Guest zeto Posted June 3, 2008 ovako,radi se o golfu II na plin,i sada se počeo grijati da baca vodu iz posude...... prve 2 stvari sam provjerio,to su termostat (2 sam ispravna stavio,i isti problem) te termoprekidač je ispravan......ventilator počne raditi i onda kada se ugasi počne voda ići iz posude.......i prvo bude hladno crijevo što ide iz termostat,i onda kada se ugrije bude toplo i to crijevo,znači valja termostat...... gledao sam još oko pumpe za vodu,jer kontam da bi možda još u njoj bio problem,da možda nema dovoljnu cirkulaciju,il nešto slično,al kada se otvori posuda ona cijev što ide iz hladnjaka,na nju baca vodu,pa onda kontam da pumpa funkcionira...... opet,mjerio sam kompresiju,da slučajno nije brtva glave......sve po tom pitanju OK gledao u ulje,nema vode.....i nebaca vodu nigdje iz auta....... E SADA LJUDI,ŠTO BI TO MOGLO BITI.......????? Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted June 3, 2008 Jesi radio sta u zadnje vrijeme po pitanju rashladne tekucine, mozda mjenjao? Mozda sustav nije odzracen kako treba Share this post Link to post Share on other sites
Guest zeto Posted June 3, 2008 Jesi radio sta u zadnje vrijeme po pitanju rashladne tekucine, mozda mjenjao? Mozda sustav nije odzracen kako treba ma antifriz sam promjenio pred prošlu zimu,i od tada neznam da li sam uopće i dosipao antifriza.......uvijek je bilo dovoljno...... prva pomisao je bila termostat,jer to je klasika......20god je bio onaj originalni unutra i onda stavio kineski......i jučer kupim novi neki njemački,jer sam kontao onaj kineski je sigurno otišao,al opet da ode nakon oko 8-9mjeseci nemoguće i ista stvar..... i onda mislio brtva glave,jer tako je bilo kada sam imao golfa1 dizela......da je kuhao,kada sam ga doslovno ubio......al da sam ovoga ubijao,nebi ništa rekao,auto se stvarno i više nego normalno vozi........ i opet,sada se sjetio,da je uključio ventilator i kada se ventilator ugasio,onda je počeo kuhat.....a ostavio sam ga da radi u leru...... Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted June 3, 2008 Moje mišljenje je da ti nekaj sa glavom motora nije u redu. Share this post Link to post Share on other sites
Guest zeto Posted June 3, 2008 Moje mišljenje je da ti nekaj sa glavom motora nije u redu. najvjerojatnije da će to biti.......do petka budem to sve riješio,pa javim što je bilo..... Share this post Link to post Share on other sites
Shen 7 Posted June 3, 2008 Ja sam proslo ljeto imao slican problem. Najednom se auto poceo pregrijavati i na kraju sam dosao do situacije da sam u gepeku vozio 20 boca od 2L punih vode. Mislio sam da je otisao dihtung glave ili nesto slicno. Pa sam poceo od jeftinijih stvari, promjenio posudu za vodu jer sam mislio da negdje pusta, opet isto, onda sam skuzio da mi je majstor stavio pogresan termostat, stavljen je od obicnog Dizela i kasno se ukljucivao ventilator, koji se opet sporo vrtio jer je imao samo 1 brzinu. Promjenio ventilator, termostat i nema problema. Share this post Link to post Share on other sites
Guest corrado.. Posted June 3, 2008 Glava ti mora na remont čim počme zakuhavati često , nabija ti pritisak u posudu, možda je ispucala ... oko 1000kn obrada Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted June 3, 2008 Glava ti mora na remont čim počme zakuhavati često , nabija ti pritisak u posudu, možda je ispucala ... oko 1000kn obrada pa ne nosi je u zlatara vec u tokara ,to je u najgoru ruku sa svim novim vodilicam,sredenim sjedistima ventila ravnanjem i ispitivanjem max 600 kn,tako je to bar u splitu Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted June 3, 2008 pa ne nosi je u zlatara vec u tokara ,to je u najgoru ruku sa svim novim vodilicam,sredenim sjedistima ventila ravnanjem i ispitivanjem max 600 kn,tako je to bar u splitu pa veli ak je pukla, za varenje uzmu fajn Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted June 3, 2008 pa veli ak je pukla, za varenje uzmu fajn jako tesko na benzinaci,odnosno plinari, ako imas koji malo opremljeniji servis otidi da ti izmjere postotak kisika u vodi.. Share this post Link to post Share on other sites
Arki 0 Posted June 4, 2008 jako tesko na benzinaci,odnosno plinari, ako imas koji malo opremljeniji servis otidi da ti izmjere postotak kisika u vodi.. Meni je bilo slicno kao i tebi, i na kraju je ispalo kuciste termostata...Sad, neznam dal je isto na duji kao na polu, uglavnom, meni je to plasticno cudo puklo s donje strane, promjer reza ni pola milimetra, i nisam skuzio 1000 km sto je...(20 litara vode u gepeku) Sretno ! Share this post Link to post Share on other sites
Guest zeto Posted June 4, 2008 termostat je došao drugi,al isto je bilo,i onaj stari sam ugrijao upaljačem,i otvara bez problema...... pa bitno je da se napravi i da ako je brtva glave,riješim to što prije,jer do sada se 2 puta pregrijao,nešto malo je izašlo is posude kada sam to skužio i onda isti dan još jednom,kada sam promjenio termostat.....tako da ga neželim pregrijavati da nebi iskrivio glavu...... a gle i ako je pukla,ima dobrih polovnih glava pa ću radije uzeti drugu nego ovu ići zavarivati,pa strojna obrada i ostale gluposti......i to najvjerojatnije budem riješio sa čovijekom iz Belišća,vjerujem da ga ovdje neki znaju...... Share this post Link to post Share on other sites
siky 0 Posted June 4, 2008 tak je i meni bilo na kecu, dihtung je probio al nije pomješao ulje i vodu nego je samo kuhao, promjenio sam glavu i novi dihtung stavio i sve je bilo ok. a probaj si ocistit i kompletni sistem sa nekom kiselinom, ja sam ocistio sa limunskom i doslovce je blato curilo van, samo dobro isperi sistem poslije Share this post Link to post Share on other sites
Guest corrado.. Posted June 4, 2008 pa ne nosi je u zlatara vec u tokara ,to je u najgoru ruku sa svim novim vodilicam,sredenim sjedistima ventila ravnanjem i ispitivanjem max 600 kn,tako je to bar u splitu Je bez brige naprave ti i kod nas za kojih 500Kn ali imaš nekvalitetnih ventila i gumica , ali ipak najbolja reperatura je kad se stavljaju pojačani i kvalitetni dijelovi , a varenje ti je skupo dosta , ima tu fest procedura a i stroj za varenje nije jeftin.....bez brige svaka ti glava oče ispucati ..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest zeto Posted June 5, 2008 e baš to......da radim glavu,pa onda da se stavi nešto nekvalitetno i brzo ode,to i nije rješenje...... a bojim se onog najgoreg,da nije otišla glava,da je samo brtva,to najmanji problem,to bi i sam napravio.....al ovako,nisam siguran,pa onda kontam da bolje,ako treba još nešto raditi da ipak napravi netko stručniji.....sa više iskustva i nevjerujem da budem išta zavarivao,uzimam komplet glavu,jer on ima jako puno djelova za benzince sa malo kilometara koliko sam vidio,i uvijek kupujem kod njega,i sve što sam uzeo,bilo je skoro kao novo......tako da vjerujem da bude i ovo...... budemo vidjeli....... sada još gledam,imam priliku uzeti golfa jedinicu 1.3 motor godina 1978,sa 85000km......od prvog vlasnika koji ga je samo on vozio i on je umro,pa sada je auto na prodaju,što mislite se to isplati uzeti????? Share this post Link to post Share on other sites
Guest zeto Posted June 12, 2008 evo posao je završen,samo nikako da napišem što je bilo......uglavnom promjenjena je brtva glave,al nije bilo potrebe za tim,pa sam usput i promjenio zupčasti remen i španer...... uglavnom,nešto je bilo prljavo u hladnjaku,pa nije imao dobar protok,i sada je sve opet uredu...... al dobro,barem sam vidio u kakvom je stanju motor......ventili i glava kao novi iznutra,a tako i klipovi,bez onog gore ruba,što pokazuje znak istrošenosti......nisam mogao vjerovati..... Share this post Link to post Share on other sites