Shen 7 Posted July 9, 2006 jos uvijek nevidim svrhu... Ne moras ju vidit... poslusaj (chuj) ju : : Share this post Link to post Share on other sites
derWOLF 0 Posted July 10, 2006 cure vole kad se cuje : : : volim kad čujem cure!!! btw, za ovaj ventil...bio sam u A3Mu cijena je dosta visoka, ali ono najgore ??to mora pol auta raskopati, nije k'o kod benzinaca jednostavna ugradnja! :bad: :! Share this post Link to post Share on other sites
josip 1 Posted July 10, 2006 funkcionira to bez gre??ke,ventil je isti za benzinca i za dizela??a samo je u pitanju "elektronika" koja je jednostavna do bola...mali motorić koji radi vakuum i senzor koji pokreće taj motorić kad se pusti gas....do tog jo?? nisam stigao al ventil kupujem definitivno za benzinca a elektroniku sla??em sam Share this post Link to post Share on other sites
Nestorov 0 Posted July 10, 2006 HM... motoric, vakuum... iako zvuci jednostavno, ali izvedba bi mogla bit komplicirana. Ako i uspijes nabavit adekvatan motoric koji bi trebao radit vakuum, u biti slazes malu turbinu, pa to treba i adekvatno zatvorit... koliko sam ja skuzio Jesi mozda naisao na BOV koji sam gore spomenuo, sa 3 frekvencije? Zvuci bolje nego sam PSSSSSSS. (ako se uopce radi o BOV) A ovakav BOV: http://www.takakaira.co.jp/accessories/nig...nightpager.html :doh: :doh: :doh: Ili najjednostavnije snimi se PSSSSSS na CD i prilikom saltanja se stisne PLAY na daljinskom na volanu... ili nek suvozac stiska da se ne dosadjuje : : : Share this post Link to post Share on other sites
josip 1 Posted July 10, 2006 jednostavna je i izvedba....frend iz čakovca ( davor sa cabriom tricom) je uzeo taj BOV pa sam gledao njegovu elektroniku,jednostavno do bola...na ovaj sa 3 frekvencije nisam nai??ao Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted July 10, 2006 Upravo je danas ugrađen u moju vozilicu...TSSSSS! TSSSS! Hvala SMA na ulo??enom trudu i ??to nisam morao ići u kanal. Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted July 10, 2006 cuo sam taj pssst na davorovom golfu ludnica ljudi Share this post Link to post Share on other sites
Guest biciklist Posted July 10, 2006 Upravo je danas ugrađen u moju vozilicu...TSSSSS! TSSSS! Hvala SMA na ulo??enom trudu i ??to nisam morao ići u kanal. sad ces stlano pustat gas Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted July 11, 2006 Kak bi to na atmosfercu izbrijat :bad: Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted July 11, 2006 Jel moze ovo na Golfa 2 TD? : Nemoj se ni??ta smijat.... IMALI SU GA : : : : Al bez zajebancije...Naravno nije pi??tao...Osim u krizi... Share this post Link to post Share on other sites
Nestorov 0 Posted July 11, 2006 Josip, kad slozis napises koji BOV si uzeo, kakav motoric i kratke pute za izradu. I ako nije problem, koju slicicu zalijepis Share this post Link to post Share on other sites
Shen 7 Posted July 11, 2006 Onda cu morat drzat otvoren prozor i derat se "woooshhhh" i "ksss" : : Share this post Link to post Share on other sites
Guest Black Posted July 27, 2006 Moj je Bonalume kupljen u RSR-u u Ljubljani, cca 350ak Eur me iza??ao, čuje se odlično. I ne rasterećuje leptire već je samo ??minka aka ri??a kod dizela jer već imaju integrirani "bov". Moj dođe i sa elektronikom i ima dosta zezancije dok se ne slo??i Ugl preporučam. Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 28, 2006 di kupit blow off valve za TDI-a....jel ga ima netko i dal se čuje..... Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted August 28, 2006 A3M u zagrebu...čuje se ok, ali i ko??ta.. ili negdje vani... Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 28, 2006 koliko je on + ugradnja????? Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted August 28, 2006 e sad ne znam cijenu, lago bi ti kada bi ti reko cifru, skup je jer za tdi-a treba ti i elektronika.... a računaj da je bov oko 300 ojra..+ ugradnja... ka??em budnuo sam cijenu, ali tako negdje +- Share this post Link to post Share on other sites
Guest overboost Posted August 28, 2006 ok....thnx.....onda ću prije čip pa onda "ventil ??to pljuje"... : Share this post Link to post Share on other sites
Dario_B 0 Posted September 6, 2006 di kupit blow off valve za TDI-a....jel ga ima netko i dal se čuje..... Pogledaj malo vise po ovoj temi.......ima ga Black, stavljao ga u SLO... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Nenad Posted September 6, 2006 Upravo je danas ugrađen u moju vozilicu...TSSSSS! TSSSS! Hvala SMA na ulo??enom trudu i ??to nisam morao ići u kanal. jo?? ga čipaj i dodaj neki bolestan auspuh, pa da vidi?? veselja BTW, dali se gubi garancija ugrađivanjem blow off-a??' Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted September 9, 2006 evo jedan mali paste par rijeci o bov-u kod dizla....nis koristi 11. Blow-off valves or BOV or similar Since people insist upon asking about these devices, they need to be discussed ... The purpose of a "blow-off valve" or "diverter valve" on a gasoline engine is to give boost pressure someplace to go when the throttle plate is abruptly closed, to prevent operating the compressor in the "surge" regime. Since a diesel engine doesn't have a throttle plate, a gadget like this serves absolutely no purpose and has no business anywhere on a diesel engine. "But I like the cool noise ..." Too bad, this discussion is focused on things that WORK. Even if you manage to find some way to make such a device work, the noise of people "in the know" laughing at you because they realize that it has absolutely no place on your engine will drown out the noise that the device itself makes. Installation: Impossible. Cannot be made to work even if you insist upon it. Advantages: None. Disadvantages: Won't work. People who actually know how a diesel engine works will laugh at you for even considering it. You are your own warranty. Cost factor: Too much, all things considered. Cautions specific to this modification: Won't accomplish anything. Suggested modifications in parallel: Irrelevant. "Bang for the Buck": One hundred percent total waste of time and money. Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted September 9, 2006 pa normalno da na dizelu nema nikakvu funkciju osim zvuka... a to ??to glupi englez misli da je ''nemoguće'' ugraditi bov na dizela da radi normalno, malo se zajebao... koliko ima u hrvatskoj i ??ire dizela kojima normalno radi bov.... a sad ??to je frajer lijen to sastavljati i mučiti se oko toga, to je njegov problem <_< <_< <_< <_< Share this post Link to post Share on other sites
nenad 0 Posted December 27, 2009 ma koji bov samo treba pobacati sve ispusne lonce i staviti samo cijev od turbine do nazad i evo zvizdana i puhanja..hehee Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted December 27, 2009 jebeno stari , tri godine stara tema Share this post Link to post Share on other sites
nenad 0 Posted December 27, 2009 jbg stari ja sam now meni je sve to novo..heheheh Share this post Link to post Share on other sites