1 1
KARO

bye bye getriba,,

Recommended Posts

Neku vece nakon ganjaze, dopeljam se na kvart stanem na semaforu kad nece u prvu, nekako ga uspijem u drugu usaltat pa jedva krene iz druge pa u trecu nekako, sve na jedva, pete ni nema vise, krci na svakom saltanju, i oko mjenjaca cijela ona armatura vruca, na defendlocku sam se speko skoro...

Pustim ja to prek noci da se oladi i ujutro onak da se saltat al jos nema 5te, sta sam ucinio?

da pocmem trazit drugu getribu negdje?

Edited by KARO

Neku vece nakon ganjaze, dopeljam se na kvart stanem na semaforu kad nece u prvu, nekako ga uspijem u drugu usaltat pa jedva krene iz druge pa u trecu nekako, sve na jedva, pete ni nema vise, krci na svakom saltanju, i oko mjenjaca cijela ona armatura vruca, na defendlocku sam se speko skoro...

Pustim ja to prek noci da se oladi i ujutro onak da se saltat al jos nema 5te, sta sam ucinio?

da pocmem trazit drugu getribu negdje?

Kak misli?? nema pete??

Provjeri ulje u getribi(za početak).. i dal ti kvačilo(spojka) normalno odvaja?

Imao si premalo ulja u mjenjacu i posto si ga tjerao spalio si iglicasti lager pod petom brzinom a moguce da su i zupcanici 5br. dobili po nosu.Taj lager ima plasticni kavez,plastika se rastopila zaljepila se za zupcanik i zbog toga 5br. koci ostale zupcanike.

Trebalo bi mjenjac cim prije skinuti i vidjeti dal se da kaj spasiti,ak ces se tak dalje voziti mozes samo jos vece sranje napraviti.Mozes dosipati ulja kolko fali pa moguce da ce se lakse saltati,al onda ti ostaje pitanje kaj je sa lagerom i 5br.

Ako imas mjenjac na sajle imam ti doma slozenog i spremnog za ugradnju.

Edited by ??ac

Imao si premalo ulja u mjenjacu i posto si ga tjerao spalio si iglicasti lager pod petom brzinom a moguce da su i zupcanici 5br. dobili po nosu.Taj lager ima plasticni kavez,plastika se rastopila zaljepila se za zupcanik i zbog toga 5br. koci ostale zupcanike.

Trebalo bi mjenjac cim prije skinuti i vidjeti dal se da kaj spasiti,ak ces se tak dalje voziti mozes samo jos vece sranje napraviti.Mozes dosipati ulja kolko fali pa moguce da ce se lakse saltati,al onda ti ostaje pitanje kaj je sa lagerom i 5br.

Ako imas mjenjac na sajle imam ti doma slozenog i spremnog za ugradnju.

Mislim tj.siguran sam da tema moze pod lock.. :da Zac the getriben majstor :palacg

neznam jel na sajle...

neda se usaltat, bilo mi je ljetos slicno kad sam se vracao s mora, al je nekako upo u 5tu i dalo se saltat do nekidan...

kak bi mogo vidit kolko ulja ima u getribi? i di se toci i koliko ide u tranu, nekidan sam primjetio fleku na parkingu, a nije ko motorno ulje pa da mi nije negdje propisalo....

thnx ekipa

Edited by KARO

Predpostavljam da ti je na sajle... a to je lako vidit ako zaviris pod haubu :)

A otvor za provjeru i naljevanje ulja ti je s prednje strane getribe... jedan veci imbus... 17mislim....

ja isto mislim da je, ima ko neki uteg crni...

naso sam u autodati da ide 1.9l ulja 75W/90. jel to to?

crni uteg i birač brzina je tu dakle... pa onda ces vidit sajle... idu s tog utega (gdje je i birač) prema straznjem djelu getribe u ljevo....

Danas sam mjenjao set kvačila na TDI-u 90ks i imao je sajle a i fallia je 1litra.....

ok pogledat cu ulje i nalit ak fali pa javim kaj je bilo...

neznam jel na sajle...

neda se usaltat, bilo mi je ljetos slicno kad sam se vracao s mora, al je nekako upo u 5tu i dalo se saltat do nekidan...

Stari moj tebe dosipavanje ulja nebu spasilo,ovo tu kaj si napisao znaci da je vec jednput 5br. bila spaljena odnosno sfalilo joj je ulja za podmazivanje a sad ja valjda vec zivi kurslus nutra.

Ak ces dosipavati ulje digni si prednji kraj u zrak jedno 10 cm da ti stane vise ulja.Kad ces dosipati ostavi auto da ti radi na letu par minuta.Moguce da ces nakon toga moci usaltati u 5br al je samo pitanje vremena kad ce se polomiti zubi na njoj i auto ce ti najvjerovatnije zujati dok se vozis u 5br.

ok...

ma nek radi jos par tjedana, pa ce naka lova sjest pa cemo popravljat...

evo vozim ga lagano ne preko 2000okretaja i da se vozit...

ko zna kak to nutra zgleda... :)

UPDATE:

Dolio ulja i ok se saltalo samo kaj nije bilo pete opet...

juce idm forsat petu i borim se s mjenjacem i nekaj pukne, srecom parsto metri od doma...

sad nema 1,2,rikverca i pete...

pukla mi plastika na biracu brzina na koju je zakacena sajla...

kak se to zove il ko ak ima kataloski broj da mi pomogne...

thnx...

promjenio ja to, dobro namazo sve sa tovatnom i fino radi...

al od 5te ni traga....

a kad je auto uga??en,dali se onda da ??altat sve brzine????

ako se da ubio si lamelu

To bi se moglo malo po??telat ako nema pete nikako....

nema je nikako..

da se rucica pomaknut prema petoj al onda blokada

ni ne krci u voznji, probo sam i rucno ubacit pod haubom isto nece..

to je nekaj nutra zastekalo...

Nemogu vjerovati kak se svi tome cudite kaj nema pete brzine.Covjek je vec dva puta ostao bez ulja u mjenjacu a prvo kaj nastrada kad nema dosta ulja u mjenjacu je 5br.Ak je imao srece,u sto sumnjam,poderala se samo vilica koja ukapca u 5br.

Da je otisla lamela prvo bi tesko saltal u prvu i rikverc a onda bi s vremenom sve brzine pocele stekati,a on ima problem samo sa petom.

Prvi put kad nisi mogao ubacivati u brzine trebao si otici kod nekog majstora da pogleda i dosipa ulja u mjenjac ustedio bi si tih 115kn za onu plastiku i dodatnih cca 200€ koje ces morati iskesirati za drugi mjenjac posto ti je ovaj na izdisaju.

Nisam imao namjeru nikome soliti pamet s ovime,ali na poslu svaki dan vidam takve tipove kaj ubiju mjenjac do kraja i onda se cude i placu kak je skup popravak,da oni nemaju love,kak je to samo odjedanput nastalo i takve fore.

Dajte se ljudi vec jedanput naucite da je ˝Bolje sprijeciti nego lijeciti˝

Nemogu vjerovati kak se svi tome cudite kaj nema pete brzine.Covjek je vec dva puta ostao bez ulja u mjenjacu a prvo kaj nastrada kad nema dosta ulja u mjenjacu je 5br.Ak je imao srece,u sto sumnjam,poderala se samo vilica koja ukapca u 5br.

Da je otisla lamela prvo bi tesko saltal u prvu i rikverc a onda bi s vremenom sve brzine pocele stekati,a on ima problem samo sa petom.

Prvi put kad nisi mogao ubacivati u brzine trebao si otici kod nekog majstora da pogleda i dosipa ulja u mjenjac ustedio bi si tih 115kn za onu plastiku i dodatnih cca 200€ koje ces morati iskesirati za drugi mjenjac posto ti je ovaj na izdisaju.

Nisam imao namjeru nikome soliti pamet s ovime,ali na poslu svaki dan vidam takve tipove kaj ubiju mjenjac do kraja i onda se cude i placu kak je skup popravak,da oni nemaju love,kak je to samo odjedanput nastalo i takve fore.

Dajte se ljudi vec jedanput naucite da je ˝Bolje sprijeciti nego lijeciti˝

Imao slično iskustvo sa VR6 getribom....oti??ao drugi sinhron,meni bila tlaka skidat mjenjač samo zbog toga....onda je oti??ao i sinhron treće...snopovi...trkači na diffu.....par le??ajeva :rolleyes: ,al nema veze 2600 Kn poslije imam getribu gotovo kao novu(srećom je skinuta navrijeme prije nego ??to se zvono razletilo zbog potencijalnog SMS-a).....sad su komplet novi le??ajevi i sinhroni,ulje i sl. pa se nadam da sam miran neko vrijeme.....

Karo ima?? sreće ??to se tvoja getriba mo??e nać na svakom koraku za malo novaca......mijenjaj, u njoj promijeni ulje i vozi dalje.

otfurat cu nekom da je raskopa, ne shvacam to ko soljenje pameti jednostavno sam zapostavio to kad je izgledalo sve vredu, a sad me malo financijski to hebe tak da cu se vozit jos par dana dok ne skupim nes para...

Žac ti si reko da imas gotovu getribu spremnu za ugradnju...

kulike bi me otprillike kosto taj sport? moze na PM

Edited by KARO

Da ne otvaram temu koristit cu ovu.

Znaci, stojim na semaforu u leru stisnem kvačiko i nece u prvu, opet u ler i prvu i nece. moram u drugu i onda u prvu i u 80% slučajeva zakrči onak jebeno. ide dobro sve jedino u treču nekad nece jednostavno pogodit trebam par puta ciljat.

a sa prvom je konstantno problem ubacit...

Slicno mi se desavalo i prije al je otiso onaj cilindar na kvacilu ( jedan od dva ) e sad neznam jel moguce da je to otislo opet ili koji shit?

btw ??ac jel ti mozes i skinuti getribu ili se tebi treba donjeti vec skinuta na servis?

e sven i ja imam slicno da teže ide u prvu al mi ne krči, al zato uvijek zakrči kad šaltam u rikverc...

1 1