0
KARO

MAGLENKE

Recommended Posts

promjeno sam zaruljice u maglenkama (nisu radille kad sam kupio auto) i to nikak ne svijetli, baca pol metra i katastrofa.. stavio sam kakve su i bile nutra H3 55w il H2 neznam sad tocno. uglavnom jel to preslabo?

pretpostavljam da svjetle ??ućkasto??

ni ja nemam maglenike ali u planu mi je ugraditi...

pogledaj modele ??arulja samo H3 od Phillips Bluevision. svjetle jače

U pravilu maglenke svijetle od 3 do 5 metara u daljinu...da li je slabo svjetlo kod tvojih ili im nije visina pode??ena?

svijetle, bijelo al nekak slabo... možda je do visine probat cu ig podic malo na onaj štift...

ak ne uspije uzet cu bluevision, inace ovo su bosch zarulje 19kn/kom.

valjda je zato kak je... kolko para tolko rasvjete... :)

da ne otvoram novi topic,moje maglenke na tri metara vidi se linije snopa cije visine je jednakov sa visine na farove, dali to tako treba biti il ja moram to negde da nastelujem i gde,ako neko zna..

dal dobro svijetli kad je magla?jer moj stari na novoj astri kad upali po danu ili laganom mraku maglenke onda mu svijetli 2-3m pred auto i to se vidi ravna linija pred autom

dal dobro svijetli kad je magla?jer moj stari na novoj astri kad upali po danu ili laganom mraku maglenke onda mu svijetli 2-3m pred auto i to se vidi ravna linija pred autom

epa ta moja ravna linija vidi se na visine gorni farovi na 3m kad zastanem na neki zid, to malo nije mi jasno,jel je to previsoko za to il je normalnije

Koliko sam ja čitao , maglenke smiju svijetliti maximalno 20m. To me je prije još zanimalo pa sam tražio po pravilnicima , mislim da sam našao negdje kod HAK-a ali ne sjećam se više... Ja sam svoje sebi tako i podesio. Jer ako imaš maglenke a svijetle ti 3-4m...što će ti onda? Takve maglenke ti služe samo da tebe malo prije vide u magli ali po mraku s njima nećeš nešto posebno poboljšati sebi vidljivost.

Jednostavno odmakneš se 15-tak metara od ravnog bijelog zida , staneš na ravno i podesiš tako da ti na početku zida dolje bude kraj snopa. Vidjet ćeš odmah razliku po prvoj gušćoj magli u noćnoj vožnji.

Što se tiče žarulja , Philips Blue Vision jako lijepo svijetli , daje bijelo svijetlo. Ja sam si stavio u svoje maglenke.

Evo slika (uzmi u obzir da su u pozicijama u farovima gore bijele ledice):

ledpozicijamaglenkefo2.th.jpg

Na slici desno stara žarulja Osram , lijevo Blue Vision (ovdje su u farovima gore obične pozicije).

10usporedbala4.th.jpg

Edited by Ivan

sta ce ti maglenke po mraku????maglenke ili ti svijetlo za maglu sama rijec kaze cemu sluze 20 metara mislim da je previse pa za to imas kratka svijetla koliko tebi onda svijetla daleko tuku 100 metara kratka?pozzz..

sta ce ti maglenke po mraku????maglenke ili ti svijetlo za maglu sama rijec kaze cemu sluze 20 metara mislim da je previse pa za to imas kratka svijetla koliko tebi onda svijetla daleko tuku 100 metara kratka?pozzz..

Rekao sam po magli u mraku. Valjda si nekada vozio po gustoj magli , i kratka svijetla kad upališ vidiš samo dvije ravne crne od snopa ali cesta nije previše osvjetljena dok ne upališ maglenke. O tome pričam. Možda sam se krivo izrazio ali kad kažem upaljene maglenke uvijek mislim da su upaljene po gustoj magli gdje će njihov smještaj (što niže u braniku) doći do izražaja jer svijetlost prolazi ispod magle. Ovo za 20m sam 90% siguran jer sam to davno pročitao...pokušat ću pronaći. Kad ih podesiš na 17-18m od auta , daju najviše svijetla taman na 15-tak metara i vidljivost se jako poboljša po gustoj magli kad su kratka svijetla (pogotovo xenon) skoro neupotrebljiva. Ali moje mišljenje je da ako maglenke svijetle na 3-4m od auta ne pridonose ništa u boljoj vidljivosti vozaču , samo onoga tko nam dolazi u susret. Bitno je i to ali trebao bi i vozač nešto vidjeti sa maglenkama.

OT:

A što je čudno u tome da kratka svijetla svijetle i preko 100m? Ne kažem da moja svijetle ali možeš pogledati testove u Auto Blicu ili Auto Bildu , xenon svijetla redovito dosegnu preko 100m. Mislim da je prošlogodišnji pobjednik bio neki Mercedes kod kojeg je snop dosegnuo preko ruba testnog Hellinog tunela koji je dugačak 140m. Nećemo više u offtopic jer kratka svijetla nisu tema nego maglenke.

Guest zeto

evo ja sam danas ubacio maglenke,one u masci kod golfa2......žarulja je H3 55W

a podešene su tako,da bacaju dalje od kratkog svjetla,a manje od dugačkog.......negdje skoro na pola puta između kratkog i dugačkog,da tako objasnim.......

budem vidio kako će raditi po magli,pa ću ih onda dodatno podesiti......

evo ja sam danas ubacio maglenke,one u masci kod golfa2......žarulja je H3 55W

a podešene su tako,da bacaju dalje od kratkog svjetla,a manje od dugačkog.......negdje skoro na pola puta između kratkog i dugačkog,da tako objasnim.......

budem vidio kako će raditi po magli,pa ću ih onda dodatno podesiti......

Predaleko ti bacaju... zapravo ovisi koliko ti kratka svijetla dosegnu ali nemoj preko 20m podešavati maglenke.

Prije sam uvijek mislio da te maglenke ne služe ničemu. Dok sam bio klinac uvijek sam se čudio zašto tata uopće pali maglenke kad im snop završava 2m pred autom i onda uvijek se zeza sa dugim svijetlima ne bi li bolje vidio. Kod sebe sam na Polu prošle godine podešavao maglenke , čekao sam zimu , gustu maglu i noć i podešavao ih da vidim kako će najbolje svijetliti. Probao sam od tvorničkih 2m do preko 35m i našao se u sredini da je najbolje oko 15m završava snop (naravno da ovo ovisi o visini na kojoj su smještene maglenke) ali svakako ti maglenke trebaju svijetliti puno kraće nego kratka svijetla inače nemaju smisla. Najviše i dolaze do izražaja kad ti kratka svijetla počinju praviti "crte snopa" u magli i ne vidiš gdje je kraj , nego snop završava u magli.

Guest zeto
Predaleko ti bacaju... zapravo ovisi koliko ti kratka svijetla dosegnu ali nemoj preko 20m podešavati maglenke.

Prije sam uvijek mislio da te maglenke ne služe ničemu. Dok sam bio klinac uvijek sam se čudio zašto tata uopće pali maglenke kad im snop završava 2m pred autom i onda uvijek se zeza sa dugim svijetlima ne bi li bolje vidio. Kod sebe sam na Polu prošle godine podešavao maglenke , čekao sam zimu , gustu maglu i noć i podešavao ih da vidim kako će najbolje svijetliti. Probao sam od tvorničkih 2m do preko 35m i našao se u sredini da je najbolje oko 15m završava snop (naravno da ovo ovisi o visini na kojoj su smještene maglenke) ali svakako ti maglenke trebaju svijetliti puno kraće nego kratka svijetla inače nemaju smisla. Najviše i dolaze do izražaja kad ti kratka svijetla počinju praviti "crte snopa" u magli i ne vidiš gdje je kraj , nego snop završava u magli.

bude pravi test kad dođe magla,jer sa drugog auta sam mjenajo i farove BOSCH,puno su bolji od mojih što su bili,pa cjelu masku i maglenke s njima,nisam ništa podešavao,svjetla odlično stoje,uspoređivao sam s drugim autom,bolje nemože.....samo još za maglenke nisam siguran,al i meni se čini da su malo visoko,jer mislim da trebaju bacati ispod crte kratkih svjetala.....a kod mene su u masci,a kod tebe su dolje u braniku,ima i tu razlike.......

bude pravi test kad dođe magla,jer sa drugog auta sam mjenajo i farove BOSCH,puno su bolji od mojih što su bili,pa cjelu masku i maglenke s njima,nisam ništa podešavao,svjetla odlično stoje,uspoređivao sam s drugim autom,bolje nemože.....samo još za maglenke nisam siguran,al i meni se čini da su malo visoko,jer mislim da trebaju bacati ispod crte kratkih svjetala.....a kod mene su u masci,a kod tebe su dolje u braniku,ima i tu razlike.......

Svakako , rekao sam odmah da ovisi o duljini snopa sam smještaj maglenki. Kod tebe je su na višem mjestu nego kod mene. Najvažnije od svega je da ne zasljepljuju vozače iz suprotnog smjera i da tebi kao vozaču osvjetle što kvalitetnije cestu.

Koliko sam ja skužio pitanje je bilo zašto maglenke slabo svijetle a ne koliko trebaju metara svijetlit. :rolleyes:

Ja sam na prošlom autu imao isti problem. Maglenke su slabo svijetlile i promijenom žarulja nisam ništa napravio.

Greška je bila u slaboj masi.

Možda je to kod tebe problem.

evo pitanje: a kak to podesavate maglenke?

jel pomicete zarulju unnutra ili cijelo kuciste maglenke?

ovdje je rijec o golfu 3 on ima sarafice sa kojim si postelas visinu snopa magleki a ako ti pitas za svoje predpostavljam da ti imas u faru maglenke e sad trebas pogledat jel imas kakav sarafic pa da njih mozes neovisno o faru podizat

originalno bi trebale bit u faru, al sam kupio one aftermarket koje dodu dolje kod onih mrezica

budem to jedan dan rastavio pa pogledao malo

Kakva su vasa iskustva s maglenkama po magli? Ja ne vidim efekta, ama baš nikakvog...

ni ja, po mom misljenju jedino mi dobro dođu na otvorenoj cesti bez rasvjete kad ti osvjetljavaju fino rubove ceste pa vidis u sirinu, naročito u zavoju, zato se na novim autima i pali maglenka ovisno u koji zavoj ulazis kako bi vidio rub ceste, no opet je nekulturno upalit maglenke jer izrazito smetaju otalim vozacima tak da ih ja ubiti nikad ni ne koristim

Aj ponovo jedno pitanje...maglenke koi sam ubacio su bili samo sa gorni saraf pricvrsteni, dolni dio gde se sarafi i steluje bio slomjen...sad zanima jel se moze nekak podesi visina snopa maglenke bez tog dela, posto mislim da maglenke svetlje previsoko kod mene...btw origi maglenke na g3

neki odgovor?

ista stvar kod mene

Isti slucaj i kod mene.

Ja ih nisam imao takodje na mk2 pa sam kupio hella originalne

i ugradio ali svijetle zuckasto i velika je razlika u odnosu na farove.

Farovi bljeste u odnosu na njih. Bar da je priblizno.

Sluze mi vise kao estetski detalj na dubokom braniku.

citajuci ovaj topic si razmisljam o cemu je problematika...

maglenke svijetle samo 2-3m ispred,al zato jako siroko.razlog tome je da se kad je magla vidi gdje je cesta zapravo crte na cesti...nikak nesmiju bit visoko podeseni

Evo vadim temu iz mrtvih. Danas sa smontirao maglenke si i namjestio da svijetle na 3metra. Rijec je o Golfu mkII. Naso sam instalaciju u motornom prostoru, znaci prednje maglenke se pale na prvi zub prekidaca, a na drugi zub rade i prednje i zadnja. To mi je jasno da to tako mora svijetliti. A dali maglenke smiju svijetliti kad se upale duga svijetla?? Cuo sam da navodno ne smiju. Da se moraju ugasiti kada se upalit dugo sto se kod mene ne dogada. Dali treba ubacit kakav relej da prilikom paljenja dugih se gase maglenke ili je normalno da rade maglenke zajedno s dugim svijetlom? :palacg

0