matija_1988 0 Posted February 29, 2012 Tako je, za zimu ta vrsta goriva nikako ne pase, jedino to da se mijesa za naftom. A i da izvade to gorivo nekom iz rezervara, dovoljno ti je litra eurodizela unutra da sve smrdi po nafti a i ulje je zute boje tak da ne vjerujem da bi posumnjali nesto. Jedino kad bi upalio auto i krenuo onda im nebi bilo jasno sto to ima miris po przenim krumpiricima ma kakvi krumpirići! smrdi i dimi ko na obično lož-ulje vi bi i još da vam pomfit leti van na auspuh Share this post Link to post Share on other sites
čađilak 0 Posted March 1, 2012 Ja se inaće vozim na biodiesel, ima u Vinkovcima čovjek proizvodi i prodaje... Cijena mu se kreće kao lož ulje... Sad se vozim na eurodiesel dok se temparature ne normaliziraju. Preko granice nemam problema kad idem u BIH. Gorivo je legalno po zakonu. Share this post Link to post Share on other sites
Guest majstor05 Posted March 1, 2012 a de mi recite jel steti to ulje iz friteze sta motoru? Share this post Link to post Share on other sites
Denis_TDI 0 Posted March 1, 2012 a de mi recite jel steti to ulje iz friteze sta motoru? Samo ako ima previse kolesterola i ne smije jesti masnu hranu :rotfl A cuo sam dosta ljudi da se je dugi niz godina vozilo na to sa dvojkom 1.6D i nije bilo problema Share this post Link to post Share on other sites
Guest majstor05 Posted March 1, 2012 Samo ako ima previse kolesterola i ne smije jesti masnu hranu :rotfl A cuo sam dosta ljudi da se je dugi niz godina vozilo na to sa dvojkom 1.6D i nije bilo problema hehe..dobra,dobra a ja imam 1.9td jel to ima kakve veze? Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 1, 2012 Ja se inaće vozim na biodiesel, ima u Vinkovcima čovjek proizvodi i prodaje... Cijena mu se kreće kao lož ulje... Sad se vozim na eurodiesel dok se temparature ne normaliziraju. Preko granice nemam problema kad idem u BIH. Gorivo je legalno po zakonu. to je nekih 7 kuna ili tako nesto.. jel postoji kakva minimalna kolicina za kupnju? jel ima covjek firmu za r1 i to? Share this post Link to post Share on other sites
Kruno0204 0 Posted March 1, 2012 Danijel mogli bi mi grupno Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 1, 2012 pa da uzmemo svaki 1000litara za 1000 eura i vozimo se ko ljudi Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 1, 2012 aha, može broj od te u Sesvetama pa da vidim kaj vele, ma vidio sam i ja to postrojenje za kupiti, to niš, danas sam slučajno sa susjedom pričal nekaj, i tak iz priče smo došli, on vozi autobus, tu kod nas u zagorju kod najvećeg prijevoznika, a ima ga i po zg i tak okolo, ne budem reklamiral nije to bitno, uglavnom rekel da voze autobuse na taj biodizel, sve, i nove i stare, s tim da pola pola toče, jedino 2 busa toče čisto biodizel baš da se vidi kao dal bude kaj, samo kaj on mora to točiti, po nekakvom zakonu i njemu cisterne dovoze gorivo to, uglavnom cijena je 5 kuna trenutno s pdv-om ja bi uzel i nekaj veće količine, ne mora sad biti jedan rezervar auta samo, par stotina litara bi uzel kad se nemre na malo uzimati... svaka informacija dobrodošla ja sam se cuo s njima prije godinu i pol, evo broj +385 1 2043 034, mislim da je to taj u Sesvetama ako se ne varam. imaju skladiste u Sesvetama, BIODizel Produkt d.o.o. poslao sam mail i na druga mjesta ali njih sam zapamtio, drugih se i ne sjecam. Share this post Link to post Share on other sites
sanel_g3 1 Posted March 1, 2012 Ulje koje se koristi za friteze u ugostiteljstvu je ustvari palmino ulje , i ono se pri nižim temp. ( čak i pri temp. iznad 0) stvrdnjava , nešto tipa kao svinjska mast tako da čistog ga se može koristiti isključivo ljeti kad su više temp. i znam čovjeka koji je vozio MB 123 na na to ulje bez ikakvih problema Ja na poslu mjesečno skupim najmanje 50lit , i ima jedna firma koja to odvozi za nas i znam da nam se plaća nešto sitno po litri ( u lipama , čak nije ni kunu ). Danas ću uzeti njihove podatke pa ću tu staviti pa koga zanima može ih kontaktirat !!! Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted March 1, 2012 (edited) evo copy/paste kaj su mi odg na mail... Biodizel Vukovar d.o.o. Poštovani temeljem Vašeg upita slobodan sam Vam odgovoriti Tvornica za proizvodnju Biodizela je kapaciteta 40 000 t godišnje Za sada prodaja ide isključivo linijskim prijevoznicima kao fizička osoba ne možete Kupovati od nas, kada se stvore uvijeti za takav vid prodaje možemo Vas obavijestiti Kako o količini tako i o cijeni za fizičke osobe,posjedujemo svoj vozni park Lijep pozdrav znači od ovih u Vukovaru ništa..od bengi također, za koje sam ja pribavil brojeve da su imale, sad više nemaju aajjmoooo dalje u potražnju.. Edited March 1, 2012 by fijo Share this post Link to post Share on other sites
kikitdi 0 Posted March 1, 2012 pa jel ko zna kaj je sa ovom benzinskom u vrbovcu jel ima tu još.... Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted March 1, 2012 pa jel ko zna kaj je sa ovom benzinskom u vrbovcu jel ima tu još.... Kiki to ti je benzinska prije Vrbovca na Gredi cca 500metara prija nadvoznjaka od brze ceste . Akord se pumpa zove, ali mislim da vise da ni oni nemaju u ponudi biodisel. Na tocim na toj pumpi inace ali cu sljedeci put stat kad cu ic usput i pogledat stanje. Share this post Link to post Share on other sites
kikitdi 0 Posted March 1, 2012 Kiki to ti je benzinska prije Vrbovca na Gredi cca 500metara prija nadvoznjaka od brze ceste . Akord se pumpa zove, ali mislim da vise da ni oni nemaju u ponudi biodisel. Na tocim na toj pumpi inace ali cu sljedeci put stat kad cu ic usput i pogledat stanje. ajde pa mi javi... Share this post Link to post Share on other sites
sanel_g3 1 Posted March 2, 2012 Evo jedna firma u sesvetama se bavi proizvodnjom i prodajom - Biodiesel Produkt - Prigorska bb , Sesvete . Kontakt osobe: Anto Lučić i Jakov Lučić tel: +385 1 2043 034 faks: +385 1 2001 668 mob: +385 98 477 060 mob: +385 98 283 279 e-mail: info@biodiesel.com.hr e-mail: anto@biodiesel.com.hr e-mail: jakov@biodiesel.com.hr web: www.biodiesel.com.hr ------------------------------------------------------------- Bio goriva Varaždin Bio-goriva d.o.o. za trgovinu i usluge Adresa: Dobriše Cesarića 20, 42000 Varaždin Hrvatska Telefon: 00 385(0)42 492 659 Besplatni telefon: 0800 300 002 Fax: 00 385(0)42 492 620 E-mail: info@bio-goriva.hr Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted March 5, 2012 Znaci na gore spomenutoj pumpi kod Vrbovca NEMA vise biodisela! Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted March 5, 2012 (edited) Znaci na gore spomenutoj pumpi kod Vrbovca NEMA vise biodisela! znači niti jedna benzinska očito ne prodaje biodizel, ja sam poslal mail ovima kaj je stavil @sanel_g3, čekam dal budu kaj odg..pa javim.. Edited March 5, 2012 by fijo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 2, 2012 malo da dignem topic u nadi da ima netko tko se vozi duze vremena na Biodiesel... Frend je dobavio cisternu tog biodiesela i kako ima par kamiona,bus, 2 šlepe... i 10ak auta počeo je ljevat taj diesel u njih. Zasad nema nuspojava a jedino ima malo čudan miris pod gasom te malo plavkasto dimi ponekad... Kako mogu u njega kupit taj biošit.. zanimaju me iskustzva nekoga tko vozi na to gorivo duže vremena... To bi se uljevalo u kola s "boschpumpom" tj motor ki trojkin AFN... Share this post Link to post Share on other sites
SHILTAC 0 Posted July 2, 2012 Ja znam ponekad natočit biodiesel, ali mješam ga sa običnim 50:50. I vozim bez ikakvih problema. Share this post Link to post Share on other sites
ludigazda 0 Posted July 4, 2012 Ina kupuje biodiesel od ovih u Vukovaru i to u velikim količinama tako da ga vjerojatno u nekom omjeru imamo u ovom "običnom"eurodieselu Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted July 5, 2012 malo da dignem topic u nadi da ima netko tko se vozi duze vremena na Biodiesel... Frend je dobavio cisternu tog biodiesela i kako ima par kamiona,bus, 2 šlepe... i 10ak auta počeo je ljevat taj diesel u njih. Zasad nema nuspojava a jedino ima malo čudan miris pod gasom te malo plavkasto dimi ponekad... Kako mogu u njega kupit taj biošit.. zanimaju me iskustzva nekoga tko vozi na to gorivo duže vremena... To bi se uljevalo u kola s "boschpumpom" tj motor ki trojkin AFN... Mazivost je u pravilu jako dobra, kao i količina sumpora koja je niska, cetanski broj je također visok što je dobro. Potencijalni problemi su kiselost i koks. Kiselost ovisi o proizvodnji, dok koks predstavlja problem radi mogućeg taloženja na diznama što može kroz duži period loše utjecati na vijek dizni. Također se spominje i sirovina od koje se dobiva konačni proizvod, gdje biodizel od palmina ulja ima relativno visoku točku filtrabilnosti (smrzavanje). Što se tiče vožnje u samostalnoj režiji, trebalo bi podesiti motor za te parametre ako voziš na čisti. Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted July 5, 2012 Ina kupuje biodiesel od ovih u Vukovaru i to u velikim količinama tako da ga vjerojatno u nekom omjeru imamo u ovom "običnom"eurodieselu Do 7%, mislim da je uvjet ministarstva do 9% najviše udjela biodiesela na eurodiesel. Share this post Link to post Share on other sites