1 1
TheFog

Prijedlog za malu "rekonstrukciju" foruma

Recommended Posts

vec je Fog napisao da pod KOMENTARI se postovi nece brojat :)

Ispričavam se onda, nisam vidio. :mah

Meni je malo smije??no ??to su se sada najednom dosta foruma??a probudili i imaju negativna mi??ljenja o

"novim projektima".

Meni se ideja nije sviđala i ja sam se izjasnio.

Neznam za??to se nitko drugi nije oglasio prije rekonstrukcije....

Meni je ubiti tak svejedno, al mislim da je sada pro??la baba s kolačima. :)

citam ovo i mogu rec da su cca 90% "novih" forumasa izjasnili za promjenu..a ostalih 10 su "stara ekipa"..

pak ne kuzim da se vise slusa onih novih nego starih...cudno...meni isto nije bas neko rijesenje.al kad se tak odlucilo...sta rec...forum je i ovak vec dosta opterecen sa svima pa da se onda jos dodatno usporava brzinu svega..cemu to???

jedino sto je ok je to da se ti komentari ne broje jer bi opet bilo OTa radi punjenja topica...

moze mozda neki predlog od mene???

citanje i postanje u "oglasima" tek od recimo 10posta.

stavljanje jos jednog moderatora bas radi kolicine "novih" forumasa..uz uvijet da ima dovoljan staz....

uočio sam jedan malo poveći nedostatak.

Imam ADSL i otvaram Perin topic sa Lupijem ba?? je neki update bio jučer, učitavanje je trajalo jedno 2min i na kraju nije mi otvorio zadnje slike zbog kojih sam i otvorio topic. a da ne spominjem koliki bandwith je uzeo. Taj topic da se otvori je te??ak jedno 6-7Mb valjda ili neznam...

uočio sam jedan malo poveći nedostatak.

Imam ADSL i otvaram Perin topic sa Lupijem ba?? je neki update bio jučer, učitavanje je trajalo jedno 2min i na kraju nije mi otvorio zadnje slike zbog kojih sam i otvorio topic. a da ne spominjem koliki bandwith je uzeo. Taj topic da se otvori je te??ak jedno 6-7Mb valjda ili neznam...

oko 38 mb ima taj topic.

Ni meni nije otvorio zadnje slike nego sam morao ručno na Show picture.

oko 38 mb ima taj topic.

Ni meni nije otvorio zadnje slike nego sam morao ručno na Show picture.

..nisi triba rucno to otvarat, dovoljno je stisnit refresh i otvori ti ono sta nije!

Prijedlog....

1. nekako ograničit postanje slika po stranici u auti i projekti... ono 30-40 slika na stranicu....

da bi bilo lakše za otvorit... ->naravno ako je to moguće...

2. slažem se s jady-om za još jednog moderatora, al samo u slučaju ak su trenutni moderatori ili administratori stvarno prezauzeti.... ovak nebi bilo potrebe... ili svakog moderatora raspodijelit za neko područje...

neznam kak to vam funkcionira al vi bi najbolje trebali znati to odrediti... -> govorim moderatorima...

ljudi, svjesni smo da svaka promjena vuce i pozitivne i negativne posljedice. nemojte mislit da se vase kritike ne uvazavaju, svaka od njih nam puno znaci, ali zasad jednostavno vjerujemo da je ovako ipak vise pozitivnih stvari nego negativnih i tako ce zasad i ostat

"teske" teme sad jednostavno nemozemo izbjec, kao i dugo ucitavanje slika, osim da pazimo da slike same nebudu prevelike (posao moderatora i admina)

nedavno je kao moderator rekrutiran Speedy-RI (dosad je bio samo u car audio sekciji), a pikzibner je unaprijedjen u cin administratora posto je sad vec punoljetan

prijedlog oko limitiranja broja postova da bi se moglo negdje postat je takodjer ok, vec se je vise puta spominjao prije, al mislim da smo zakljucili da nam nece puno pomoc, jer nije problem natuc negdje 10 postova, a zamisli, jadranko, situaciju da sjedis na kavi sa nekom clanicom sa foruma, pijuckate kavu, pricate tako o svojim tuniranim i modificiranim autima, lagano ju milujes po natkoljenici i ona tu ubaci pricu kako je jutros na hrelicu prodala r32 branik od mk4 za 200kn jer joj je smetao u spavacoj sobi, a na forum nije mogla stavit oglas jer ima 7 postova... :o

Katastrofa! Pa komp mi zakuha kad pokusam otvoriti Perin topic! Treba to rasporediti na vise stranica i kao sto Tonac kaze ograniciti broj slika na jednoj stranici...

problem slike treba staviti na thumbnails.. kome treba veći detalji neka klikne na nju i uvećava se. 20-30 slika thumbnailsa na jednoj stranici neće biti problem

da ponovim gradivo :

photobucket i imageshack ne dozvoljavaju stavljanje zločestih slika...( usto imageshack presporo prikazuje dojam kao 56k modemaše) i ostali također.

preporučujem slijedeće imagehostove:

gallery-posting

1. imagevenue - www.imagevenue.com

max. file size: 3MB

no gif

no registration required

no zip-upload

upload up to 20 pics per batch

2. keepmyfile - www.keepmyfile.com

max. file size: 2.5MB

no registration required, but recommended (additional features)

zip-upload

3. imagehaven - www.imagehaven.net

max. file size: 1.5MB

upload up to 30 images per batch

4. freeimagehost - www.freeimagehost.eu

no registration required

zip-upload

upload up to 30 pics per batch

5. imagebam - www.imagebam.com

zip-upload

upload up to 30 pics per batch

6. rehostit - www.rehostit.com

max. file size: 5MB

upload up to 5 pics per batch

hotlinking allowed

7. imageshadow - www.imageshadow.com

thumbs with shadows

zip-upload

upload up to 60 pics per batch

jpg,gif & png

8. pictiger - www.pictiger.com

max. file size: 1MB

zip-upload

9. imagebeaver - www.imagebeaver.com

max. file size: 2.5MB

no gif

no zip-upload

single pics, cover pics

1. uploadem - www.uploadem.com

2. imagetitan - www.imagetitan.com

3. imagesocket - www.imagesocket.com

s tim da ima i ostalih problema npr. imagevenue ne podržava hotlinking direktno na sliku nego samo thumbnailsa... to jest pa kad stavim direktni link na sliku slika se ubrzo nakon toga ne vidi, nego sliku jedino možes staviti tako da stavis thumbnails

onda recimo, imagebeaver nije dobar jer puno ljudi koji surfaju s posla imaju blokiran imagebeaver... pa nemaju pristupa na njega, itd., itd.

zasad je imagebam najbolji

Edited by Dottore

l i ona tu ubaci pricu kako je jutros na hrelicu prodala r32 branik od mk4 za 200kn jer joj je smetao u spavacoj sobi, a na forum nije mogla stavit oglas jer ima 7 postova... :o

..sad si mi zivac pogodio :lol::lol:

eh..da ja takvu poznavao nebi ona ni razmisljala o hrelicu :rolleyes:

prijedlog oko limitiranja broja postova da bi se moglo negdje postat je takodjer ok, vec se je vise puta spominjao prije, al mislim da smo zakljucili da nam nece puno pomoc, jer nije problem natuc negdje 10 postova, a zamisli, jadranko, situaciju da sjedis na kavi sa nekom clanicom sa foruma, pijuckate kavu, pricate tako o svojim tuniranim i modificiranim autima, lagano ju milujes po natkoljenici i ona tu ubaci pricu kako je jutros na hrelicu prodala r32 branik od mk4 za 200kn jer joj je smetao u spavacoj sobi, a na forum nije mogla stavit oglas jer ima 7 postova... :o

lagano ju milujes po natkoljenici :doh

koji car :D

Edited by tommy

Moje osobno mi??ljenje je da ovaj forum od kada je pala rekonstrukcija da vi??e nije to , to !

Moje misljenje je da je rekonstrukcija pun pogodak i da je konacno uvedeno malo reda u aute i projekte, puno je preglednije i nema vise n stranica offtopica!A i dobro je da se ne broje postovi iz komentara jer su prije ljudi imali po 15 ili 20 postova svaki dan ponajvise zahvaljujuci ot-u u autima i projektima! :palacg

Moje osobno mi??ljenje je da ovaj forum od kada je pala rekonstrukcija da vi??e nije to , to !

Bogami i moje. Na ovo se nikako ne mogu naviknut.

Kao ??to se dalo "primjetiti" :lol::wacko: nema me iz "probavnih" razloga, ali kao član VW kljaba

i istiniti čovjek koji ??ivi ??ivot za VW već 26 god. ??elim reći da je ovo lagani raspad sistema! Svaki dan sam bio na forumu kao gost pregledavajući novosti na zavidnoj Hrvatskoj VW sceni, ali kako su ovi noviteti uvedeni ne ??elim doći ni kao gost; stoji ona "na sve se ??iv čovjek navikne", no ovo je skroz ne praktično! No da ja ne duljim bilo bi najbolje rije??enje npr. plati neku simboličnu kuna??u godi??nje za kori??tenje foruma pa da vidi?? kako će nestati 70 % tzv. zaljubljenika u VW koji se registriraju pa odma odu ne??to prodavati, soliti pamet Legendama VW-a ... ? to sa novcem? Na??alost, puno je ljudi u na??oj napaćenoj dr??avi kojima je potrebna pomoć pa se svi ti novci mogu prosljeđivati kome je uistinu potrebna! Ja sam se registrirao na forum tako da sam platio onih 100kn god. ( hebi ga nisam čitao ) uvjeren da je to procedura za kori??tenje foruma i nije mi ih ni malo bilo ??ao, a i da je vi??e novaca bilo u pitanju dao bih jer u krajnjem slučaju ovak i onak bum ih financirao jedan od vikenda na bocu vodke i energetske napitke :zivio:respekt:bravo

BorisMiki-1.jpg

Pozdrav svima od Baljulji, vidimo se na mitovima i srećno sa projektima!

Ode ja sad na WC! :rotfl:palci:mah:lol2:wacko:

meni je bolje ovako....puno je preglednije.....jedino kada otvori?? topic sa puno slika treba vremena da otvori pa mo??da nebi bilo lo??e rasporediti na par stranica ako je to moguće

meni je bolje ovako....puno je preglednije.....jedino kada otvori?? topic sa puno slika treba vremena da otvori pa mo??da nebi bilo lo??e rasporediti na par stranica ako je to moguće

rjeseno je vec - dozvoljeno samo 10 slika po postu i sad se spajaju postovi istog autora u 1 post samo unazad 1 min

Kao ??to se dalo "primjetiti" :lol::wacko: nema me iz "probavnih" razloga, ali kao član VW kljaba

i istiniti čovjek koji ??ivi ??ivot za VW već 26 god. ??elim reći da je ovo lagani raspad sistema! Svaki dan sam bio na forumu kao gost pregledavajući novosti na zavidnoj Hrvatskoj VW sceni, ali kako su ovi noviteti uvedeni ne ??elim doći ni kao gost; stoji ona "na sve se ??iv čovjek navikne", no ovo je skroz ne praktično! No da ja ne duljim bilo bi najbolje rije??enje npr. plati neku simboličnu kuna??u godi??nje za kori??tenje foruma pa da vidi?? kako će nestati 70 % tzv. zaljubljenika u VW koji se registriraju pa odma odu ne??to prodavati, soliti pamet Legendama VW-a ... ? to sa novcem? Na??alost, puno je ljudi u na??oj napaćenoj dr??avi kojima je potrebna pomoć pa se svi ti novci mogu prosljeđivati kome je uistinu potrebna! Ja sam se registrirao na forum tako da sam platio onih 100kn god. ( hebi ga nisam čitao ) uvjeren da je to procedura za kori??tenje foruma i nije mi ih ni malo bilo ??ao, a i da je vi??e novaca bilo u pitanju dao bih jer u krajnjem slučaju ovak i onak bum ih financirao jedan od vikenda na bocu vodke i energetske napitke :zivio:respekt:bravo

BorisMiki-1.jpg

Pozdrav svima od Baljulji, vidimo se na mitovima i srećno sa projektima!

Ode ja sad na WC! :rotfl:palci:mah:lol2:wacko:

Je lako je tebi pricat kak bi dal novce, kad delas, a daj se stavi u kozu nekog studenta ili ucenika, kojemu svaka kuna znaci. 100 kn nije neka lova kad pogledas, a nekome je to mozda stosdenfer ili lampa.

Mislim NHF ali ja sam protiv naplacivanja foruma, clanarine da

10 slika po postu - jednostavno rje??enje i svaka čast na tome mislim da će to biti, tj. je pun pogodak, a pogotovo ??to je usvojeno!

Tu Hely - ne obaziri se na moje prijedloge ??ora me uskr??nja groznica ( hrana ) pa ne znam ??ta pi??em, baj d vej i ja sam student! :bleh

Bogami i moje. Na ovo se nikako ne mogu naviknut.

Moram se slo??iti sa Sini??om i Perkanom. :(

Edited by XIK

Nadam se da nije problem shto pishem ovde, a uchlanio sam se pre neki dan.

Prvo pitanje meni jako sporo otvara bilo shta na forumu i to se deshava samo sa ovim forumom ni sa jednim drugim?

A druga stvar koja mi nije jasna je razdvajanje automobili chlanova gde mora da se otvara dupla tema gde mozhe da se komentarishe.To malo ubija drazh no dobro kapiram da mozhe da se navikne ali na takvo reshenje josh nisam naleteo :))

Eto shto se sotalog tiche skroz je ok sve

Nadam se da nije problem shto pishem ovde, a uchlanio sam se pre neki dan.

Prvo pitanje meni jako sporo otvara bilo shta na forumu i to se deshava samo sa ovim forumom ni sa jednim drugim?

A druga stvar koja mi nije jasna je razdvajanje automobili chlanova gde mora da se otvara dupla tema gde mozhe da se komentarishe.To malo ubija drazh no dobro kapiram da mozhe da se navikne ali na takvo reshenje josh nisam naleteo :))

Sporost foruma ti je učestala pojava u večernjim satima, preopterećenost.

A kaj se komentara tiče, vjeruj, ovo je puuuno zahvalniji i bolji način.

Jer, probaj pronaći slike i opise autora u projektima koji imaju 50 i vi??e stranica.

45 ih je sa respekt, do jaja, potpis itd.

Bolje ovako

TNX TheFog :palacg

hvala svima na razumijevanju i podrsci

Sporost foruma ti je učestala pojava u večernjim satima, preopterećenost.

A kaj se komentara tiče, vjeruj, ovo je puuuno zahvalniji i bolji način.

Jer, probaj pronaći slike i opise autora u projektima koji imaju 50 i vi??e stranica.

45 ih je sa respekt, do jaja, potpis itd.

Bolje ovako

TNX TheFog :palacg

to,da,jedino zbog toga mi se cijela ova ideja razdvajanja slika i komentara svida,a i vjerujem da je i zbog toga napravljeno :P:)

1 1