0
Arki

Problem OPET s getribom :)

Recommended Posts

Ovako stoje stvari...Polo mi je stajao 2 tjedna, (do tad sve super)bez voznje. I danas, nakon 2 tjedna, sjednem ja u njega, upalim ga, zgrijem ga malo, krenem laganini, sve koliko toliko ok, osim sto mi je mjenjac nekako tesko ulazio u brzine al ajd (mislio promjena vozio 2 tj. kombi pa ono..) I prodjem nekih 20,30 km, idem ubacit u rikverc, i cuje se KLJKLJ...tipa kao da nisam stisnuo kuplung do kraja...i tak sad svaki put, tesko ide u brzine...uzeo sam WD i malo naspricao sajlu, i kao usao je par puta u rikverc bez krrr spike...koji mu je drek ? Kako auto moze nakon 2 tjedna stajanja srat ? Jel moguce da je od topline, jer je vecinom bio na suncu, pa da se nekaj speklo u sajli, ili neznam di ?

Savjeti dobrodosli...Tnx !

tvoja barem ima ulja

u 10 km 1L ulja vise nego benzina

mutq85a_thumb.jpg n0fkfhq_thumb.jpg xowrcie_thumb.jpg

Edited by pikzibner

tvoja barem ima ulja

u 10 km 1L ulja vise nego benzina

mutq85a_thumb.jpg n0fkfhq_thumb.jpg xowrcie_thumb.jpg

o hebote...ma evo, sad se vozim, i skroz tesko ulazi u gangove, kuplung hvata pola milimetra od poda...sad skroz sumnjam na sajlu, kako se to spana ? jel se moze spanat opce ?

jedan frend mi je rekao da bi mogao bit druk lager ili kak vise ... ???

... skroz tesko ulazi u gangove, kuplung hvata pola milimetra od poda...sad skroz sumnjam na sajlu, kako se to spana ? jel se moze spanat opce ?

jedan frend mi je rekao da bi mogao bit druk lager ili kak vise ... ???

Meni se to isto dogodilo, kuplung je bija jako nizak i tvrdo se salta, prva i druga pogotovo. Prominija san komplet set kvacila (korpa, lamela i druk lezaj) i sve 5.

Neka mestar skine pa ces vidit koliko triba prominit toga.

Meni se to isto dogodilo, kuplung je bija jako nizak i tvrdo se salta, prva i druga pogotovo. Prominija san komplet set kvacila (korpa, lamela i druk lezaj) i sve 5.

Neka mestar skine pa ces vidit koliko triba prominit toga.

najbolje to sve troje mijenjat odjedanput, da ne moraš za mjesec/dva opet raskapat getribu....

najbolje to sve troje mijenjat odjedanput, da ne moraš za mjesec/dva opet raskapat getribu....

evo otkrio sam ! Ugl., valjda kako je stajao, spekla se gumica na sajli, i olabavila...naspanam je s rukom, i normalno se salta...A set kuplunga sam promijenio prije cca 20000 km, tako da je sve novo...Koliko dodje sajla ? 1.6i, oznaka AEE..mada mislim da je to sve isti vrag...Sad za prvu ruku cu stavit neku sajbicu na mjesto te gume koja se otopila pa ce valjda bit ok..Bar da veceras mogu na bilu i van :) hehe

Svejedno, hvala svima na pomoci !

evo otkrio sam ! Ugl., valjda kako je stajao, spekla se gumica na sajli, i olabavila...naspanam je s rukom, i normalno se salta...A set kuplunga sam promijenio prije cca 20000 km, tako da je sve novo...Koliko dodje sajla ? 1.6i, oznaka AEE..mada mislim da je to sve isti vrag...Sad za prvu ruku cu stavit neku sajbicu na mjesto te gume koja se otopila pa ce valjda bit ok..Bar da veceras mogu na bilu i van :) hehe

Svejedno, hvala svima na pomoci !

sajla ti je nekih 200-300kn cca

U tebe je sajla samoštelujuća il ima navoj za natezanje. Mislim da je ipak ova samoštelujuća a ona mi nimalo nije draga jer zna zadavat probleme... nekad naravno

U tebe je sajla samoštelujuća il ima navoj za natezanje. Mislim da je ipak ova samoštelujuća a ona mi nimalo nije draga jer zna zadavat probleme... nekad naravno

Samostelajuca...Ma ja sam se ushrao da je korpa ili nekaj tak... :) Hvala

ako ima lufta dfakle nenateze se sama.... probaj od nje pa vidi....

Kad kupis novu nemoj zahebat montazu....

ako ima lufta dfakle nenateze se sama.... probaj od nje pa vidi....

Kad kupis novu nemoj zahebat montazu....

evo nije mi vrag dao mira, raskopam dole papucice, skinem pola armature mamu mu vw-ovsku i sad...

ispod papucice kuplunga je neka plastika, kroz koju ide sajla, kad stisnem kuplung, ta plastika (kao neko kuciste), se mice nutra-van...vjerojatno je u tom problem..Jel to ide u kompletu sa novom sajlom ? Moze li se odvojeno kupiti ?

A montirat necu sam, i sad sam izgubio sve zivce s tim...

evo nije mi vrag dao mira, raskopam dole papucice, skinem pola armature mamu mu vw-ovsku i sad...

ispod papucice kuplunga je neka plastika, kroz koju ide sajla, kad stisnem kuplung, ta plastika (kao neko kuciste), se mice nutra-van...vjerojatno je u tom problem..Jel to ide u kompletu sa novom sajlom ? Moze li se odvojeno kupiti ?

A montirat necu sam, i sad sam izgubio sve zivce s tim...

to ti i ide odvojeno ta plastika

mrzim zamjenu te plasticne kopce :angry: uvjek se negdje roknem pa iskrvarim i moras lezat slomljen preko praga i tak.... joj kako to mrzim

0