1 1
Kera

barum bravuris gume. jel to valja Å¡ta?

Recommended Posts

Mislim kupiti barum bravuris 205/40 R17 gume pa me zanima dal ta guma valja ??ta? ili ne ba??? ima tko iskustva s njom?

nemam iskustva s tim gumama ali načuo sam od drugih da je osrednja guma u rangu s Sava.

barumke su povoljne ali lo??ijom kvalitetom

imao sam barumke 3 mj. i s obzirom na cijenu sam bio prezadovoljan, ali nemoj ocekivati neke sportske performanse jer ipak vrijedi: koliko para, toliko muzike

Za svoju cijenu top guma.. i drzi odlicno sve do zime :) , ja sam ju imao bas u toj dimenziji, sad imam dunlop sport maxx koja je duplo skuplja i jedna od top 5 svih guma, ali ne znam stvarno zasto tolko kosta

Edited by |M_7|

da te pitan koliko dodu nove u toj dimenziji 205/40/17

neznam koliko nove dođu ali tip mi nudi dvije NOVE i dvije sa 5000km pređenih za 500kn komad. tj 2000kn sve 4.

vrijedi li te novce?

Guest MRX

nije lo??a guma za svoju cijenu :)

čuo sam da u početku dok su nove da su ok a čim malo "ostare " (neovisno o istro??enost) da su lo??e totalno :)

pripazi na datum proizvodnje :palacg

Ja mislin da puno tra??i s obzirom da su dvi polovne gume...al opet tribalo bi vidit gume,mo??da su i dobre

čuo sam da u početku dok su nove da su ok a čim malo "ostare " (neovisno o istrošenost) da su loše totalno

dobro si čuo

malo starija barumka na kiši :ne

al po suhom nemam zamjerki

kod mene je na autu uvijek barem jedan par ili naprijed ili nazad a bacam ih kad dođem do platna :fakjea

neznam koliko nove dođu ali tip mi nudi dvije NOVE i dvije sa 5000km pređenih za 500kn komad. tj 2000kn sve 4.

vrijedi li te novce?

ne vrijede toliko sigurno.

ja sam prodao svoje 195/45/16 sve 4 za 1100 kn (150€), a gume su doslovno bile kao nove, nekih 3000 km

Prijatelju, neko ti ga hoce uvalit :lol:

A sad dvije su nove, a toliko če?? samo dvije platit, pa sad koliko je on potro??io one druge dvije za tih 5000km??! Spusti cijenu za 200kn i budi zadovoljan, a ova guma je super kaj se tiče ulo??eno-dobiveno! Ja vozim već drugi set barumki, prije toga sam vozio GY F1 i da vam velim da ta guma kurcu valja, dobra je 10000km i onda u smeče s njom, plastika ??iva, istina je da se barumka tro??i ali zato nema osjetne razlike sa starosi gume, jedino toplo hladno, kad je vani ispod 10 stupnjeva gubi grip, jedino nema ??ičanu konstrukciju u boku pa se malo uvija na felgi, no zbog toga je udobnija, moja preporuka jače ju pumpt, recimo za 0,3bar vi??e nego druge i problem je rije??en!

Provjeri si godi??te guma kod DOT oznake i ako nisu starije odgodinu dana, uzmi ih, jer uvijek se dr??im pravila, bolje fri??ka guma barum, nego starije neke boljeg branda!!! :mah

Toliko dodju 4 nove Nankang NSII koja je po meni vrlo dobra guma.

Toliko dodju 4 nove Nankang NSII koja je po meni vrlo dobra guma.

gdje da tu nađem?

jedino nema ??ičanu konstrukciju u boku pa se malo uvija na felgi, no zbog toga je udobnija, moja preporuka jače ju pumpt, recimo za 0,3bar vi??e nego druge i problem je rije??en!

ja ju mislim stavit na 8J felgu,tak da bude razvučena. Ima to veze kaj nema ??ičanu kontrukciju?

Na svom autu imam sve čatiri Barum Bravuris 195/50 R15 i extra dobro dr??e, pre??ao sam nekih 11 000 km sa njima i nisam jo?? primjetio znake plastičenja gume i dalje extra dobro dr??e i na startu i na kočenju. Za druge dimenzije nisam siguran ali u ovoj dimenziji Bravuris definitivno ima najbolji omjer ulo??eno-dobijeno, nemo??e?? naći gumu da tako dobro dr??i za tako malo para. Mene je komad iza??ao negde oko 45 eura.

vrijedi li te novce?

moje misljenje je da ne vrijede i da nikad ne znas da li je tih 5000km stvarno 5000km ili 10000 km...

ja sam 195/45/16 placao 460kn/kom, pa za te 17" racunam da bi mogle kostati 600-700kn... radije nove pa kako god :)

gdje da tu nađem?

A tebi je Slovenija i Furlan ili La??ić jako daleko?? Zaleti se prek grance, prijavi porez, plati carinu i opet si jeftinije pro??ao.

Bravuris je odlicna guma!!Bas kako svi kazu u odnosu ulozeno-dobiveno..stari moj imo na Renaultu Kangoo barumke, i sad smo opet iste kupili..

A to je jos dostavni auto, prevozi vece terete i sve to..ni pod takvim malo vecim teretom se ona ne trosi..stvarno same pohvale.. :palacg

A cijena te tvoje dimenzije je oko 700kn

Guma glavu čuva. Polovnu gumu bi kupio jedino da znam prodavača, i mora biti osjetno jeftinija od nove. Jo?? jedna prednost novih kupi?? na rate bez kamata i dobije?? gratis montiranje i balansiranje, ??to i nije mala stvar. :palacg Ipak novo je novo.

Ja imam te barumke 205/55/16 8mm profil za prodat.guma je mekana j3backi.

Obea dvije dam za 400 kn :mah

Ja bi ipak rekao da je to guma za mamu i tatu, neki su rekli da su zadovoljni, vjerovatno nisu bas forsali to gumche, a i nemozete reci da neka guma drzi ili ne drzi ako imate auto mekan ko spuzva.

Continental je guma koja po meni pije vodu i ljepi se za cestu, makar ja imam toyo, nemam bas para za prave.

Sto se tice ovih polovnjacha, nije bitno koliko su presle, lijepo odi kod nekog boljeg vulkanizera i neka ti objasni poslje posla na pivi kako se cita DOT oznaka, to che ti reci koliko je guma stara, a meso se vidi samo po sebi.

Ako je presla i 15 000, ali ju je neki dedek vozao ravno po dvoru svaki dan, onda je ok, i ako nije ispucana, i ima ripne, i jos 100 stvari, tako da malo googlas po radnjama s gumama, pogledaj bochni dio gume, on te drzi na cesti, ako je presla 5 somova mora imati i resice, ja sam napravio 5 milja za 2 mjeseca, nije se nista primjetilo.

JEDINO PRAVILO: :ne:ne:ne NIKADA NE KUPUJ POLOVNU GUMU, JA SAM SKORO LANI POGINUO S POLOVNJACHOM, I TO BEZ SHALE!

Sparaj na glupostima, svi volimo VW i lijepe felge i mirisljave boriche, ali jedino sto ti cuva glavu su dobre gume i dobre kochnice, mislim da ce se vecina ekipe sloziti s ovim, barem oni koji su ozbiljno imali iskustva s automobilima. :respekt

Guest marcovz
Mene je komad iza??ao negde oko 45 eura.

http://firma.hr/webshop/product.php?produc...at=0&page=1

Cijena: 258.00kn +PDV, uštedite 28% (€ 35.35)

Onda su sad dobri popusti :palacg

Inace, gledam i ja sad malo te gume... i dvojim se. bas 195/50/15. Imam ponudu za felge i te gume pa trazim jos informacija.

A 2000kn za 4 gume je mozda malo previse, s obzirom da su rabljene...

Slovenija majka, za lovu koju ces ovdje dat za barumke tamo ces dobit gume 27 puta kvalitetnije montirane balansirane i sa novim ventilima.

Naravno da kad god mogu si prijustim novu gumu, puno isplativa investicija nego kupovat ko zna kakve polovne.

ja sam imao barum bravuris 195/45/16 i nabavio sam ih po cijeni od 460kn/kom prije dvije godine. po suhom sam bio zadovoljan jer ono sto sam radio nisam imao nikakvih problema. po mokrom sam vozio iskljucivo po ogranicenju. :)

1 1