0
Jura

Biodiesel

Recommended Posts

Ponukan konstantnim poskupljenjem nafte, došao sam na ideju o biodieselu! sad da Vas tu priupitam. dali je tko vozio na biodiesel, koja je cijena, di se može nabavit i ostale činjenice slobodno iznesete ovdje! :palacg

Za biodiesel moraš promjeniti lajtunge na motoru u plastične. Jel bio ulje nagriza gumu. Koliko sam čuo ima jedna benzinska na ulazu u Vrbovec koja prodaje biodizel ali je miješan pol pol sa običnim euro-dizelom.

o krasno, moram pol motora raskopat... :palacd

Guest corrado..
Za biodiesel moraš promjeniti lajtunge na motoru u plastične. Jel bio ulje nagriza gumu. Koliko sam čuo ima jedna benzinska na ulazu u Vrbovec koja prodaje biodizel ali je miješan pol pol sa običnim euro-dizelom.

Hmmmm. ko ti je to reko za lajtunge to nije istina, ja ti radim u tvornici ulja za biodizel i upučen sam u to ,zasad ne radimo biodizel neg samo sirovo nerafinirano ulje, ali sad je cijena ulja jako velika tak da biodizel nije jeftin uopče , a sad kad krene sezona za par dana cijene če još gore. A fora je vozit na biodizel ima ljep miris izgaranja ko da vučeš pečenjaru za sobom... :palacg

Tu se jedna nova honda accord vozi na biodiesel i tanka na taj pumpi u pred vrbovcem i ide zasad...

ima i u ozlju neko postrojenje, ali sam danas čuo da frajer sve za izvoz radi. toče samo taj vlasnik i zaposlenici...

Bilo je članak prije neke 2g., mislim u Auto klubu, o rafinieriji ili čem već biodizela u Hrvatskoj (Vjerojatno ta u Ozlju). I bilo je priče o puno ulaganja u postojenje, ali da je potražnja takva da će se isplatit za cca. 7g......... Uglavnom zanimljive činjenice su bile da motor uglađenije radi, troši manje ulja i troši cca. 25% manje biodizela na 100kn nego bi trošio eurodizela. A direktor postrojenja je onda svog Passata PD 130 već vozio 3g. na 100% biodizel bez ikakvih preinaka i kvarova. K tome da najzanimljiviji je dio bila cijena. Izračunali su da bi tržišna cijena trebala biti oko 5.72 za litru. Nažalost sve u izvoz za D

Edited by Jericho

sjecam se tog clanka u Auto klubu, i cuo sam price da autobusi samoborceka voze na biodizel.

ako voze, gdje ga nabavljaju? ako je jeftiniji, moja dvojka ce ga prva gutati... :rotfl

Guest corrado..

Ah ovi u ozlju nisu još usavršili proizvodnju ako se ne varam , jer smo im mi tržili sirovo nerafinirano ulje , a kad tamo za par dana oni su vratili ulje nama i vele ulje nevalja čudne je boje i mirisa , a ulje je bilo super kvalitete oni su je zahebali neznaju tj nisu usavršili postrojenje.... a cijena pred dvije godine ulja je bila 4 kn sa pdv. a sada je 10+pdv tak da nemože biti jeftino nikako samo skuplje od eurodizela... a svejedno sve vam ulje ide van Austrija i Njemačka pošto oni imaju vrhunska postrojenja za preradu.... :palacg

sjecam se tog clanka u Auto klubu, i cuo sam price da autobusi samoborceka voze na biodizel.

ako voze, gdje ga nabavljaju? ako je jeftiniji, moja dvojka ce ga prva gutati... :rotfl

Komplet ZET vozi na biodizel. A obzirom da sam često na Črnomercu moral budem se skompati s šoferima da mi prodaju nešto jer ak ovak nastave cijene......

Edited by Jericho

pa sta se nemoze kupiti biodizel na MODIBITovoj pumpi u Karlovcu na Ilovcu? Imaju plin i mislim da imaju biodizel :mellow:

7 i po u vrbovcu

hmmm M7, ovo je zanimljivo. daj swift probaj saznat kaj je na ilovcu ili ću ja za vikend ić pitat kad dođem u ka....

Ak ides za Vrbovec javis, imao bi i ja jednog dizelasa za natocit, sunce mu :angry:

nema na ilovcu biodizela. samo u ozlju

nema ni u ozlju maloprodaje, samo veleprodaja.

Ak se ne varam modibit je od Rožića (saborski zastupnik) i njegov biodizlo koristi zet, samoborcek, strabag, igm tounj...

E da nemoze se kupit cistio biodizlo vec mjesavina 70/30, 60/40, 50/50 s eurodizlom u korist eurodizla i netreba mijenjat lajtunge...

E da nemoze se kupit cistio biodizlo vec mjesavina 70/30, 60/40, 50/50 s eurodizlom u korist eurodizla i netreba mijenjat lajtunge...

Za kombinaciju netraba, ali za čisto ulje treba. Čitao sam negdje, sad jel istina il nije neznam.

poznato je da od strane VWa nema garancije s biodiezelom...jedno vrijeme su dali,al nakon kratkog vremena su ukinuli

u austriji je cjena 1.10 € za biodizel, mi smo u meganea natocili full tank i nije bilo nikakve razlike.

nema ni u ozlju maloprodaje, samo veleprodaja.

Ak se ne varam modibit je od Rožića (saborski zastupnik) i njegov biodizlo koristi zet, samoborcek, strabag, igm tounj...

nije on zastupnik u saboru

a samoborčeku riknule 3 setre stare samo 2 mjeseca. dijagnoza je loše gorivo.

modibit radi mješavinu ali je biodizel napravljen samo od fritanog ulja i aditiva jer im je uljana repica preskupa pa je kvaliteta upitna.

Guest corrado..
nije on zastupnik u saboru

a samoborčeku riknule 3 setre stare samo 2 mjeseca. dijagnoza je loše gorivo.

modibit radi mješavinu ali je biodizel napravljen samo od fritanog ulja i aditiva jer im je uljana repica preskupa pa je kvaliteta upitna.

Tako je ovo vam je bio gorivo iz ulja korištenog tj iz friteza al to vam ništa nevalja ima puno masnog taloga kad se staloži a to škodi motorima sa el. ubrizgavanjem , jedino paše starim traktorima i kamionima... a kak sam i reko repicino ulje je jako skupo i nemože biti jeftin bio dizel, javim vam novu cijenu kroz par dana kad krene kod mene otkup repice a i proizvidnja ulja također .... :palacg

nemoraš se truditi ak je očito skuplja od eurodiesela...

znači da zaključimo topic: ne isplati se voziti na biodiesel. :angry:

nikako. ako valja skuplji je od eurodizela, a ako ne valja onda je popravak za ubit se

ništa, ajmo se vratit onda na ironic-ovu tezu da kemičari izmisle kako maknut plavu boju iz diesela! :lol2 :lol2 :lol2 :lol2

Edited by Jura

0