Veki-os 3 Posted May 25, 2008 (edited) Pozdrav Kupio sam svoju tricu sa nekim opel alu felgama al su se morale ravnati i nisu mi se sviđale pa sam ih prodao i stavio original felge na njega(one sa malom ratkapom za vijke). E sad,gledam te vaše ušminkane pile i slinim po tipkovnici i zanima me koje alu felge da kupim,odnosno koje bi dobro stajale?Moraju biti 14" jer su gume nove(Continental) i zanima me da li če mu dobro stajati 14 cola jer ga kasnije planiram malo spustiti skraćivanjem opruga. Da li mogu na njemu spustiti zadnji kraj skraćivanjem opruga pošto on nema stražnji ovjes kao "mali" golf ? E da,planirao sam ove felge staviti ali vidim da su dosta skupe,da li ima neke slične takvima,povoljnije ? Unaprijed hvala Edited May 25, 2008 by Veki-os Share this post Link to post Share on other sites
Guest MarinST Posted May 25, 2008 Pozdrav Kupio sam svoju tricu sa nekim opel alu felgama al su se morale ravnati i nisu mi se sviđale pa sam ih prodao i stavio original felge na njega(one sa malom ratkapom za vijke). E sad,gledam te vaše ušminkane pile i slinim po tipkovnici i zanima me koje alu felge da kupim,odnosno koje bi dobro stajale?Moraju biti 14" jer su gume nove(Continental) i zanima me da li če mu dobro stajati 14 cola jer ga kasnije planiram malo spustiti skraćivanjem opruga. Da li mogu na njemu spustiti zadnji kraj skraćivanjem opruga pošto on nema stražnji ovjes kao "mali" golf ? E da,planirao sam ove felge staviti ali vidim da su dosta skupe,da li ima neke slične takvima,povoljnije ? Unaprijed hvala Za koliko ih ti dobivaš? I koju gumu ti misliš na ovo navuć? Kolika ti je širina felge? Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted May 25, 2008 Pa ne znam za koliko ih dobijam,vidim na netu da su oko 1000-1200kn komad. A u te širine felgi se baš i ne kužim,znam samo za cole Stavio bi na njih 185/65/14,te sad imam,a kad se te istroše bi stavio 195/60/14 Share this post Link to post Share on other sites
Guest MarinST Posted May 25, 2008 Pa ne znam za koliko ih dobijam,vidim na netu da su oko 1000-1200kn komad. A u te širine felgi se baš i ne kužim,znam samo za cole Stavio bi na njih 185/65/14,te sad imam,a kad se te istroše bi stavio 195/60/14 Ima ih moj brat na Lupu pa će na jedinicu golfa, a šta da ti kežem skupo je, al vrijede svake kune, može se naći jeftinije, a širina ti je označena npr. 15 x 8 j 15 ti je veličina felge, 8 cola šitina i imaš ET koliko je srce udaljeno od centra, moga bi ti sredit neki popust... ta guma ti je prevelika (visoka) bar za moj ukus, bratu je a185/55 pa ima komad gume Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted May 25, 2008 Hvala za info.Znam da je previsoka al šta češ,ne isplati se prodavat sad.Trebam što više šlajdrat da mogu imat izgovor da uzmem nove Share this post Link to post Share on other sites
audicabrio 0 Posted May 25, 2008 veličina od 14 cola? NHF ali to nebu nikak zgledalo! Radije uzmi neke rabljene 15 ili 16 cola pa je to to... jer 14 cola je definitivno premalo! Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted May 25, 2008 Hm,to sam si i ja stalno mislio... Morat ču onda pričekati da ušparam pa kupim nešt kak spada Share this post Link to post Share on other sites
audicabrio 0 Posted May 25, 2008 pametno, pogledaj malo po oglasima, ima lijepih felgi za nevelike pare, baci oko i u oglasnik.hr Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted May 26, 2008 Potroš ove gume kaj sad imaš na ovim felgama i onda kupi alu felge minimalno 15 cola (195/50) sa gumama. To ti je jedna od najjeftinijih dimenzaja guma a dobro izgleda barem na mk2 (kod mene ti je good year f1 te dimenzije za montažom i balansiranjem 499 kn, a imaš i barum po 310 kn komad. Share this post Link to post Share on other sites
zihaGT 0 Posted May 26, 2008 ništa ispod 16... bacanje novaca! al stvarno stvarno nema potrebe stavljat alu 14, bolje će ti čeličane izgledat. pa ne voziš fićeka. šparaj novce. pozz Share this post Link to post Share on other sites
Turash GTI 0 Posted June 2, 2008 kupi 16.... cola neke polovne sa gumama i lagano ih poslije središ a 14....ke se stavljaju na keca tak da ti to nebu nikak stajalo bar po meni Share this post Link to post Share on other sites
ivo-st 0 Posted June 3, 2008 ako ti je ta felga već toliko lipa jednostavno kupiš je al ne 14" nego 9x16 pa pilaj koliko oš a stat će mu bomba :bravo Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted June 4, 2008 gume prodaj,jer 14" nikako,neke 16" taman Share this post Link to post Share on other sites
Guest TDI BiH Posted June 15, 2008 Buraz,ja cu ti uslikati trojku na 14skama,onaj tko kaze da mu ne stoji ili da mu je malo taj kaki! Jo je u momka spusten,u mene su 15ske i mala je razlika. Ako stavis 16sku onda treba da znas da veca guma nosi i veci trosak,odose kugle i ostala sranja.Do prvog mehanicara pa nek ti kaze sta cine vece cipele na vozilu. Ako je predvidjena 14ska,ides do broja vece,sve preko je ljepse ali i skuplje i j...ije. Poz. Share this post Link to post Share on other sites
Guest MRX Posted June 15, 2008 Buraz,ja cu ti uslikati trojku na 14skama,onaj tko kaze da mu ne stoji ili da mu je malo taj kaki! Jo je u momka spusten,u mene su 15ske i mala je razlika. Ako stavis 16sku onda treba da znas da veca guma nosi i veci trosak,odose kugle i ostala sranja.Do prvog mehanicara pa nek ti kaze sta cine vece cipele na vozilu. Ako je predvidjena 14ska,ides do broja vece,sve preko je ljepse ali i skuplje i j...ije. Poz. ajde baš stavi te slike trojke što izgleda tako dobro sa 14"-kama. Ja takvu još nisam vidio Share this post Link to post Share on other sites
Tequila1984 0 Posted June 15, 2008 ajde baš stavi te slike trojke što izgleda tako dobro sa 14"-kama. Ja takvu još nisam vidio LOL ni ja bas me zanima Share this post Link to post Share on other sites
Guest TDI BiH Posted June 15, 2008 Sutra stavljam!! 195/50 R14 PS. Razumijem one kojima ispod 16 nista ne valja,nije do mene! Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted June 15, 2008 Ako stavis 16sku onda treba da znas da veca guma nosi i veci trosak,odose kugle i ostala sranja.Do prvog mehanicara pa nek ti kaze sta cine vece cipele na vozilu. Ako je predvidjena 14ska,ides do broja vece,sve preko je ljepse ali i skuplje i j...ije. Poz. kad se ide na veću felgu ide se i na niži profil guma i dobiju se iste ili jako slične dimenzije, omjeri i trenja... i aj daj sliku te trice s 14nastkama... (ne kažem da nemože dobro izgledat ak je napravljeno sa stilom....) al malo smiješno to stoji... ko da na Tuarega staviš 195/50 15..... Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted June 15, 2008 Sutra stavljam!! 195/50 R14 već ovo vidim na 6×14 Share this post Link to post Share on other sites
Guest TDI BiH Posted June 15, 2008 (edited) Evo,ja covjek od rijeci.Momak je dosao pa sam odmah uslikao. Prednja je 6J zadnja 9J. Onaj tko kaze da su male,taj ima kompleks velicine! Zivjeli. PS: Ispravka...185/60 su u pitanju! Edited June 15, 2008 by TDI BiH Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted June 16, 2008 Ovo izgledao OČAJNO. Daj gle balonku na zadnjem kraju. Share this post Link to post Share on other sites
-Jelko- 0 Posted June 16, 2008 Ide 14" itekako samo u pravoj velicini german style rulz Share this post Link to post Share on other sites
Guest MarinST Posted June 16, 2008 Ide 14" itekako samo u pravoj velicini german style rulz Ma ako 14 treba ga rasirit kvalitetno i spustit u crnu zemlju tako da...bolje sparaj... Share this post Link to post Share on other sites
Guest TDI BiH Posted June 16, 2008 MOmak ce jos spustit auto,tako da 14 nije losa. POz Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted June 16, 2008 Heh,vidim tu se rasprava vodi Ja sam u početku napisao da još samo razmišljam o tome,a samo razmišljam jer nikako da uštedim novaca za neke felge i gume. Čim sjedne plača odmah kupujem sve za auto koliko imam para i tako stalno... A i imam par pitanja: 1.Da li staviti 15 ili 16 cola?Ne bih ga previše spuštao,samo da nije ovak ko divokoza i stavio bi visinu bar 50 pa kontam da mi je onda bolje 15"? 2.Uzeti polovno s gumama ili novo?Kontam bolje polovno ali nisam vidio nigdje neki oglas tu iz Slavonije... 3.U vezi spuštanja,jel mogu samo opruge krače staviti ili je bolje i amortizere odmah mjenjati? 4.Koliko spustiti da se mogu normalno voziti a da se vidi da je spušteno,ovo me sad bode u oči,u zadnjem blatobranu ima oko 10cm lufta. 5.I ono za felge,7J i 9J,to je kontam širina?Ja bi stavljao gume 195 ili kasnije možda max. 205 pa koju bih onda širinu felgi trebao? 6:I koje felge po vašem mišljenu bi najbolje stajale? Sorry zbog toliko pitanja ali tek ulazim u taj svijet "spuštanja" i inih stvari PS:Ako netko ima šta za prodati nek se slobodno javi Share this post Link to post Share on other sites