Atrax 1 Posted December 9, 2009 nemoras ici do kabine provlaciti kablove, bar ja nisam trebao. kod g3 imas ispod kopce sto kaci haubu veliki valjkasti konektor. u tom konektoru vec imas pripremljene dovedene signalne kablove iz kabine od prekidaca, za maglenke. sa toga ides na relej pa na maglenke i "a je to!". tako sam i ja uradio. ON topic: moje maglenke samo fino izgledaju na autu, a da ima nekog efekta....nema morat cu se i ja pozabaviti malo podesavanjem.... Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted March 12, 2010 malo iz mrtvila da dignem topic, naime auto je golf 2 i original hella maglenke su se rastopile na spoju kao na ovoj slici u mene je ova plastika sta je crna na slici zapravo bež boje i zanima me samo plastika ili kako zamjeniti tu plastiku necim drugim? Inače ostalo je sve živo osim jedne žarulje. ja sam sebi to rastavio osim ovoga željeza, izvadio lece ali nema zamjene za ovo rastopljeno!? kako di šta? evo moje ova šta se već rastopila i ova šta bi se ubrzo rastopila da je u pogonu bila Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted March 12, 2010 i meni se isto dogodilo sa desna maglinka...zato i pitao sam jel kriva elektricna instalacija ili je starost u pitanje...i isto bi hteo da znam kako da saniram to, ili moram naci druga?? Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted March 12, 2010 evo prika mi kaze da otidjem u ovoga sta se bavi varenjem plastika i oticu viditi, ja kada je pogledam vidim da se skinio onaj reflektirajuci sloj srebreni, aluminij? neman pojma uglavnom od vrucine odnosno od topline je meni sigurno Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted March 12, 2010 evo prika mi kaze da otidjem u ovoga sta se bavi varenjem plastika i oticu viditi, ja kada je pogledam vidim da se skinio onaj reflektirajuci sloj srebreni, aluminij? neman pojma uglavnom od vrucine odnosno od topline je meni sigurno ma mislim da ti ne treba taj refletiracki deo, posto kao sto znam na dvojke i trojke standardne maglenke su sa lecom, tak da ceo svetlo ide niz leca Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted March 12, 2010 triba jer zapravo zarulja neide direktno na lece, leca je naslonjena na zeljezni dio i s unutarnje strane lece zeljezna konstrukcija neotkriva cilu lecu nego samo polovicu nje, bas taj reflektirajuci dio je kljucni dio, kada se on oljustio a predpostavljam da se oljustio zbog vode koja je usla, onda je toplina razbila reflektirajuci dio Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted March 12, 2010 mozno je, kako i da je, mislim da najbolja solucija za nas je da nabavimo drugi maglenke Share this post Link to post Share on other sites