0
vr-turbo

1.8T ili 2.4

Recommended Posts

Frend misli za koji dan kupit drugi auto pa me tra??io da pitam ovdje kad mi bude usput...

Sad vozi isto audia i to b4 ili 80, 1.9 TDI..

Dvoumi se između A4 s 1.8T motorom ili 2.4 motorom, 1999 ili 2000, oba s quatro pogonom...i pona??anja tih motora s plinom.

molim va??a mi??ljenja, dobre strane i lo??e strane, itd....hvala

Po meni,krivi podforum,ovdje mo??e?? stavit da kupuje takvo auto,a mi??ljenja i savjete bi trebao tra??it u pomoć i savjeti :palacg nek ti premjestu topic :rolleyes:

Po meni,krivi podforum,ovdje mo??e?? stavit da kupuje takvo auto,a mi??ljenja i savjete bi trebao tra??it u pomoć i savjeti :palacg nek ti premjestu topic :rolleyes:

Hvala na upozorenju, i hvala adminu na premje??tanju...... :zivio

2.8 v6 quattro - e to je motor i snaga ..

ovi turbaci em su 1.8 em samo turbinicu cujes , 2.8 kad krene to i cujes ..

znam da nije to izbor al to je moje misljenje a vozio sam sve navedene motore ovdje i 2.8 - definitivno najdojmljiviji

Imao sam priliku vozit aute s oba motora. 1.8T u audi-u a3 i 2.4v6 u a6 karavanu s tiptronicom.

tu su negdje po performansama, turbak ima momenta..., 2.4 se rado vrti i ima hebacki zvuk na višim okretajima. po potrošnji su tu negdje, ak ga gaziš 1.8 ce više potrošit i skuplji je za odrzavanje (turbina)

ja glasam za 2.4 pogotovo ak ga nađes s tipronicom..

Edited by marin-82

Imao sam priliku vozit aute s oba motora. 1.8T u audi-u a3 i 2.4v6 u a6 karavanu s tiptronicom.

tu su negdje po performansama, turbak ima momenta..., 2.4 se rado vrti i ima hebacki zvuk na vi??im okretajima. po potro??nji su tu negdje, ak ga gazi?? 1.8 ce vi??e potro??it i skuplji je za odrzavanje (turbina)

troskovi odrzavanja su tu negdje, 1.8 ima turbinu, ali ovaj je sestak koji je skuplji za odrzavanje od 4cilindricnog motora.

ja sam za 1.8t. u startu ima 15 ks manje, ali za pocetak se to moze rijesiti chipom. B5 ide na 180 KS bez problema. U svakom slucaju, 1.8t motor ima vise potencijala ako ti ikad postane preslab.

s tim 2.4 u A6 n9isam ne??to zadovoljan viđenim....

Večina ih slini ulje a da negovorimo koliko je servis skuplji za V6 nego R4 turbo....

V6 je nesto te??i i vjerovatno je tu i ovjes vi??e u banani nego u laksem 4cyl motoru....

Ja glasam za 1.8T

"Sony_3" pitao sam za 2.4 ne za za 2.8, svejedno hvala na informacijama i mi??ljenju..

"Autofreak" mislim na a4 ne na a6, iako iskreno neznam puno o tim autima i motorima jer mi je to za frenda,hvala..

tu su negdje po performansama, turbak ima momenta..., 2.4 se rado vrti i ima hebacki zvuk na vi??im okretajima. po potro??nji su tu negdje, ak ga gazi?? 1.8 ce vi??e potro??it i skuplji je za odrzavanje (turbina)

E prijatelju, pa kad zgazis 2.4 ima da srkne i 20 litara, a 1.8T da izgoris nece preci 15. Mislim da je u velikoj prednosti sto se tice potrosnje u odnosu na 2.4, a ako vec hoce V6 nek uzme 2.8 i napravi posao.

Edited by Cune

prije će?? nać 2.4 u dobrom stanju nego 1.8T, jer je taj auto već dosta star tako da... Moj glas za 2.4. Ali definitivno vi??e potencijala ima 1.8T

Pojavljivao se tu i 2.6 sa 150KS, ali mislim da je totalno promasen motor.

Pojavljivao se tu i 2.6 sa 150KS, ali mislim da je totalno promasen motor.

mislim da nije toliko los, ali taj motor je isao do '97

2.4 i 2.6 su dosta osjetljivi motori sa cestim problemima i generalnim kvarovima , 2.8 je malo bolji naravno da za V6 je skuplje odrzavanje nego za 4 cilindra al 1.8T motori su dosta podlozni zaribavanju turbina i to je njihova najveca boljka .. kad iskesiras za popravak turba opet si dosao na istu stvar kao da odrzavas malo jaci auto a i zvuk sestaka nema usporedbe sa 4 cil. motorom .... i opet mi sestak ima lijepsu krivulju momenta i linearnije vuce nego turbak itd.

u pravilu posrana je situacija uopce usporedivat ta dva motora

Sve to opet zavisi od nacina voznje i odrzavanja, jedan prijatelj je sa Pasatom 1.8T (1997) presao 460.000km bez otvaranja motora i dalje sljaka dobro, a turbinu mijenjao na oko 300.000, pretezno voznja na otvorenom (80% autoput).

Slazem se da zvuk 4 cil. nikad ne moze biti kao u sestaka.

buraz je imo 2.4 A6 00.g i dan danas place za njim 11.8L sa 230km/h mislim da to nemoze ni jedan 1.8T napravit, a ako plin planiras to ti je idealno ,i istina da je ces kod nas prije naci 2.4 urednog od 1.8T, moje misljenje 1.8T je za A3 i Golfa. ja sam htjeo 2.4 ali na 170konja osiguranje je preko 1200€.

E prijatelju, pa kad zgazis 2.4 ima da srkne i 20 litara, a 1.8T da izgoris nece preci 15. Mislim da je u velikoj prednosti sto se tice potrosnje u odnosu na 2.4, a ako vec hoce V6 nek uzme 2.8 i napravi posao.

prije ce svaki turbo vise uzet jel je manji motor i turbina je stalno upalita. 2.4 je 170PS i ako pazis nesmije prelazit 10litara. mislim da tu malo logika ima ulogu`?

0