0
drake

Passat B6 TRENDLINE by Drake

Recommended Posts

Nisam dugo nista pisa jer mi se nije dalo stavljati slike za svaku pizdariju posebno, ceka sam da se malo toga skupi!

Na autu je napravljen servis na 75k km, promjenjeno ulje i svi filteri, mada se ne tribaju svaki servis mijenjat svi filteri po sluzbenim naputcima od VW-a, ja ih mijenjam, to autu sigurno nece skoditi! :)

Promijenjeno kociono ulje(originalno) i prednje plocice, odlucio sam se za Ferodo premium, za sada sam zadovoljan kako koce!

Skupilo se vremenom i par stvarcica koje sam trebao rijesiti jer zelim da auto uvijek bude u tip top stanju!

Prvo suvozaceva kvaka vrata! Slika sve govori, izgrebana je cila kvaka i podizac! Na tome se moram zahvaliti svojim suvozacicama koje su to izgrebale prstenjem, noktima ruku, a vjerojatno neke i nogu :P

a179.jpg

To nisam mogao gledati pa sam u ovlastenom kupio komplet novu kvaku i podizac prozora! Posto vec kupujem novi podizac uzeo sam onaj od CC-a s obrubom od aluminija!

a180.jpg

I sve montirano, novo, lijepo...

Nadam se da ce sta duze ostati u ovakvom stanju...

a181.jpg

Poceo mi je zmigavac pustat vlagu, pokusao sam ga pridihtat silikonom, ali uzalud, i dalje je pustao...

a182.jpg

Nema druge nego u ovlasteni po novi originalni zmigavac!

a183.jpg

Nabavljena i svjetla za osvjetljenje prostora za noge vozaca i suvozaca koja nemam tvornicki!

Ugradnja uvih dana, ima zezancije oko toga...

a184.jpg

Primjetija sam slucajno kad sam povukao rukom resetku branika da mi je pukla kopcica na jednoj strani i resetka nije bila dobro prisvrscena!

a185.jpg

Trk u ovlasteni po novu, sad sve stoji na svom mjestu!

a186.jpg

U Sandre kupljen grudnjak prije 3-4 tjedna, ali posto jos nisam isao na autoput nisam ga ni montirao na auto, glupo mi ga je stavljat na auto za otic s njim do ducana!

Naslonio sam ga za probu na haubu i dobro izgleda!

Stavit cu valjda uskoro koju sliku kao stoji na autu...

a187.jpg

Sve zaruljice u autu su zamijenjene LED-icama osim onih koje osvjetljavaju tablicu!

Doslo je i to na red ovih dana!

Evo par slika prije poslije, razlika je ogromna!

a188.jpg

a189.jpg

a190.jpg

Jako lijepo to nocu izgleda... :palacg

a191.jpg

I za kraj jedna slika sadasnjeg izgleda passata! :mah

a192.jpg

Komentari

Edited by drake

Vrime je da i ja napisem prvi post u 2010. godini :)

Neki imaju, ali ja nemam volje stavljati slike posebno za svaku sitnicu koju nabavim ili napravim vec kad se skupi par stvari onda stavim!

Obecao sam gore da cu stavit koju sliku auta s grudnjakom cisto da vidite kako izgleda!

Ovaj grudnjak je zgodna stvarcica, stavljao sam ga na haubu kad su posipali ceste kamencicima radi leda i sniga i kad bi isa na autoput, ispunija je zadacu i ove zime nisam dobija ni jednu rupicu na haubi!

Cilu zimu sam vozija i na celicanama, da mi sol i kamencici ne sjebu alu felge!

Dosadila mi je i maska bez znaka jer sam je poceja vidat na drugim passatima pa sam je prodao i vratia svoju staru masku, dok ne nabavim nesto novo!

Evo kako ta kombinacija izgleda...

a193.jpg

a194.jpg

a195.jpg

a196.jpg

Nabavljen je i K&N panel filter...

Nakon montaze resetirao sam ECU da se prilagodi novim vrijednostima posto je ovaj filter protocniji od obicnog...

Sta se tice promjena osjeti se da auto lakse dise i malo bolje primi gas! Takoder i zvuk je postao grublji i glasniji, ne zvuci vise auto pri ubrzanju kao tipicni dizel!

a197.jpg

Komentari

Edited by drake

Uvik me zanimalo kako bi se passat ponasa na 19'' felgama koje su mi velika zelja ali nikako nac nekog da mi ih posudi na dan-dva...

Al eto upozna nedavno jednog decka iz ST sta ima na leonu FR iste felge kao i ja, ali 19 cola i ubrzo smo se dogovorili zaminit ih na koji dan jer je i njega zanimala razlika izmedu 18 i 19 cola...

I jedna kraj druge, 8.5x19 225/35R19 ET45 i moje 8x18 235/40R18 ET35

a200.jpg

Veliko hvala frendu Stipi na ustupljenoj garazi, montazi i demontazi felgi :zivio

a201.jpg

Opalija danas na stinicama par slika, mada vecina nebi ni skuzila da se radi o 19'' da nisam napisa, posto su iste felge kao moje, Ivan ed30 npr. :bleh

a202.jpg

a203.jpg

a204.jpg

a205.jpg

a206.jpg

Auto mi izgleda bolesno na 19-kama, ta dimenzija je kao stvorena za passata, dok 18 izgleda ok, al ipak je to malo za ovoliko auto... Ovako niski profil gume trazi i hebacki spusteno auto da izgleda kako Bog zapovida, znaci gewinde bi bile pod must have...

Sta se udobnosti tice iskreno mislija sam da ce biti i gore, ali po splitskim cestama koje su u kur.. ponasa se ok, malo neudobnije nego na 18'' felgama, jbg ne moze bit full atraktivno i full udobno, triba se odlucit za jednu od ove dvi stvari... :)

a207.jpg

Komentari

Edited by drake

Bacam se opet malo na uredenje interijera, nisam dugo iznutra nista radija... :da

Narucene iz USA lajsne pragova od brusenog aluminija za sva vrata

a208.jpg

a209.jpg

Danas mi dosla postom od Petra puna kutija banana! Hvala Petre na bananama! :lol2

a210.jpg

Yeaaaaaaaaaah, nakon godinu dana trazenja finally in da house, mucho happy :bravo

a211.jpg

Komplet highline ukrasne lajsne armature od brusenog aluminija...

a212.jpg

ili po njemacki Dekor Alu gebürstet :D

a213.jpg

a214.jpg

Ostatak slika nakon ugradnje, nadam se da cu to rijesit ovih dana :palacg

Komentari

Edited by drake

U meduvremenu nabavljeni .:R umetci od brusenog aluminija koji idu na rucicu za podizanje sjedala...

aa215.jpg

Na rucici tvornicki vec postoji udubljenje predvideno za umetak, takoder postavljene i lajsne pragova :palacg

aa216.jpg

Nabavljeno i krovno osvjetljenje sa ledicama tj. ambient light-om

aa217.jpg

Pa konacno cupanje stare unutrasnjosti i montiranje nove, hvala Rusu :palacg

aa218.jpg

aa219.jpg

I sjetimo se kako je interijer izgledao prije 3 godine kad je auto kupljeno, trendline majka :ne

aa220.jpg

I sadasnje stanje, drkicaaaaa :fakjea

aa221.jpg

aa222.jpg

aa223.jpg

Sada imam i 2 pretinca u armaturi kojih prije nije bilo, dobro ce doci :)

aa224.jpg

aa225.jpg

aa226.jpg

Hmm konacno je i to u autu, bruseni aluminij stvarno digne unutrasnjost za klasu vise!

Sada svi ovi detalji od aluminija i brusenog aluminija koje sam prije stavija vise dolaze do izrazaja i sve skupa izgleda kao jedna zaokruzena cjelina, hmm znam, za potpuni dojam fale neki atraktivniji sicevi, al preskupa je to investicija, mozda dodu jednog dana kad malo padnu cijene, za sada sam prezadovoljan i sadasnjim stanjem!

Pozdrav svima :zivio

Komentari

Nisam vec dugo nista pisa, nije mi se dalo, zapustija sam malo ovaj topic :)

Ajmo krenit sa sada vec starim vijestima i slikama, bolje ikad nego nikad

Uletile su mi H&R opruge po dobroj cijeni, a s obzirom da spustaju vise nego moje dosadasnje Eibach opruge odlucija sam ih uzet, nizi je sada nego prije, lipo se vozi i zadovoljan sam, posluzit ce dok ne dodu neke gewinde jer ovo je sve visoko :lol:

Onda sam jos stavija distancere od 8mm nazad za VWTS., dosta je zuljalo jer je ET s njima bija niskih 27 pa sam ih skinija nakon showa!

Stavija sam jos jednokratno neke naljepnice, punoooo voska i tako... :lol:

Evo koja (kasna)slika s te priredbe

a227.jpg

a228.jpg

a229.jpg

a230.jpg

a231.jpg

a232.jpg

8tr67.jpg

856.jpg

Nedavno je uletila jako dugo trazena maska, naravno OEM R line roba :palacg

Hvala Ivanu na kombinaciji :zivio

a234.jpg

Sve sam rastavija i odma je tija stavit na auto, ali po dobrom starom obicaju uvik nesto ne pase, ovog puta VW znak, malen je onaj na mojoj staroj masci, 13cm je sirok, a triba od 15cm, tako da cu morat narucit veci!

a235.jpg

Pozdrav do iduceg posta! :mah

Komentari

Edited by drake

:mah

Ajde moga bi i ja nakon pola godine malo osvjezit ovaj topic, mada nema nekih velikih novosti...

Kupljen jos davno novi znak za R line masku jer stari nije odgovarao...

a236.jpg

I naravno sve odmah montirano na auto! Imao sam trendline masku pa highline, pa onda masku bez znaka

i sad konacno R line, to je to, bolje ne moze, prezadovoljan :palacg

a237.jpg

Onda stigla lagano zima :zima pa sam nabavija Bridgestone Blizzak zimske gume i montira ih na celicane...

a238.jpg

Polozile su ispit po snijegom zametenim lickim cestama, do sada nisam ima na passatu zimulje i stvarno sam se priporodija, zimulje su zakon, budala sam sta ih jos lani nisam nabavija, nego na litnjim ko baba vozija da di ne izletim!

a239.jpg

a241.jpg

a240.jpg

Steta kad vec imam MF tipke na volanu da stoje neiskoristene!

Prije par miseci kupija priko ebaya sve komplet potrebno za ugradnju mf volana i tempomata :bravo

Jos samo moram nabavit DSG getribu da mi ne stoje i one polugice za saltanje na volanu neiskoristene :D

a242.jpg

Nabavljene i nove plastike jer stare ne odgovaraju!

Cim malo zatopli stavit cu sve ovo u funkciju!

a243.jpg

Posto su mi clear zmigavci bili jedna od prvih investicija u auto, tada jos nisam bio svijestan koliko je bitno kupovati iskljucivo OEM robu! Ali kad oces proc jeftinije na kraju prodes duplo skuplje, ja sam naucija lekciju! Kupija sam znaci zamjenske zmigavce jer su mi se originalni tada cinili preskupi, ali kako to obicno biva sva ova zamjenska smeca pocmu pustat vodu, zali Boze para sta sam bacija na njih! Jedan sam vec zaminija originalnim, a sad je i drugi dosa na red!

Jedna zanimljivost, prosli oem zmigavac sam kupija u ovlastenom prije godinu dana, a ovaj prije koji dan i sada je skuplji cak za 100 kuna nego prije godinu dana! Jebeno VW dize cijene, nema sta :palacd

a244.jpg

Ponestalo u kuci sredstava za ciscenje auta pa je obavljen mali shopping da upotpunim kolekciju...

Postoje bolja i skuplja sredstva, ali ja koristim ona koja su mi financijski dostupna i mogu ih kupiti po Splitu, ne da mi se zezat i narucivat auto kozmetiku priko ebaya!

Evo dijela moje kolekcije, pacijent sam i volim drzat auto cistim, sjajnim i urednim, bar koliko je to moguce sa crnom bojom na kojoj se svaki kur.. vidi!

a246.jpg

Palo mi napamet izmirit maximalnu brzinu po GPS-u i zaustavila se na 213km/h(po satu cca. 225), nije lose za 1.9 TDI dizelacu

a246-1.jpg

I nedavno je passatic okrenija prvih sretnih sto tisuca km, neka me sluzi i ubuduce kao do sada i niko sretniji od mene! :da

a245.jpg

Komentari

Edited by drake

Nemali broj vas ce se iznenadit kad vidi ovaj topic medju novim postovima :D

Gledam datum zadnjeg posta i vidim da je proslo vise od dvije godine otkad sam zadnji put pisa o passatu, uhh sta vrime leti...

Da budem iskren nije vise ovaj forum ono sta je nekad bija i izgubija sam volju za aktivnim sudjelovanjem i pisanjem,

koliko vidim nisam jedini, puno stare ekipe vise nema, al jbg sta je tu je... :zivio

Na nagovor par prijatelja s foruma, odlucija sam malo obnovit ovaj topic...

Nista se spektakularno nije radilo na passatu zadnje dvije godine, al ima par novih sitnica pa da ih podjelim s vama...

Ajmo redom...

Napravljen je na 120 t km veliki servis u ovlastenom Porsche inter auto servisu, promijenjena pumpa vode, sva remenja, natezaci, filteri...

Nakon 5-6 godina i akumulator dosa kraju, kupija sam novi Vartin blue dynamic 74Ah

Sada passat ima 133 t km i hvala Bogu za sada nikakvih problema ni kvarova s autom nije bilo, samo redovni servis svako 10 k km i to je to...

Dosadili su mi vrimenom stari nastavci auspuha elipticnog oblika,

Odlucija sam se za nove okrugle i blago zapilane nastavke kao kod Audija b8 s-line, svidili su mi se kad sam ih vidija uzivo na prijateljevu Audiju...

Odabra sam fi80 nastavke i ugradija ih kod Loze, posa je napravljen odlicno!

a247.jpg

a248.jpg

Jedan nastavak je malo uvuceniji da prati liniju branika i prezadovoljan sam rezultatom, sada puno bolje izgleda zadnji kraj nego sa starim nastavcima! :palacg

a249.jpg

a250.jpg

Naletija na ebayu na zanimljiv privjesak za kljuceve i nisam odolija da ga ne uzmem :D

a251.jpg

I nakon dugog niza godina rijesija sam se ovih felgi, kad sam ih tek uzea, jos davne 2008. bile su mi ajme napete i tada ih nitko nije ima,

ali vrimenom ih se nakotilo na sve strane tako da sam jedva ceka priliku da ih prodam i nabavim nesto novo!

I posljednja slika na njima, bye byeeee ciao :mah

a252.jpg

Premda uvik pazim di parkiram auto i nikad ga ne ostavljam di je pretisno, svjedno se kroz sve ove godine koliko je passat u mene skupilo 5-6 sitnih udubina po prednjim i straznjim vratima, sta su me po parkinzima udarili vratima drugi ''nesavjesni'' (citaj: debilni) vozaci!

Planira sam jednom kad budem u prilici odvest u Zagreb auto kod one firme sta se bavi izvlacenjem ulupina nastalih od tuce, ali zahvaljujuci Marku(GTI_G60), decki sta se sa tim bave dosli su u Split i ukazala se prilika da im odvedem auto na izvlacenje udubina...

Malo je rec da sam bija sritan sa rezultatom, decki su posa odradili perfektno, auto je sad ravno kao staklo, prva boja i dalje na autu, nista nisam triba pituravat i sve je napravljeno za smisnu lovu! :care

a253.jpg

a254.jpg

Nabavljen i prekidac svjetla od passata CC...

a255.jpg

Komentari

Dosadile su mi celicane pa sam odlucija nabavit neke povoljne aluminijske felgice za zimski setup,

nakon dugotrajnog trazenja naletija sam na njuskalu na 16'' Audi A6 felgice u odlicnom stanju...

Cijena je bila jakooo povoljna tako da sam ih odma kupija, stavija na auto i vozija na njima ovu sezonu...

a256.jpg

Evo kako to izgleda, pravo osvjezenje nakon svih ovih zima na celicanama :palacg

a257.jpg

a258.jpg

a259.jpg

I konacno nakon dugoooo trazenja prosli tjedan kupljene nove felgice za ljetni setup! :fakjea

AMG 8,5x18'' ET35

a260.jpg

a261.jpg

a262.jpg

a263.jpg

Prvotno su mi u planu bile jedne Porsche 19'' felgice o kojim mastam vec godinama, ali kad sam sve stavija na papir i vidija koliko bi me izasle 19'' gume + 19'' Porsche felge + adapteri, a i gewinde da sve skupa to izgleda kako spada, odusta sam od toga, previse za moj dzep, ne pada mi vise na pamet kao prije ulupat sve pare u auto, ima i prisnijih stvari u zivotu, shvatis to s godinama... :D

Gume su narucene i tribale bi ubrzo stic,

uz felge sam dobija i nove vide i prstenove, kad sve to montiram na auto poslikat cu ga da vidite kako su mu sile nove felgice!

Do tada lijep pozdrav :zivio

Komentari

0