2 2
Perkan

Zamjena ulja

Recommended Posts

Kupio sam Valvoline Durablend ulje za getribu i htio zamjeniti, al mi mehaničar ka??e da ne sipam to i da nije potrebno mjenjati ulje uopće, ali ako već hoću onda samo original ulje za VAG al ono ko??ta 250 kn litra. :huh:

Dal da mjenjam ulje ili mehaničara? :rotfl

Getriba ne znam koja je ali auto je AFN TDI.

75w/90 sintetika,ide malo manje od dvije litre,nemora biti "original",vw ne prizvodi ulje,ako dosad nije mjenjano-promijeni ga

Guest Iwan

Moja preporuka mjenjaj, "orginal" ja u svoj bolid nikada nisam sipao, trpas oko 2 litre... i nemas belaja.....

Hm, ne znam ni sam dal da mjenjam, ni??ta mi ne zapinje i to, getriba mi radi savr??eno po svim vremenskim uvjetima.

Hm, ne znam ni sam dal da mjenjam, ni??ta mi ne zapinje i to, getriba mi radi savr??eno po svim vremenskim uvjetima.

pa kad sam kazes da ti nista ne zapinje sto bi ga uopce mjenjao?! nemoj nista dirat dok nije bas potrebno...

Guest Minga

Promini ulje,ne cekaj ko i ja ... cekan cekan pa mi prozujalo par le??aja u getribi i napravilo mi ??tetu od 300€, zato moja preporuka ako neznas dali je minjano ulje promini ga ... e da i nemora bit orginalno,samo uzmi ulje od nekog poznatijeg proizvođača ...

u getibu ti ide 1,9 L ,

75W/90 synthetic.

kolko ti ima auto kilometara?

Dali si ti mijenjao ulje od kada je auto u tvojem vlasni??tvu?

Cijena od 250 Kn je jako mala s obzirom na cijenu ako ti se ne??to u getribi sj.be.

Ako nebi orginal VAG onda bi uzeo Castrol, Esso. Shell ali NIKAKO Valvoline.

Auti koji su proizvedeni od otprilike 2000g. interval izmjene ulja je cca. 80 000Km mo??da i ranije.

Ja da sam na TVOM mjestu promjenio bi ulje bez obzira kaj ti mehaničar veli:"nije potrebno mjenjati ulje uopće" jer TO nije mehaničar pa makar on imao i 30 god. radnog iskustva, a kad bu ti se ne??to pokvarilo onda će?? OPET doći do njega da ti to popravi.

Preporuka: PROMJENI ULJE :palacg

A za??to ne Valvoline Durablend, to mi je Dottore preporučio i ka??e da je dobro.

nije puno 250kn u odnosu ako dođe do kvara

Neka netko ka??e kak se provjeri ulje u getribi?,mjenjač je ASD na polugice

Edited by tihca

Dottore je i meni preporucio Motul ( jer ga on koristi i sviđa mu se ) ja sam ipak stavio Castrol jer njega stavljaju u VW servisu pa eto. Vise idem k originalu.

Preporucam ti zamjenu jer ti svi zupčanici usljed vrtnje i sveg se tro??e..a ako imas nekvalitetno ili neredovito mijenjano ulje u getribi u najbolju ruku ti se mogu zupčanici previse trositi i ulje ce ti biti puno ??pena. A da ne pricamo o tezim kvarovima.

Mene osobno samo jedna stvar brine, frend je u getribu stavljao neki dura lube shit? sta je to? nesto za getribu specijalno kao?

nije puno 250kn u odnosu ako dođe do kvara

Neka netko ka??e kak se provjeri ulje u getribi?,mjenjač je ASD na polugice

Evo da vidis di se kontrolira.Trebat ce ti inbus 17.To ti je ovaj cep pod brojem 5,desno dolje mali poklopac.Odsrafis ga i ako ulje ide van ima ga dosta.

Clipboard04.jpg

Ako ulje vec imas... onda mjenjaj...

Ako je kod tebe getriba kao ova sa slike (bez sajli) ovisno o oznaci na getribi unutra ide i jeftijije ulje. Orginalno VW cca 75kn litra.....

(V.A.G. su znakovi na ambala??i a tko pravi.. mislim da je Castrol)

A za??to ne Valvoline Durablend, to mi je Dottore preporučio i ka??e da je dobro.

preporučio sam ti dobro ulje... u ??irokom luku izbjegavaj ATF ( to je za automatike i nekoliko mehaničara preporučuje kao na balkanskom : " brzo i precizno ??alta" to ali ubija getribu )

Dottore je i meni preporucio Motul ( jer ga on koristi i sviđa mu se ) ja sam ipak stavio Castrol jer njega stavljaju u VW servisu pa eto. Vise idem k originalu.

:palci

jo?? jednom. svako ulje je dobro ali krivi izbor rezultira o??tećenje i kaos

dottore kaj neko veli da se u getribu treba tocit atf?

meni to nikad nije nitko reko a i da je steram ga u rodno mjesto

i evo jos jedna slika za mjesta gdje se natace uljew u getribu ( mislim da je su ovo svi modeli trojkine getribe )

67225368bs6.th.jpg

Kad smo vec kod zamjene ulja u getribi, jel se mora skidat getriba dole il je moguce zamjeniti bez skidanja?

pa cijelo vrijeme se pise o odvijanju cepova ...

gore je zac stavio sliku sa etke a ja iz haynesa i svi govorimo o tome kako treba odsarafit cep i natocit ulje...

ukratko ne netreba skidat getribu dolje za izmjenu ulja u istoj

pa cijelo vrijeme se pise o odvijanju cepova ...

gore je zac stavio sliku sa etke a ja iz haynesa i svi govorimo o tome kako treba odsarafit cep i natocit ulje...

ukratko ne netreba skidat getribu dolje za izmjenu ulja u istoj

Ma znam, vidil sam, al sam pital zato sto sam dobil dojam da je cep s doljne strane, jer kak bus odozdola natocil ulje, nikak.

evo da ne gnjavim s novim topicem...

znaci koje ulje za mjenjac da kupim,mislim koja gustoca i to?? :mellow:

golf3 1.6 100ks

thx

Edited by trojka

evo da ne gnjavim s novim topicem...

znaci koje ulje za mjenjac da kupim,mislim koja gustoca i to?? :mellow:

golf3 1.6 100ks

thx

75W/90

Synthetic

2 L

75W/90

Synthetic

2 L

hvala stari :palacg

75W/90

Synthetic

2 L

jel to ovako ulje :mellow:

8d76dd6f.jpg

Ovo ti nije sintetika sigurno,to ti je pregusto ulje nekaj u rangu Hipenola.

@Grozni

-mislim da si se zeznul malo,kud bu stavil 3.1l ulja u 020 mjenjac. 2L ulja je dosta za Golf 2 1.6 TD osim ako nema mjenjac na sajle (02A),a to baš ne vjerujem.

Edited by Žac

2 2