AUTOFREAK 218 Posted February 4, 2008 Zanima me sljedece. G 60 bremze od 280mm (klje??ta-disk ploče) front To prebacit na rukavac od G1 Sad pitanje.... Po??to je u duje nosač za klje??ta sami rukavac i nevida se posebno nosač za klje??ta kao sto je to kod npr G1.. sad me zanima dali je to tako i kod dotičnih G60 prednjih bremzi iz golfa il corrado-a il Passat-a.... Ako je nosač klje??ta sami rukavac dakle eto jednog problema 2. Dali je u G3 VR6 nesto drugačija situacija pa da su kljesta na nosaču a nosač zavidan na rukavac? Te dali su prednja G60 klje??ta jednaka kao VR6? Znam kome sam trebao ovo poslat u PM-u al necu ga mortifikat Thnx Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted February 4, 2008 Eto ima?? jedan problem. Na G60 je nosač čeljusti sam rukavac, isto tako i na trici VR6. Si gledo el se da kakav adapter za čeljusti iskemijat ? E da i 99% sam siguran da su čeljusti na G60 i VR6 iste, Girlling 58. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 4, 2008 Adapter.. heh.... to bi volio iskopat odnekud Netko je imao na G1 bremze od G60 golfa... Davno davno jedna crvena jedinica G60 se radila... hm.. mislim da je bio topic al na onom legenarnom www.crotuning.com koji vise nefercera.. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted February 4, 2008 Jel pa??e most i vilice od duje na keca? Predpostavljam da ne... Share this post Link to post Share on other sites
SlaX 0 Posted February 4, 2008 ZAAK je napravio keca G60 al prodan je kolko se sjećam. nego mene zanima dal su diskovi od G60 prednji i zadnji iste dimenzije ako i GTI tj VR6 od trice 280mm, tj dal je samo razlika u broju rupa. dal se mogu na GTI stavit od G60 i obratno i tako prijeći na 4x100 tj 5x100 Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted February 4, 2008 Promjer prednjih diskova od VR6 i G60 je isti, ali je razlika u onom djelu diska gdje sjeda felga, onaj koji ide na glavčinu. Kod G60 je vi??e izbačen prema van nego kog VR6-GTI. Za zadnje ti neznam. Share this post Link to post Share on other sites
highlander 0 Posted February 4, 2008 dal se mogu na GTI stavit od G60 i obratno i tako prijeći na 4x100 tj 5x100 Pa moglo bi se ali nije samo disk onaj koji ima rupe. Onda treba?? promjeniti i onaj dio na kojeg se pri??arafi disk. Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted February 4, 2008 Zadnji su identični. Ako hoče?? G60 kočnice na keca, onda se poglodje gornji dio rukavca da ti ide amortizer od keca i mislim da se na vlici bu??i jo?? jedna rupa za kuglu ili ovo http://cgi.ebay.de/Profi-Bremsen-Adapter-K...1QQcmdZViewItem Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 4, 2008 (edited) Jel pa??e most i vilice od duje na keca? Predpostavljam da ne... Prednji most.. nece ici... kec nema most Jedino prebacit kompl sve dakle i rukavce al onda je najveci problem sto kugla na lafeti kod G2 stoji malo natrag tj rukavac nije u centru i to kad se stavi na vilice od g1 onda nije pod normalnim zaturom tj centar kotača je vi??e prema naprijed u odnosu na amortizer... Vilice g1 i g2 no no Eh da.. ZAAK je bio nick lika sto je radio G1 G60 s takvim brenzama... Ajd moze kakav kontakt s njim.. il da ga netko pita kako je rjesio taj problem... To: Pero Pa gdje si do sad Onaj kit nekontam nest.... pa po čemu klješta klize? Edited February 4, 2008 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted February 4, 2008 (edited) koristi adaptere.... Edited February 4, 2008 by tonac Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 4, 2008 "Mk1 -> 280mm Brakes The original kits used the original 239 Mk1 Calipers with a spacer bracket made to get them around G60 280mm discs." Dakle po ovome ostaje cil isti samo sto ga se udaljava od rukavca onoliko koliko je potrebno da bi pasao na 280mm disk ploču... dakle mozda je ovo cak naj jedostavnije.... al onda ostaje malen kočioni cil.... Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted February 4, 2008 (edited) Evo znači može se iskemijat adapter za čeljusti. A koje su to čeljusti gore ? Edited February 4, 2008 by Dizel Share this post Link to post Share on other sites
mika 0 Posted February 4, 2008 Kad je vec topic o kecu i kočnicama za njega mene zanima od cega staviti kočnice na keca da stanu pod 13 cola felgu a da budu bolje od standardnih(kec je 78 god. motor 1.1)? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 4, 2008 Nosači su od običnih tj origigi gti Mk1 čeljusti pa onda valjda i čeljusti idu od Mk1 gti... Samo me onda zanima dali je kočiona povr??ina i dalje ista.... samo je veci disk a povrsina koju disk-pločice sti??ću je ista i u 280 i u ovih običnih? Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted February 4, 2008 Nosači su od običnih tj origigi gti Mk1 čeljusti pa onda valjda i čeljusti idu od Mk1 gti... Samo me onda zanima dali je kočiona površina i dalje ista.... samo je veci disk a povrsina koju disk-pločice stišću je ista i u 280 i u ovih običnih? ak su pakne (disk pločice) veće površina je i veća.... ak manje obrnuto.... logički... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 4, 2008 hehe nemora bit... ako je opseg diska veći povr??ina kočenja je veća da... al ja mislim na povrsinu koju disk-pločice sti??ću... po ovim slikama gore ispada da je ta povrsina tu-negdje Share this post Link to post Share on other sites
mika 0 Posted February 4, 2008 Pločice mog bit iste i iste su u nekim slučajevima(256mm i 280 mm disk) ali po??to je veći promjer diska kočnice su u cjelini efikasnije. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 4, 2008 to znam nego samo kazem da je povrsina disk-pločica ista (bar tako djeluje na fotkama) Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted February 5, 2008 ZAAK je imao ba?? onako kako sam ja napisao na početku posta. Gore su bile kočnice sa mog ex rallye golfa Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 5, 2008 Hm.. Dakle kugla s rukavcem ide od duje kao i krajnica? Aja ko naiđe?? na to s bu??enejm te dodatne rupice pa mi javi... jer ovako gledajući rukavac i kuglu od duje i rukavac i kuglu od Mk1.. tu nje nekih cca 1cm razlike Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted February 5, 2008 (edited) Kad je vec topic o kecu i kočnicama za njega mene zanima od cega staviti kočnice na keca da stanu pod 13 cola felgu a da budu bolje od standardnih(kec je 78 god. motor 1.1)? Stavi servo ... ako se ne varam ti imaš brenze bez serva,jel tako??? tony je imao od mk2 GTI valjda sve u kompletu na svom i kaže da je kočio... sad je taj set na prodaju Edited February 5, 2008 by GTI-16v-VD Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted February 5, 2008 Ostavi?? rukavac od keca GTI-a. Napravi?? adapter kakav je Petar stavio sa e-baya i na taj adapter se ??arafi nosa?? od G60 komplet sa čeljusti. Čeljust ti klizi po nosaču čeljusti koji če?? za??arafiti na adapter. Nosač čeljusti i čeljust su iste na VR6 i G60. Razlika je u rukavcu (smje??taj kugle i sama kugla), te u disku. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 5, 2008 Pa to i pitam.. dal G60 i VR6 imaju nosače čeljusti... Dok je kod obicnih golfova čeljust direkt na rukavcu i tako i klizi po rukavcu... Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted February 5, 2008 Pa to i pitam.. dal G60 i VR6 imaju nosače čeljusti... Dok je kod obicnih golfova čeljust direkt na rukavcu i tako i klizi po rukavcu... G60 i VR6 = isto Od duje 16V 256mm su čeljusti iste kso i kod vr6 i G60 ali je nosač manji Share this post Link to post Share on other sites
master 2 Posted February 5, 2008 ajmo ovako prelazim na g60 kočnice vjerojatno ne golfa, ??ta mi je sve potrebno i od čega staviti 5 jači kočioni cilindar da ne bi bilo da zadnji kraj jače zakoči jer sam čuo da s time ima problema. ako mo??e tko pomoći nek pi??e Share this post Link to post Share on other sites