak to sljaka je da se provozam u nekom autu koji to ima... znaci 0 bodova Share this post Link to post Share on other sites
Guest sins Posted October 31, 2007 znaci jedini nacin da zapravo skuzim kak to sljaka je da se provozam u nekom autu koji to ima... znaci 0 bodova to ti je mozda i jedino rjesenje i nije svejedno kolko % je spera, ne ponasa se auto isto sa sperom od npr 25% (najcesca serijska ) ili sa nekom "trkacom" od 80% ja sam za prednji dif nabavio 45% a za zadnji 60% i dok to ne ugradim i isprobam sve ostalo su samo teoretska naklapanja Share this post Link to post Share on other sites
Bery 0 Posted September 24, 2012 Da ne otvaram novu temu,ako mogu ovdje pitat,frend vozi po grobniku i tak po stazama sa polom gti 1.8 t i nije zadovoljan sto mu vrte kotaci,e sad bi on stavio speru,dal tko zna di bi mogo kaj napravit i dal se moze getriba je 5 brzina. Hvala Share this post Link to post Share on other sites
picek 0 Posted September 24, 2012 Sven nadi nekoga ko ima megane r26 ili ovaj novi pa ces vidjet kaj ej špera................mene su provozali na sljemenui i na po zavojima na obilaznici herc mi je stao jer sma mislio da cemo poginut............špera i samo gas po zavoju............jebena stvar ko ima love za to Share this post Link to post Share on other sites