4 4
Guest Traka

prijedlozi za zvucnike za golf v

Recommended Posts

Guest Traka

uglavnom zanimaju me vasi prijedlozi koje i kakve zvucnike stavit u zadnja vrata ..

glupo mi je da su rupe prazne a dobro bi mi doslo malo basa odostraga.

sa prednjima sam zadovoljan

Sta se basa tice bolje bi ti bilo stavit na zadnju policu 2 dobre elipse 6''x9''

Bolje je ne staviti nista nego neko sranje od zvucnika. Kupi nesto sta kosta preko 700kn i neces pogrijesiti, DLS, Alpine, GroundZero i nikako koaksijalne! Odvojene sisteme.

Ako ti fali bassa, kupi neki 25cm woofer, neko cca 250-300W pojacalo, woofer u kompresiju i imat ces dosta bassa.

Guest Traka

očeš mi objasnit sta znaci ovo 6''x9''

jel treba onda i pojačalo stavit ili ne

Razmisli koliko planira?? dati novca u cijeli sistem. Ako kupuje?? zvučnike samo zato da popuni?? rupu u vratima onda kupi bilo koje , mogu biti Sony ili Kenwood od cca 30W rms-a. Ako kupi?? u stra??nja vrata neke skuplje zvučnike od cca 70-80W i spoji?? to samo na radio onda nema ni??ta od glazbe , svirat će ti sveukupno jednako kao i slabiji zvučnici jer sam headunit nema snage da pokrene ozbiljnije bilo koji sistem. Snaga headunita ti se kreće oko 4x20W rms u najboljem slučaju tako da odprilike takve zvučnike jedino i mogu kvalitetno pokretati. Basa neće?? imati puno od zvučnika u vratima , rje??enje ti je staviti u prtlja??nik neki sub u kutiji (cca 150W) i spojiti to na neko 2-kanalno pojačalo (cca 2x100W) pa u bridge. Pravi bas ti mo??e jedino dati subwoofer jer samo on mo??e svira odsvirati niske frekvencije kvalitetno.

Edited by Ivan

Guest Traka
Bolje je ne staviti nista nego neko sranje od zvucnika. Kupi nesto sta kosta preko 700kn i neces pogrijesiti, DLS, Alpine, GroundZero i nikako koaksijalne! Odvojene sisteme.

Ako ti fali bassa, kupi neki 25cm woofer, neko cca 250-300W pojacalo, woofer u kompresiju i imat ces dosta bassa.

mislis 700 kn po kom ili oba dva.?

necu woofer jer mi treba gepek slobodan....

ajde daj mi jedan prijedlog za zvucnik u vratima i sliku ako je moguće koji ce imat solidad bas jer necu stavljat pojačalo

iam tu jos jedna stvar, ako nemas serijski zvucnike u zad njim vratima 99% nemas ni na radiu izlaze za zadnje zvucnike, kak ces to rjesit?

Da sam ja na tvom mistu izvadija bi odmah tvornicki radio i stavija 2-din multimediju i posto ne zelis sub i pojacalo onda ti je najbolje stavit na policu 2 dobre elipse od 100W rms! ja imam u golfu elipse od infinitija i zadovoljan sam, lipo sviraju i ima prilicno basa!

evo pogledaj kako se krecu cijene:

http://www.ronis.hr/?zvucnici-6x-9/90/

Guest Traka
iam tu jos jedna stvar, ako nemas serijski zvucnike u zad njim vratima 99% nemas ni na radiu izlaze za zadnje zvucnike, kak ces to rjesit?

prvo stavo bih drugo radio,, to vec imam u planu..

e zanima me dal je provucen kabel u kutije na stražnjim vratima do radia (inace zvucika nema unutra)

i kako se vadi ta mrežica

prvo stavo bih drugo radio,, to vec imam u planu..

e zanima me dal je provucen kabel u kutije na stražnjim vratima do radia (inace zvucika nema unutra)

i kako se vadi ta mrežica

sumnjam da je provucen kabel, mrezice moras kupovat nove jer ove vjerovatno nisu izbusene, tak je barem meni bio slucaj na G IV

Guest Traka

dobro al kak se ta mrezica vadi? probal sam al neide

sumnjam da je provucen kabel, mrezice moras kupovat nove jer ove vjerovatno nisu izbusene, tak je barem meni bio slucaj na G IV

Ja sam također moro provuć kabele iza, ali su bile rupice na mre??icama.

Na G4, naravno

dobro al kak se ta mrezica vadi? probal sam al neide

Hehe, pazi kaj radi??, i ja sam mislio da se vadi ali NE!

Na mojoj četvorki treba cijelu oblogu skidat, mre??ica je zaljepljena.

Vjerojatno je i na petici tak.

Trojka ima jednostavnije rije??enje, samo se mre??ica vadi

imam ja pitanje a da ne otvaram sad novi tRopic zbog tog

imam doma pojacalo Pioneer GM 2200 2x130w- neko ful staro al radi

sad kak ja ne znam nis o mjuzi i svemu tome pitam vas

koje zvucnike mogu spojit na njega, a da nekaj ne skurim?

Guest __z__

Jel netko zna koliko je dubina rupe za zvučnike u prednjim vratima? Naravno sa spuštenim staklom

Jel netko zna koliko je dubina rupe za zvučnike u prednjim vratima? Naravno sa spuštenim staklom

I mene to zanima :palacg

Golf sa 3 vrata ima dva zvučnika u prednjim vratima...o kojoj se dimneziji radi?

Golf sa 3 vrata ima dva zvučnika u prednjim vratima...o kojoj se dimneziji radi?

Skineš mrežice, odvidaš zvučnik, spustiš prozor do kraja, uzmeš metar i saznaš točnu mjeru... :palacg

Skineš mrežice, odvidaš zvučnik, spustiš prozor do kraja, uzmeš metar i saznaš točnu mjeru... :palacg

mislio sam da netko iz prve ruke zna... :palacg

Nema mi druge nepo pogledati :mah

mislio sam da netko iz prve ruke zna... :palacg

Nema mi druge nepo pogledati :mah

Najsigurniji si kad izmjeriš sam..teško ćeti netko pamtiti tu mjeru. :palci

tema stara 3 god i ti je podizes

Pa šta onda, jel bi trebao možda novu temu otvorit ? :rolleyes:

a koji golf točno? jer pišpe da vozaš korsu B

Ma to trebam ispraviti...tek je došao pa slijedi fotosesion... :palacg

riječ je o golfu 5....

I ja razmišljam o zamjeni zvučnika u Golfu V...

Budući da su mi prednji preslabi, vjerojatno bi ih izvadio van i stavio nove od 16.5...u zadnjem dijelu imam samo rupe za zvučnike i one mrežice i tu nebi stavljao ništa...nego bi na zadnju policu stavio elipse...

budući da trenutno nemam previše love za početak sam mislio staviti samo iza na policu elipse...no vjerujem da bi orginal polica bila za njih preslaba (jer sam ja u Corsi napravio policu od iverice debljine 2cm i stapicirao sam ju, te sam na nju stavio zvučnike)

Kak ste vi zadnje stavili, na postojeću policu ili izrađenu od medijapana ili iverice?

I ono kaj me najviše zanima...zvučnike znam spojiti i žice provući nego da li će ovaj moj orginal radio (slika dole) moći to bez pojačala i nekih skretnica pokrenuti...odnosno da li će se to dobro čuti?

dsc02523v.th.jpg

Znači dva prednja i dvije elipse iza?

Hvala puno na informaciji...

tvoj auto i tvoj izbor, ali stavit elipse i to jos na tvornicko radio...mislim radit ce, al ono i + toga unistavas policu ili radis drugu i to uvijek negdje skripi, posto G5 ima sasvim pristojnu tvornicku glazbu ja bi na tvom mjestu stavio zada zvucnike na mjesta koja su zato predvidjena i u dogledno vrime skupis koju kintu za bas i to bi trebalo bit dovoljno

Edited by toniBW

4 4