0
Jericho

Zatamnjivanje štopova

Recommended Posts

Stigao je i taj dan da sam slobodan od svih ispita, te radi puke dosade da se malo poigram s štopovima. I sad da vam ispričam priču kako je to sve išlo i na koje sve probleme sam naišo...

Prvo sam pripremio sredstva potrebna za rad. Makar onaj crveni transparentni mi uopće nije trebao.

copyofimg2721jo0.jpg

Nakon toga su mi moji pomočnici dofurali kutiju u kojoj su stare lampe. Odmah se vidjelo na njima da su orni za rad

copyofimg2723ke7.jpg

copyofimg2724de5.jpg

Prvo sam dobro očistil štopove s benzinom za čiščenje i tak su se sjajili ko pesja jajca. Strašno kak su kričavi.

copyofimg2725ur0.jpg

Dalje sam uz pomoć mojih malih, ali ornih pomočnika krenuo zaštitit dijelove koji se nebudu tamnili. Bar ne u prvoj rundi.

copyofimg2728ef0.jpg

Ovaj posao je bio toliko zahtjevan da su se moji dragi pomočnici umorili i odlučili malo odrijemat

copyofimg2727wk8.jpg

Sada je usljedilo farbanje. I odmah katastrofa. Štopovi su ispali toliko loše da ih nisam htel ni uslikat. Nije mi preostalo ništa drugo nego benzin u ruke, skinut svu boju dolje i probat ponovo. Pozitivna stvar je kaj sam naučil di sam pogriješil.

Druga tura je ispala super, začudil sam čak i samog sebe

copyofimg2748fa1.jpg

copyofimg2750mn5.jpg

Sad je već ovo počelo ličit na nešto. Po ovom djelu koji je zatamnjen sam stavio dva sloja. Sada je plan bio da prođem s sprejom po cijelol površini štopova, tako da ova crvena plastika ne bude toliko kričava, tj. da dobije blago zatamnjenje, a također da površina štopova bude glatka. Obzirom da sam potrošio cijeli sprej na propale pokušaje do sada otvorio sam novi da prođem s njim po cjeloj površini. Kad se opet desilo njesra. Iscurilo je malo previše onog srebrnog sjaja ili čega i nastalo je ovo:

copyofimg2754dy7.jpg

copyofimg2756tc8.jpg

copyofimg2757zq6.jpg

E sad. Možda bi i bilo fora imati ovakve štopove na autu, ak niš drugo bili bi unikatni, ali nekak mi se čini da nebi baš uspjel i desnog napravit tak :) Pospremil sam štopove natrag u kutiju i kad se vratim s mora idem opet pokušat. Ovaj put nebudem išel ambiciozno farbat cijelu površinu već samo srednji dio i svjetlo za rikverc. To znam da mogu dobro napravit :)

To be continued....

greške:ne prati benzinom, koristiti pimer za plastiku, tek nakon primera lakirati

da samo ak nađe bezbojni primer za plastiku!

Mislim da je tu i vlaga igrala svoju ulogu... i bez benzina...

operi dal s nitrom il s kim... ostavi da se posuši, pa primer pa posuši... al neka se malo zapeče (makar malo sunca, ne da bude samo na dodir suho)...pa onda već s kim misliš tamniti... pa opet posuši i tek onda gore bezbojni...

dakle 3 spreja (1.primer, 2.lak, 3.bezbojni).... osim ak ne želiš nešto posebno...

ja bi zatamnio u crveno....

Ne treba koristiti nikakvog primerja (osim ako nije na spreju napisano, da treba koristiti i plastik primer) jer sve ove boje za zatemnivanje štopova več imaju to u njihovom kemijskom sustavu. Ne koristiti ni benzin, a ni nitro, nego obični razmaščivač, koji se koristi prije lakiranja. Nije poptrebni ništa matirati, pogotovo ako ne znaš s čim, jer češ napraviti riseve koje nečeš moči sakriti nanosom boje za zatamnivanje. Pogledaj moj topic kako sam ja radio i do danas još se nije ništa odljuštilo pa su kola oprana najmanje dva puta na tjedan. Naravno ima više različitih proizvođača tih boja pa se možda kod nekih upustva za upotrebo i razlikuju ali boji koje sam ja koristio piše: ne treba ništa matirati, nije potrebno koristiti plastik primer, samo obrisati štopove razmaščivaču i polakirati u više tankih slojeva - eto, do danas još drži :palacg

INače, samo je prvi put oprano benzinom. Kasnije sam u podrumu našel nitro od staroga i s tim sam pral. Makar ne vjerujem da je vlaga bila neki faktor, obzirom da sam radil vani na otvorenom, a znamo svi kolko je jucer bilo vruce :)

E da, svi su mi u početku rekli da mi ne treba primer za plastiku :)

Nakon mora radim ponovo i uvjeren sam da bude dobro ispalo, jer budem napravil ovak kak je ovaj desni ostal :)

Ptreviše si ti volje i alata skupio...

ne treba ti ništa osim transparentnog spreja i suhe krpe,i kad budeš išo radit radi kad imaš najmanje vremena i volje... nabrzaka... i ispast će super... s takvim se stvarima ne cjepidlači jer onda samo sjebeš stvar... :zivio:bravo

ajd bar si pokusao...

valjda ce po XX put bit bolje :D

Imaš super pomočnike- Ništkoristi i Bezvoljni! :lol2

Ajd onda probaj kak ti veliju naši majsori, pa nam javi rezultat! :palacg

greška je što si prao sa nitrom jer ti on zajebe plastiku, ja sam sebi na cabriu farbo u crveno, opereš vodom i osušiš čistom krpom, primer za plastiku i taj sprej, meni već tako mjesecima drži

da samo ak nađe bezbojni primer za plastiku!

primeri za metal su u boji, za plastiku su najcesce bezbojni ;-)

Trebo si cijela svjetla ofarbat bezbojnim. Ovako ti se ovaj zatamnjeni dio više sjaji od ostatka svjetla.

Kako se tebi obojani dio tako sjaji,takav sprej ili si još prešao s bezbojnim?

Ja sam obojao samo sa transparentnim,također potrošio cijeli sprej,jedno svjetlo sam iz 4-og pokušaja a drugo iz 5-og LOL,poludio sam več bio totalno al se isplatilo :)

i104727_P7170012.jpgi104726_P7170011.jpg

Edited by Veki-os

Kako se tebi obojani dio tako sjaji,takav sprej ili si još prešao s bezbojnim?

Ja sam obojao samo sa transparentnim,također potrošio cijeli sprej,jedno svjetlo sam iz 4-og pokušaja a drugo iz 5-og LOL,poludio sam več bio totalno al se isplatilo :)

i104727_P7170012.jpgi104726_P7170011.jpg

ajme veki ja sam to iz drugog pokusaja...jednu lampu sam iz prve a drugu sam prvi put previse posprical pa mi se malo scjedilo i opral sam to bez brige s nitrom i opet posprical i super je zislo...jedino kaj mislim da nije dobro prevelike povrsine spricati,bolje dio po dio!!

Trebo si cijela svjetla ofarbat bezbojnim. Ovako ti se ovaj zatamnjeni dio više sjaji od ostatka svjetla.

Sa bezbojnim nisam niš kad nisam bil zadovoljan razultatom. Kad sredim s crnim kak spad onda ide bezbojni.

A zakaj se tak sjaji? nemam pojma. Vjerojatno je bila još sveža boja i jako sunce :)

A za velke površine se slažem. Bolje dio po dio, a i zeznuto je kod ovih lampi kaj nisu ravna nego zaobljena pa ih je problematičnije ofarbat

evo da vam malo pomognem, kaze mi frend da imas za kupit sprej 70kn bas za zatamljivanje stopova....

evo da vam malo pomognem, kaze mi frend da imas za kupit sprej 70kn bas za zatamljivanje stopova....

Ideeeš. Ma nevjerujem, šta još neće sve izumit. :rolleyes:

Guest MRX
Ideeeš. Ma nevjerujem, šta još neće sve izumit. :rolleyes:

:rotfl :rotfl

Perkane care

Steta dobro si krenuo...

Drugi put vise srece, ako nista doleti u komsiluk pa ce se napravit :palacg

0