1 1
josip

Blow off valve

Recommended Posts

Dakle,bio sam u petak na velesajmu,razgovarao s ekipom iz a3m-a i imaju blow off za tdi-ja,ko??ta 1600kn - neki popust za vw klub + 400kn za ugradnju....a čujem da u rijeci ima jeftinijih ventila i da je ugradnja jeftinija...jel netko zna ne??to o tome ili kakva iskustva....thnx ;)

tdi-blow off ventili ili pop off ventili su drugaciji nego za benzince...

pregledaj malo ovaj site... ja sam imao takav u svom bivsem passat 3b tdi...

http://www.kw-systems.de/kw-systems-parts/blowoff.htm

samo nisu jeftini, ali zato 1A+... nema boljih na trzistu sto se tice zvuka i kvalitete... moze se cak i iskljuciti da ne dise, ako ti dosadi...

pazi ta ne niko ne zaj***e!!! neki ugrade bov za benzinca i ti ga sam moras preko saltera otvarati i zatvarati da se cuje...

problem je ??to ovaj bov u a3m-u nema ni?? na sebi,nikakvu elektroniku za prekidač ni ni??...rekli su mi da se ??tela na oprugu i to je to :huh: taj dio mi nije jasan

ako je za tdi-a onda mora imati mali " ecu"... inace to nece funkcionirati na tdi-u... preko opruge samo stelas senzibilnost blow off-a...

znam,zato ni ne ??elim dat 2k kn za ne??to ??to neće dobro funkcionirat....pogledao sam ovaj link koji si mi dao,mislim da ću uzet taj koji si ti preporučio pa ugradit sam

dobro je sta na linku ima soundfile... ja mogu svakome samo taj bov od kw-systems preporuciti jer sam ga nekada sam imao i znam da sigurno funkcionira...

Guest krack

pozdrav svima!!!

posto sam relativno mlad i neiskusan moze malo pojasnjenja sto je to taj blowoff ventil?

hvala

Guest Markic

Pu??ta vi??ak tlaka van, pa rasterećuje turbinu, smanjuje naprezanja.

Turbo pri pu??tanju gasa ne stane trenutno, već se nastavlja spinati, te nema opterećenja na ??tangicu i rotor...

Guest SMA

Ja sam ga smontiro kod slovenca i ok-e je!!

Ja sam ga smontiro kod slovenca i ok-e je!!

cijena?

Pu??ta vi??ak tlaka van, pa rasterećuje turbinu, smanjuje naprezanja.

Turbo pri pu??tanju gasa ne stane trenutno, već se nastavlja spinati, te nema opterećenja na ??tangicu i rotor...

Wrong... wrong.. i opet... wrong... :lol:

BOV slu??i tome da kada se pusti papucica gasa, zrak koji je turbina nakon pustanja gasa sabila zbog svoje inercije propusti van kako taj zrak nebi udario u tada zatvorenu zaklopku gasa. Time se postize to da se turbina i dalje nastavi vrtiti jer bi se inace zaustavila usljed udaranja zraka u zaklopku gasa. To sto se turbina nastavlja dalje vrtiti omogucuje da kada ponovo stisnes gas ona brze dodje u boost, jer ne krece iz 0 rpm-a...

Uz to sprecava da dodje do povijanja lopaticu turbine i zaklopke gasa.

Posto dizel motori nemaju zaklopke gasa, BOV na njima nije potreban. Niti ima neku funkciju...

Ventil koji pusta "visak tlaka" se zove wastegate ventil, i to je druga prica...

Guest Markic

Sva??ta! Pa to sam ti i napisao sve gore! :lol: Krivo rekoh vi??ak tlaka, ima?? praf, sabijeni tlak. ;) Navodno da auto čak i bolje ide sa BOVom, jer nema gubitaka takvih, iako ja to nisam primjetio kad sam vozio turbake... :huh:

Ja sam imao na sva svoja tri auta BOV i guba je stvar. Dok ne dopizdi. Onda ide na ??ivce, pa je dobro kupiti onog ga regulacijom kaj se ??rafa'! :)

Mo??e?? si sam mijenjati opruge i tak...Super... :D

Jel ti BOV-ovi samo ispustaju onaj "PSSSSSSSS" zvuk? Cuo sam po gradu i nekakav zvuk ko da zazvizdi kratko 2-3 puta, od visoke prema nizim frekvencijama. Jel se to isto radilo o nekoj vrsti BOV-a? Koliko sam skuzio culo se bas prilikom saltanja, ali je na zalost prebrzo nestalo u daljini da bi detaljnije proucio :)

@ josip: Jesi slozio sta? :)

Guest biciklist

uglavnom na dizelima blow off nema bas neke svrhe ?!?

Guest biciklist
:doh: :doh: :doh: Kak nema?! Jel se cuje? Cuje se... Ima svrhe! :D

osim toga... :P

pa ima - cuje se :)

kao kod bleka :D i moram priznat da je jebeno :)

Guest biciklist

cekam objasnjenje...

cekam objasnjenje...

cure vole kad se cuje :bravo:

:bag::rotfl:

Guest biciklist

jos uvijek nevidim svrhu...

1 1