chakija 0 Posted April 7, 2008 Zanima me točno koliko bi to diglo konja(ja sam čitao oko 130), okretni moment (čitao oko 320?), cijena sa instalacijom i garancijom (nemora bit nes tipa O.C.T) te postoji li mogucnost smanjenja potro??nje ili chip za performance i za potro??nju nije isti? Samo sam uspio naci tablicu okretnog momenta po netu i to na O.C.T. slu??benoj stranici i kakve su ??tetne nus-pojave ako ih ima! hvala ekipica Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted April 7, 2008 Digne ti kolko hočeš, tj kak se softwerski naštela.. Chip kao chip je materijalna stvar... ti kad ideš mapirat (chipat) mjenja se softwer a ne chip... "chip za performase/potrošnju"-> sve to zavisi kak se poštela... ..... vako primjer... 2.0TDI 140ps nova škoda Octavia DSG... serijala po nekim tvorničkim podacima ak se ne varam ima 140ps/320Nm stavljena na valjke nakon cca 15000km... ima 145,xps/350,xNm.... izmijenjen je software (tj. mapiran) pa na valjke... 167,3ps/ 425Nm.... nuspojava-> mali oblačić dima pritiskom na gas u vožnji, a dalje ko serijala...al ideeeee... Share this post Link to post Share on other sites
kreza 0 Posted April 8, 2008 u mene je o.ct. ukratko to je novo auto nakon o.ct. a to za potro??nju da će bit manja zaboravi. meni je u prosjeku cc0.5 lit veća. a ??ta će bit autu(nuspojave) to ovisi o tebi kako ga vozi?? i koliko pazi?? na njega. Share this post Link to post Share on other sites
drake 0 Posted June 29, 2008 Evo ovde se prica o chipanju 1.9tdi motora od 105ks pa me zanima je li tko slucajno cipa ovaj motor u Citiusa? Vidija sam na nihovim stranicama da dizu sa 105 ks i 250 nm na CAK 145ks i 340nm? Nije li to ipak malo previse za ovaj motor? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Agramerus Posted June 29, 2008 (edited) Hi! Nije ak je sve dobro usklađeno. Koliko znam ovaj motor može i preko 200KS. Naravno, ide druga turbina, usis, ispuh, remap, IC. . . Mislim da ga je neki tip digao na oko 250 KS al s plinom uz sve to. Naravno da tad ni u ludilu nije trajan kao serijski no sve do 150 KS je uglavnom pouzdano ako je motor dobar. Problemi se javljaju kod divljih vlasnika koji ne računaju na ogromni moment pa pojedu spojku i slično,. no to se može i sa serijskih 250 Nm a kamo li ne s više od 300 Nm. NO vrlo je bitno i kako izgleda krivulja momenta, odnosno snage. MOj serijski ima 116KS umjesto 105 ali između 1900 i 2200 o/min postoji udolina pa je na 2100 moment 240 Nm, dok je na 1900 260 NM, a na 2300 264 Nm. I ta se dolina osjeti. Ja bih radije da auto ima 130 KS al da je krivulja lijepo ispeglana nego 150 s dolinama i bregovima Edited June 29, 2008 by Agramerus Share this post Link to post Share on other sites