zvona 0 Posted December 29, 2009 tebam misljenje iskusnijih deckiju na forumu. dal moze BOW na venta 1,9TD??? Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted December 29, 2009 dal moze BOW na venta 1,9TD??? Moze,i najjednostavnije ti je staviti Bov od benzinca koji se otvara na podtlak.Posto na dizelu nema klapne gasa ko sto ti je vec objasnjeno na predhodnim stranama ovog prastarog topica podtlak mozes dovuci crijevom sa vakuum pumpe i izmedju u crijevo ugradis el.pneumatski ventil koji opet spojis na mikro prekidac.Prekidac mozes staviti u kabinu iznad papucice gasa da ti se aktivira kad pustis pedalu. Jedina pizdarija ti je sto ti je bov onda stalno otvoren u leru tj dok nestisnes gas pa sisti.Posto ti pitas za Td motor tu je jos jednostavnije jer uz ostalo opisano nemoras vuci zice za prekidac u kabinu vec prekidac stavis na Bosch pumpu da ga aktivira.Radio sam takvu pizdariju legi na Isuzu 1.5 Td-u,jedino sto smo pogrjesili lokaciju pa mu je Bov ukenjao sve oko sebe s uljem sto bi sigurno i tebi na toj kratkoj cjevi izmedju turba i usisne. Bolje pare ulozi u nesto drugo,IMHO! Share this post Link to post Share on other sites
zvona 0 Posted January 3, 2010 Moze,i najjednostavnije ti je staviti Bov od benzinca koji se otvara na podtlak.Posto na dizelu nema klapne gasa ko sto ti je vec objasnjeno na predhodnim stranama ovog prastarog topica podtlak mozes dovuci crijevom sa vakuum pumpe i izmedju u crijevo ugradis el.pneumatski ventil koji opet spojis na mikro prekidac.Prekidac mozes staviti u kabinu iznad papucice gasa da ti se aktivira kad pustis pedalu. Jedina pizdarija ti je sto ti je bov onda stalno otvoren u leru tj dok nestisnes gas pa sisti.Posto ti pitas za Td motor tu je jos jednostavnije jer uz ostalo opisano nemoras vuci zice za prekidac u kabinu vec prekidac stavis na Bosch pumpu da ga aktivira.Radio sam takvu pizdariju legi na Isuzu 1.5 Td-u,jedino sto smo pogrjesili lokaciju pa mu je Bov ukenjao sve oko sebe s uljem sto bi sigurno i tebi na toj kratkoj cjevi izmedju turba i usisne. Bolje pare ulozi u nesto drugo,IMHO! fala puno :respekt :respekt Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted January 3, 2010 imam pitanje posto se ne kuzim ovako kakav blow ide na 1.8T 180ks od TT a kakav na 1.8T 150ks od passata to ide po pritisku turba ili?? koliki ovaj od TT ima pritisak turbo a koliko od passata??(ako netko zna) Share this post Link to post Share on other sites
Golflll_Hara 0 Posted January 4, 2010 Znaci ja mogu staviti na golf3 1.8 90ks blow off ventil? sta dobivam s time?...puno ste pricali o tome kako se on ponasa na dizelima a kak se ponasa na benzincima nisam shvatio... Share this post Link to post Share on other sites
Guest kimi1.8t Posted January 4, 2010 imam pitanje posto se ne kuzim ovako kakav blow ide na 1.8T 180ks od TT a kakav na 1.8T 150ks od passata to ide po pritisku turba ili?? koliki ovaj od TT ima pritisak turbo a koliko od passata??(ako netko zna) Isti su. Nemaju veze s pritiskom. Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted January 4, 2010 Znaci ja mogu staviti na golf3 1.8 90ks blow off ventil? sta dobivam s time?...puno ste pricali o tome kako se on ponasa na dizelima a kak se ponasa na benzincima nisam shvatio... E lega nisi bas shvatio,za bilo kakvu funkciju Bov-a MORAS imati neku vrstu turbine,na atmosferskom motoru nema vajde osim ako se namlatis graha pa glumis pfff-pfff-pfffijuuu(sala mala-NHF!). Sve ti pise u predhodnim postovima-na turbo dizelima: samo za pffijuuu sminkeraju (konji-korist 0%) Turbo benzinci:imaju vec serijski + vec receno u topicu Atmosferski motor bilo koje vrste + Bov = turbo velika rupa u novcaniku ni za sta! Share this post Link to post Share on other sites
Guest kimi1.8t Posted January 4, 2010 Nikad necu razumjeti da neko moze potrositi 2500 kuna na takvu glupost koja se zove BOV za dizela, umjesto da za novac ulozen u tu apsolutno beskorisnu i smjesnu stvar, kupi nesto korisno za svoj auto. Zvuk koji ta sprava proizvodi je u namanju ruku,....smijesan. Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted January 4, 2010 Isti su. Nemaju veze s pritiskom. a koko se onda kupuju oni po cemu se gleda to?? ili nema apsolutno veze koji ces kupiti?? Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted January 4, 2010 Nikad necu razumjeti da neko moze potrositi 2500 kuna na takvu glupost koja se zove BOV za dizela A yebiga,ima svakakvih ljudi.Nije ni meni jasno kako neko moze ulupati jos vece pare u neonke,djidje-midje i razne ''aerodinamicke'' dodatke pa na kraju nemozes ni prepoznat koji je izvorno model bio a u vecini slucajeva tako sta nije vise ni vozljivo. Zato i mislim da dizel Bov spada pod style i neki show efekt a ne pod tuning koji donosi performanse ali kog veseli za uho nek si ficuka. Share this post Link to post Share on other sites
Guest kimi1.8t Posted January 4, 2010 a koko se onda kupuju oni po cemu se gleda to?? ili nema apsolutno veze koji ces kupiti?? Sve ovisi o tome za sta ti koristi auto. Ovi za koje si pitao (TT 180Ks i A4 150KS) su za cestovne aute. Za velike turbine idu veceg trenutnog "protoka" (vecih izlaznih otvora). Za trkace aute idu sa regulacijom sile podtlaka (razlicite opruge) Mogu biti recirkulirajuci (vracaju tlak nazad u usis) i "atmosferski " (oni sto tlak ispustaju u atmosferu) Mogu biti klipni i membranski. Mogu biti i dvostupanjski - dvoklipni. Share this post Link to post Share on other sites
Golflll_Hara 0 Posted January 4, 2010 E lega nisi bas shvatio,za bilo kakvu funkciju Bov-a MORAS imati neku vrstu turbine,na atmosferskom motoru nema vajde osim ako se namlatis graha pa glumis pfff-pfff-pfffijuuu(sala mala-NHF!). Sve ti pise u predhodnim postovima-na turbo dizelima: samo za pffijuuu sminkeraju (konji-korist 0%) Turbo benzinci:imaju vec serijski + vec receno u topicu Atmosferski motor bilo koje vrste + Bov = turbo velika rupa u novcaniku ni za sta! Aha aha nisam bio uhvatio pricu sad sam detaljnije procitao! u svakome slucaju hvala! Share this post Link to post Share on other sites
vitomir 0 Posted January 7, 2010 evo imate i racing zone blow off povoljno http://www.njuskalo.hr/tuning-snage/blow-o...il-oglas-652217 Share this post Link to post Share on other sites
Jura31 0 Posted January 28, 2010 imam pitanje posto se ne kuzim ovako kakav blow ide na 1.8T 180ks od TT a kakav na 1.8T 150ks od passata to ide po pritisku turba ili?? koliki ovaj od TT ima pritisak turbo a koliko od passata??(ako netko zna) TT 180ks pritisak turba je 2,5-3bar, a Passat 150ks je 3,5-4bar. Share this post Link to post Share on other sites
RS G60 0 Posted January 28, 2010 ko ti je te glupost rekao? serijski pritisak na 1.8T je ca. 0,8bar!!!! Share this post Link to post Share on other sites
CitiuS 0 Posted January 28, 2010 TT 180ks pritisak turba je 2,5-3bar, a Passat 150ks je 3,5-4bar. no way ... 1,8T 180KS je stock boost oko 0.85-0.90 bar 1,8T 150KS je stock boost oko 0.55-0.60 bar Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted January 28, 2010 TT 180ks pritisak turba je 2,5-3bar, a Passat 150ks je 3,5-4bar. :rotfl :rotfl da ziher, daj malo pročitaj kaj si upravo napisao pa se zapitaj jel to moguče??? 4 bara passat pa moja Gtt serijski puše 0.65 bara Share this post Link to post Share on other sites