Guest Ri-Killer51 Posted January 17, 2008 Evo opet problemi s prednjim amortizerima iso sam mehaničaru a on kaže da mi fali neka čašica koja dode između one gume u kojoj je ležaj od osovine amortizera i šasije i to nemogu nigdje nač niti neznam kako izgleda zna li ko od vas Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted January 17, 2008 Evo opet problemi s prednjim amortizerima iso sam mehaničaru a on ka??e da mi fali neka ča??ica koja dode između one gume u kojoj je le??aj od osovine amortizera i ??asije i to nemogu nigdje nač niti neznam kako izgleda zna li ko od vas A problem je koji???? Lupaju ili?? Meni na trici bio sličan problem al je to bilo rije??eno dotezanjem ??arafa na osovini amortizera... Ili ti ba?? fali ona ča??ica gore?al ne ku??im kak ti je nestala. Mehaničar ti koristi "zrak" kod ??arafljenja??? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ri-Killer51 Posted January 18, 2008 Meni škripe kad vrtim volan a ovaj mehaničar kaže da dode između one gume na vrhu mortiča i šasije znaci one rupe di legnu mortiči dode neka ko čašica i onda se zazasrafe ona gornja čašica koja se vidi kad se digne hauba Share this post Link to post Share on other sites
ipe 0 Posted January 18, 2008 evo jedna skica pa probaj dokučit ??ta ti eventualno fali Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted January 19, 2008 evo jedna skica pa probaj dokučit ??ta ti eventualno fali aj molim te stavi isti screenshot al za aufia a3 96 plz Share this post Link to post Share on other sites
ipe 0 Posted January 19, 2008 audi A3/S3/quattro 1997.-2000. će ovo bit dobro? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ri-Killer51 Posted January 19, 2008 E to nije to jer moj golf ti je novije godište 1996 a ovaj ima drugačije amortizere vidi Pliz ako imas 1996 godište Share this post Link to post Share on other sites
ipe 0 Posted January 19, 2008 evo ti za 96. ak nebude dobro stavim ti samo lijevi ili desni (koji treba??) da bude malo preglednije Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ri-Killer51 Posted January 19, 2008 e to je to znam sta mi fali onaj lončić koji dode između šušte i lončiča o d gume koji kliže jedan po drugome e kad bi to neko imo ovdje bilo bi super Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted January 20, 2008 Meni ??kripe kad vrtim volan a ovaj mehaničar ka??e da dode između one gume na vrhu mortiča i ??asije znaci one rupe di legnu mortiči dode neka ko ča??ica i onda se zazasrafe ona gornja ča??ica koja se vidi kad se digne hauba Hm,malo mi je to čudno.. to ??kripanje se hoče čut zbog le??aja a ne ča??ice... Mijenjao sam ja sebi na trici amortizere al prije 2 godine pa se ne sječam ba?? svih dijelova Share this post Link to post Share on other sites
sony_3 0 Posted January 20, 2008 e to je to znam sta mi fali onaj lončić koji dode između ??u??te i lončiča o d gume koji kli??e jedan po drugome e kad bi to neko imo ovdje bilo bi super aj sad malo pojasni na koji ti to dio mislis... reci broj ak neznas objasnit Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ri-Killer51 Posted January 20, 2008 Evo na slici broj 33 taj dio uopče nije bio kad sam rastavljo mortiče samo ona čašica koja drži šušte i guma a ovaj dio bi trebo doč između šušti i te čašice na gumi Kolko ja mislim Share this post Link to post Share on other sites
sony_3 0 Posted January 21, 2008 broj 33 je zeljezna kapica koja dodje na amortizer i koja ti drzi oprugu na mjestu na nju dolazi lager koji se onda sarafi sa maticom .. bez broja 33 nebi mogao vozit jer bi ti se izmaknuo feder i udarao po amortizeru.. ja sam mijenjao te kapice jer sam spustio auto i od lupanja mi se apigala ja sam set platio 100 kn ( 2 komada ) .. sto se tice toga ako si mjenjao amortizere trebao si stavit nove gume koje idu na osovini amortizera koje sprecavaju da ti amortizer udari i komad gume koji tu kao spuzvu stiti nakon toga ti ide casica ( broj 33) i onda lager sa onom gumom koje je leziste za muldu koje se zasarafi maticom 21 ( ja mislim ).to ti je kompletan amortizer koji onda jos ima zeljeznu gornju kapicu koju ti vidis ispod haube i maticu sa kojom se on stegne Share this post Link to post Share on other sites
Guest MRX Posted January 21, 2008 evo jedna skica pa probaj dokučit ??ta ti eventualno fali nije vezano uz ovu temu ali da ne otvaram novi topic. zna li netko ??to jo?? trebam učiniti nakon ??to na vrhu amortizera nare??em 6 cm navoja ( zbog kraćih opruga). ovih dana imam to u planu raditi pa da nebi ne??to zahebo. hoće se onda svi ovi djelovi ??to idu ispod mulde moći staviti normalno kao i prije? Share this post Link to post Share on other sites
sony_3 0 Posted January 21, 2008 pa moras odrezat navoja 6 cm ako novoga narezes jer ce ti osovina lupat u haubu ... a sigurno se pitas kako onda zasarafit amortizer posto ima utor za imbus , jel da ? pa ko je rekao da mora bit imbus , kad odrezes navoj odrezi ga da imas 1 cm viska u tom 1cm izresi si maticu od osvine , ja mislim da mozes 13 imitirat i tako ces ga zasarafit... voila Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ri-Killer51 Posted January 21, 2008 dali sta postoji jos između željeznog lončiča koji drži šuštu i šušte još nešto ????? Share this post Link to post Share on other sites
Guest MRX Posted January 21, 2008 pa moras odrezat navoja 6 cm ako novoga narezes jer ce ti osovina lupat u haubu ... a sigurno se pitas kako onda zasarafit amortizer posto ima utor za imbus , jel da ? pa ko je rekao da mora bit imbus , kad odrezes navoj odrezi ga da imas 1 cm viska u tom 1cm izresi si maticu od osvine , ja mislim da mozes 13 imitirat i tako ces ga zasarafit... voila sve ??to si napisao je logično ali hoče li mi kad ga skratim za 6 cm uspijet izači navoj do vrha mulde. tj hoče li onda osovina bit prekratka? Share this post Link to post Share on other sites
sony_3 0 Posted January 22, 2008 pa cekaj ako si navio 6 cm novog navoja i odrezes 6 cm starog ja mislim da si na nuli ... i navoja ce ti bit onoliko koliko si imao original .. ne kuzim zasto bi bio prekratak? Share this post Link to post Share on other sites