1 1
TheFog

Prijedlog za malu "rekonstrukciju" foruma

Recommended Posts

je shen, to je jednostavnije za napravit, al je opet malo nepregledno...

pogledaš slike nekog auta i onda opet moraš kopat po drugom podforumu i tražit topic da nešto napišeš čovjeku za auto..... :(

Slazem se sa jurom zato jer nam se nece dati traziti di su komentari za neki projekt i izluditi cemo se dok ih nađemo..... najbolje bi bilo ako je moguce da oboje budu zajedno.

Edited by RI VW

Rzvrstat Projekte od Predstavljanja automobila a komentare obrisat ukoliko ne doliče nekom komentaru (tipa, potpis i ostali) ili su OFF topic.....

ne znam dali postoji ta mogućnost da član može modificirat i brisat postove u tom svom topicu. na taj način bi malo i rasteretili moderatore...

Smatram da ovaj prijedlog ima i dobre i lo??e strane.

Dobre su te, kao ??to su već neki naveli, to ??to onda nebi bilo komentara i offtopica i sama tema bi bila puno preglednija za čitatelja.

No, s druge strane, mislim da su komentari itekako potrebni i da će jako faliti ako se ukinu.

Vjerujem da sam vlasnik teme vjerojatno ??eli čuti ??to drugi ljudi misle o njegovom autu i preinakama na istom, bile one pozitivne ili negativne.

Ako se ukine mogučnost komuniciranja unutar teme izgubit će se i zajedničko rje??avanje problema, a i sami znate da problemi nisu rijetkost. Za svako pitanje otvarat novi topic mislim da je bezveze.

Meni osobno ne smeta ovakav forum kakav je sad. Ne smeta me to ??to koji put se zareda 10 komentara tipa "super", "bravo" i takve slične pohvale, jer vjerojatno ih je onda vlasnik i zaslu??io.

Ne vidim u čemu je problem odscrollati 2, 3 puta preko toga ??to se nekom ne čita...

>> u takvim temama, mozda omoguciti reply samo starijim clanovima (od kojih se ne ocekuju "beznacajni komentari")?

A ??to se tiče novih članova, postanja, offtopica i "beznačajnih komentara", ja se osobno ne sla??em s time.

Za??to netko tko nije "STARIJI ČLAN" nebi mogao napisati kvalitetan post?

Netko mo??e već biti 20 ili vi??e godina u VW vodama, a registrirao se jučer, kaj je on sada manje vrijedan član?

Naprimjer, m.a.RI.n je član foruma 4 mjeseca, ako se nevaram? On isto nebi smio postati ili bi bio povla??ten?

? to se tiče offtopica, njega 90% pi??u stariji članovi, ??to mi je potpuno normalno, jer se svi znaju, ??tovi??e prijatelji su. (mislim na "va??e aute i projekte")

Ovo je čisto moje razmi??ljanje, nadam se da neću nikoga uzrujati.

ne znam dali postoji ta mogućnost da član mo??e modificirat i brisat postove u tom svom topicu. na taj način bi malo i rasteretili moderatore...

Mo??da i to ?

Sla??em se sa Fogovim prijedlogom.

evo da se i ja nadovezem, po meni svako moze prestaviti sta vozi, svako moze komentirati ne bi se smjelo braniti po nikojem modelu, doduse trebalo bi napraviti podjelu da se rasterete "projekti" tu je vjecna dilema sta je kome projekt a sta nije.

nekakav prijedlog bi po meni bija da se napravi dodatak pod novim clanovima u kojem se ne bi predstavljao clan, vec i auto, da ne bude samo ja sam frane stizem sa marsa vec da svak ima svoj kutak za postati slike i svoj mali svjet auta, pa sad oce neko staviti farove ili nece njegov problem a mi smo da ga pratimo ili ne, dok za projekte ostavimo momke koje ce na svoj nacin stvarno raditi projekt, iz nicega ili necega, doduse imamo moderatore da odluce da li je projekt kad neko farba auto ili stavlja turbo na VRa.

dok sad mogucnost individualaca da ureduju u svom postu, :ne2:ne2

opet ono pravo svih nas da govorimo sta hocemo....

u takvoj podjeli ja bi maknuo prvi svoj auto iz projekata, jer je on moja beba i nije nikakav projekt to sta ima komresor ili 9x16 meni je samo drazi a marinu skuplji dok bi projekte ostavija onima koji svoj auto smatraju takvim ili to stvarno i je...

toliko od mene

ne zamjerite na opsirnom postu

Vojo znam da si ti skroman momak i svaka cast na tome ali tvoje auto je svakako projekt i spada medu najbolje projekte na ovom forumu, ne vidam bas cesto vr sa kompresorom! :palacg

Ja se ipak vise slazem sa toolkitom, premda ni jurina ideja nije losa, da su povezani kao sto jura kaze onda bi bilo ok, a da nisu onda bi samo morao traziti prvo jednu pa onda drugu temu...

bilo bi ok ovak kak je jura reko, vidim da to vec i funckionira... i dat svima pravo glasa...

ja predlazem samo 2 jednostavna lako ostavriva efikasna filtera na temi auti i projekti.

Reply u auti i projekti ce proc od bilo koga ako zadovoljava ove filtere:

1. broj postova mora bit veci od 100 kom

( maknut se sa statusa SDI - to nije problem za svakog aktivnijeg clana foruma,jer nakon 100 postova valjda nekog vraga i kuzis na ovom forumu,nisi vise novi clan, i nisi samo looker na forumu)

2. broj karaktera u reply textu mora bit veci od npr 100 znakova.

(sto tvori barem jednu suvislu recenicu komentara, isti fiter ionako primjenjujete na smajlice u reply-u,pa nije problem ni ovaj filter)

i eto jednim udarcem vise muha, nema glupi kratkih komentara,a ipak svaki i malo aktivniji clan ce moc postat "suvisli" reply,komentirat,pitat autora topica-tj projekta sta vec treba... a moderatori nemaju jos vise bespotrebnog posla... :palacg

Ja predlazem da se izabere jos par moderatora koji ce biti zaduzeni za odrzavanje i brisanje postova tipa bravo, samo naprijed i slicno iz podforuma "vasi auti i projekti". (kao sto je netko vec prije napisao)

Moderatori znaju puno ljudi tu na forumu i mogli bi odrediti ko bi bio kompetentan za taj posao.

A i nebi bilo lose da se napisu pravila za postanje pod tim podforumom, stave pod sticky i svako ko prekrsi odmah warn...

EDIT:

A ovo da se omoguci da mozes sam brisati postove u svom topicu mi se ne cini kao dobra idea jer bi sigurno bilo brisanja svega kaj se autoru nebi svidjelo. (kritike i ostalo nezeljeno)

Edited by Hrvoje_1

Po meni dobar prijedlog, ali samo uz Jurin dodatak.

I sportasi mogu utakmicu odigrati sami, ali je ipak druga prica kad imaju publiku :palacg

1. broj postova mora bit veci od 100 kom

( maknut se sa statusa SDI - to nije problem za svakog aktivnijeg clana foruma,jer nakon 100 postova valjda nekog vraga i kuzis na ovom forumu,nisi vise novi clan, i nisi samo looker na forumu)

Cekaj jel sad 100 postova ili se maknuti sa statusa sdi.....jer se status sdi prelazi nakon 250 postova koliko se meni cini.....nek me neko ispravi ako grijesim.

Mislim da to bas i nije mjera jer mozes ako hoces za 2 dana skupiti 100 postova pisajuci gluposti po forumu.... mislim da bi svi trebali imati pravo glasa a ako neko pise glupe postove neka mu se postovi izbrisu ili neka dobije warn..... tako ja bar mislim....

Fogov prijedlog je prihvacen,znaci svi bi tili preglednije aute i projekte,e sad kako ce to tocno izgledati i kako ce biti koncipirano prepustam administratorima i moderatorima, prijedloga ima dovoljno, pronadite najbolje i po mogucnosti najpreglednije rjesenje da sta prije ovaj rekonstruktivni prijedlog prijede u realizaciju! :da

Ehej ekipo,

ja sam za onaj Jurin prijedlog.

E, al imam jo?? jedan; za??to se ne bi kod ulaska u topic "Va??i auti i projekti" najprije odabro tip automobila?

Npr. Golf I, Golf II... Polo 6n2...

Ha? B)

Ehej ekipo,

E, al imam jo?? jedan; za??to se ne bi kod ulaska u topic "Va??i auti i projekti" najprije odabro tip automobila?

Ha? B)

To mi se cini kao dobra ideja...... :palacg

Ehej ekipo,

Ha? B)

dobro zboris ;)

ali mi se cini kao previse posla :D

jesam li ja stari ili novi clan ?

svrha ovog pitanja je da bi mogao iznjeti svoje misljenje na ovu temu........ :bleh

dobro zboris ;)

ali mi se cini kao previse posla :D

A čuj, bar zadnjih 20-30

Ostale u Sva??taru :)

Kaj se tog tiče, predla??em da se slike uploadaju flickr-om ili nekim drugim servisom sa registracijom, jer sa imageshacka 'ispare' nakon par mjeseci

Sla??em se s Fogom i Jurom! odlične ideje, treba malo reda uvest na forum...

nije lo??a ni Nick-ova ideja! :palacg

Slažem se s Fogom i Jurom! odlične ideje, treba malo reda uvest na forum...

nije loša ni Nick-ova ideja! :palacg

a to bi mogao i neke slike duje staviti, a ne se samo skijaš okolo :bleh

zvuči dobro i obećavajuće....

Kaj se tog tiče, predla??em da se slike uploadaju flickr-om ili nekim drugim servisom sa registracijom, jer sa imageshacka 'ispare' nakon par mjeseci

neki su ljeni da regaju.... imam ja odavno flickr i pici.se ( po meni najbolji i br??i ) accounti

photobucket i imageshack ne dozvoljavaju stavljanje zločestih slika...( usto imageshack presporo prikazuje dojam kao 56k modema??e) i ostali također.

preporučujem slijedeće imagehostove:

gallery-posting

1. imagevenue - www.imagevenue.com

max. file size: 3MB

no gif

no registration required

no zip-upload

upload up to 20 pics per batch

2. keepmyfile - www.keepmyfile.com

max. file size: 2.5MB

no registration required, but recommended (additional features)

zip-upload

3. imagehaven - www.imagehaven.net

max. file size: 1.5MB

upload up to 30 images per batch

4. freeimagehost - www.freeimagehost.eu

no registration required

zip-upload

upload up to 30 pics per batch

5. imagebam - www.imagebam.com

zip-upload

upload up to 30 pics per batch

6. rehostit - www.rehostit.com

max. file size: 5MB

upload up to 5 pics per batch

hotlinking allowed

7. imageshadow - www.imageshadow.com

thumbs with shadows

zip-upload

upload up to 60 pics per batch

jpg,gif & png

8. pictiger - www.pictiger.com

max. file size: 1MB

zip-upload

9. imagebeaver - www.imagebeaver.com

max. file size: 2.5MB

no gif

no zip-upload

single pics, cover pics

1. uploadem - www.uploadem.com

2. imagetitan - www.imagetitan.com

3. imagesocket - www.imagesocket.com

s tim da ima i ostalih problema npr. imagevenue ne podr??ava hotlinking direktno na sliku nego samo thumbnailsa... to jest pa kad stavim direktni link na sliku slika se ubrzo nakon toga ne vidi, nego sliku jedino mo??es staviti tako da stavis thumbnails

onda recimo, imagebeaver nije dobar jer puno ljudi koji surfaju s posla imaju blokiran imagebeaver... pa nemaju pristupa na njega, itd., itd.

zasad je imagebam najbolji

1 1