1 1
kutina1

da li je otisla servo pumpa?

Recommended Posts

ovako radi se o golfu 3 kada na mjestu motam volan dosta se tesko mota kao da nema servo da li je losa pumpa ili nesto drugo ulja ima u posudi,a kada dam gas i pocnem motat onda pocne i cviliti sad jel remen cvili ili pumpa pa me zanima da li je do pumpe ili neceg drugog inace TDI je u pitanju ali to je manje vazno...

ovako radi se o golfu 3 kada na mjestu motam volan dosta se tesko mota kao da nema servo da li je losa pumpa ili nesto drugo ulja ima u posudi,a kada dam gas i pocnem motat onda pocne i cviliti sad jel remen cvili ili pumpa pa me zanima da li je do pumpe ili neceg drugog inace TDI je u pitanju ali to je manje vazno...

Kad si zadnji put mijenjao servo tekucinu i koju si nalio? Inace da, vjerojatno je pumpa u banani, tesko se okrece pa i remen cvilka iako je dovoljno napet.

Da, izgleda da ti servo pumpa odlazi, pa ti zelim srecu sa prikupljanjem novaca.

Btw, nije ti ni pametno okretati volan do kraja, pogotovo kad si na mjestu jer je to veliki pritisak na pumpu.

Znam to iz osobnog iskustva, jer je meni jednom kod kretanja i motanja do kraja iscupalo crijevo i ulje se razletilo po asfaltu :mellow:

Dosad sam na 2 golfa (TD, TDI) imao slican problem......

Nakon mozganja pokusao sam izmjeniti jedno crjevo na samoj pumpi.....

Crjevo je zavrnuto pod nekim kutom.. i očito vremenski se unutar njega raspadne jedan od slojeva i samim time crjevo omeksa te se jos vise zakrivi pa tako smanjuje protok servo-ulja pa je volan tvrd u mjestu i izrazenije je zujanje pumpe...... Nemora to bit kod tebe.. Bilo bi dobro da ims neku drugu pumpu za probat pa da ako valja da je kupis....

pa i imam drugu pumpu ,budem probao zamjeniti a daj mi reci gdje bi bilo to crijevo na samoj pumpi ili?

Meni je tako znalo radit neko vrijeme. Samo bi se odjednom zblokirao. Mehaničar mi zamjenio neki remen i odonda je sve ok :D

Vjerojato je pumpa mo??e?? je dati reparirati ili ju zamjeni..

Samo si rije??i to ??to prije jer je meni u 3 ujutro po zimi u ??umi zblokala servo pumpa pa sam ostao na cesti, nemo??e?? auto upaliti totalna banana, ak ti se to dogodi re??i remen dolje od serva itd... sretno

Da ne dižem novu temu. Imam sličan problem kao i kolega samo se radi o passatu međuliniji, dakle volan je dosta težak. Kad sam ugradio climatronic mjenjao sam razvod remenja i čim sam stavio servo pumpu i pumpu vode zajedno na isti remen pumpa od serva je prozujala. Probao sam zamjenit ulje no nije pomoglo. Na kraju sam zamjenio pumpu, stavio sam polovnu friško repariranu, no volan je i dalje težak, pogotovo ako je parking od tlakavaca, onda je prava muka. Kad su kotači u zraku i bez spona zakreću se lagano, čim stavim spone ide dosta teže zakretanje kotača rukom.

Jel se da tu šta na letvi napravit? Jel treba most otpustit kad se ona skida il se može izvuć nekak?

1 1