0
Trojan

Gasi se kad je hladan....

Recommended Posts

Mislim da sad na plaći idem u Zg u Tahograf da oni vide....ako je automatski čok da to zamjenim pa vam javim.....jer nebi smio klapkat dok je kontakt uključen....

Andy: Nije stvar u plinu, neš drugo ga jebe....

Upravo to,zuji ona klapna ler gasa kad mu das kontakt,kod mene prestane zujati nakon nekih 5-10 sec,

isto mislim da to nebi trebalo tako zujiti,bar prije nisam primjetio da se to cuje

Upravo to,zuji ona klapna ler gasa kad mu das kontakt,kod mene prestane zujati nakon nekih 5-10 sec,

isto mislim da to nebi trebalo tako zujiti,bar prije nisam primjetio da se to cuje

Također, ista stvar... šta se tiče toga kad je hladan, mislim da je to, a to šta slabo vuče može biti više faktora....

Edited by TROJAN

Također, ista stvar... šta se tiče toga kad je hladan, mislim da je to, a to šta slabo vuče može biti više faktora....

Cini mi se da bi kod nas mogla biti ista stvar samo jos treba naci "strucnjaka"koji ce otkrit sto je :rolleyes:

Ja mislim da je nešto sa strujom. Svjećice, razvodna ruka ili kapa. Jel i 8 v ima čitač na razvodniku??? Možda je i on. Polako mjenjaj dio po dio, od jeftinijih prema skupljim. To je i onako potrošna roba. Svjećice, ruku, kapu i kablove bi zamjenio odmah, a ako nije to onda bi i čitač.

daj mi slikaj motor da nesto vidim za pocetak

kod tvoje gljive imas citac protoka zraka, ima dva serafa dijagonalno pa ga skini naspricaj s wd-om i ispusi zrakom ali nemoj preblizu, mozes i lagano obrisati sa maramocom pa ces vidjeti prljavstinu

pa javi jel ima kakvih promjena

kad se vozis pocnes kociti saltas nizu i utrenutku kad stisnes kuplung okretaji padaju kao da ce se ugasiti ali ipak dode na ler ?

daj mi svakako slikaj motor.

poz

Moj motor nije gti,1.6GT 74kw al je slican,probano je ciscenje senzora protoka zraka sto vidim i

da je Trojan napravio ali nije do toga problem,kad stisnes kvacilo ide kao da ce se ugasiti sto se nekad

i desi a nekad padne na 600 okretaja pa se vrati u normalu ali ako je ljeti upaljena klima u pravilu se ugasi

Ja mislim da je nešto sa strujom. Svjećice, razvodna ruka ili kapa. Jel i 8 v ima čitač na razvodniku??? Možda je i on. Polako mjenjaj dio po dio, od jeftinijih prema skupljim. To je i onako potrošna roba. Svjećice, ruku, kapu i kablove bi zamjenio odmah, a ako nije to onda bi i čitač.

Prvo provjeri halo davać (ili kako se već zove) na razvodnoj..ista stvar bila i kod mene prije, promijenio ga i sve ok..dođe nekih 300 kn ako se ne varam :palacg

Moj motor nije gti,1.6GT 74kw al je slican,probano je ciscenje senzora protoka zraka sto vidim i

da je Trojan napravio ali nije do toga problem,kad stisnes kvacilo ide kao da ce se ugasiti sto se nekad

i desi a nekad padne na 600 okretaja pa se vrati u normalu ali ako je ljeti upaljena klima u pravilu se ugasi

nisam napisao da je to rijesenje, nego da bi auto mogao malo bolje vuci kad ti napravi

nisam napisao da je to rijesenje, nego da bi auto mogao malo bolje vuci kad ti napravi

Ma sve ok kuzim te ali isprobano je i vidim da je Trojan isto pokusao i isto se ponasa,svejedno

hvala na savjetu :respekt

Trojan ista stvar se meni desavala na mom bisvem golfu , i problem je bio REGULATOR BROJA OBRTAJA , na semaforu moro sam drzat gas da se ne ugasi , cak mi se i upo voznje gasio , kad je auto na semaforu leru miruje , samo pratis kako se kazaljka od obrtomjera spusta -spusta - spusta i na kraju mi je znao spustit na nekih 100 -200 obrataja i rika, i nize i ugasi se ...

kad se samo sjetim...

Trojan ista stvar se meni desavala na mom bisvem golfu , i problem je bio REGULATOR BROJA OBRTAJA , na semaforu moro sam drzat gas da se ne ugasi , cak mi se i upo voznje gasio , kad je auto na semaforu leru miruje , samo pratis kako se kazaljka od obrtomjera spusta -spusta - spusta i na kraju mi je znao spustit na nekih 100 -200 obrataja i rika, i nize i ugasi se ...

kad se samo sjetim...

Pazi kod Trojana a i kod mene je to samo kad je auto hladan,cim se ugrije radi kao metak a koliko

mogu skuziti iz tvog teksta da je to tebi stalno bilo i kad je ugrijan

Pazi kod Trojana a i kod mene je to samo kad je auto hladan,cim se ugrije radi kao metak a koliko

mogu skuziti iz tvog teksta da je to tebi stalno bilo i kad je ugrijan

ne druze , auto cim zagrijano radi normalno , sve uredu , sto mi je kidalo zivce , nikad nije to bilo dok je zagrijan to jest u toku dana samo , a cim padne noc ili tako nesto odma pocne ebavat , i naravno morao sam karb drugi stvaljat jer je puno bolje bilo nego mjenjat jer je taj REGULATOR ko suho zlato skupo bilo tad , a ne vjerujem da je i sada nesto pala cijena , moze se ici na neki polovnjak al je i to pitanje kad se izdat i on i nisi 100 % siguran ...

nije to neki kvar al uopsteno zna kostat mnogo toga , znam po sebi...

:zivio

Taj regulator broja obrtaja su meni bili skurili kad su mi skurili i centralinu. Bili su kupili neki fush za 500kn koji se ispostavio da na kraju ne radi. Pa Su bili stavili novi original (1500 kn cca)

Neš su prčkali i oko bobine.....

Tako izgleda da su mi sve sjebali......

Vidit ću sad malo, promijenit neke stvari pa javim...

Marka, čistio sam već i maf senzor i klapnu gasa....

Stavim ti sliku večeras jer sam na poslu sad...

Prvo provjeri halo davać (ili kako se već zove) na razvodnoj..ista stvar bila i kod mene prije, promijenio ga i sve ok..dođe nekih 300 kn ako se ne varam :palacg

040389.jpg

Antonio gti-

vidis sad si me sjetio da je moj kolega nedavno to mjenjao na ventu 1.8,on je imao problem sa variranjem ler gasa

i auto je slabije vukao,kad je to promjenio auto je puno bolje vukao i ler se dosta smirio,vidjet cu s njim ovih dana pa cu

i ja to promjeniti pa javim rezultate

na to sam mislio..šta si ga prije mjenjao il?

Nisam, ići ću ga uzet pa da vidim oće li se šta promijenit....

Ovo je bilo samo kratkotrajno zadovoljstvo, auto je opet počeo zaebavat....

Primjetio sam da osjetno slabije ide općenito...

Možda zaštopani injektori? maf senzor? Neke ideje? Neznam šta da pišem više...

Jer sam luud. I sve počelo jebat nakon ugradnje plina.....

Evo danas sam promijenio candele i auto osjetno bolje ide.....pogotovo na međuubrzanju.....uzeo sam Beru iz etke sam izvukao za svoj motor....

al problem dok je hladan i dalje ostaje...

Edited by TROJAN

još mi nisi slikao motor

tj. jel imas na klapni onaj crni poklopac od ler gasa? ako da pogledaj dal ima jos tvornicku zastitu od otvaranja tj ima ti jedan crni zub plastke koji moras srgati ako oces otvoriti. unutra ti je feder sa grafitom koji klizi ukrug koliko ti das gasa tako on ide, moguce da ti se izlizao, jer kad got stanes auto radi na leru pa se tam najvise trosi ali i to se da probat rijesiti sa finom grafitnom masti koja opet daje kontakt.

kolko imas km na autu ?

Evo danas sam promijenio candele i auto osjetno bolje ide.....pogotovo na međuubrzanju.....uzeo sam Beru iz etke sam izvukao za svoj motor....

al problem dok je hladan i dalje ostaje...

Hi! Pratim raspravu na temu jer već duže vrijeme pokušavam riješiti isti problem na svom Polu 6N 1.4 APQ /8V.

Kada je hladan pali odmah bez gasa i tako radi neko vrijeme i tada mu padnu okretaji i ugasi se.

Kod kretanja na hladan motor ponekada se ugasi kod promjene brzine (1st. u 2st.)-pad okretaja. Kada je na radnoj temp. sve je dobro. Max. brzina mu je smanjena tj. ne može dostići tvorničku brzinu.

Promjenjeno je: sviječice,razvodnik paljenja,senzor rashladne tekučine i pokazivaća temp.motora na kokpitu,

očišćena klapna (od tada se puno manje gasi-prije kod svakog semafora i kada je bila radna temp.),

senzor tlaka zraka. Auto je bio na više testera i nikada ništa.

Sad pratim raspravu i čekam netko da neki novi prijedlog, možda provjera senzora okretaja ili sl....

još mi nisi slikao motor

tj. jel imas na klapni onaj crni poklopac od ler gasa? ako da pogledaj dal ima jos tvornicku zastitu od otvaranja tj ima ti jedan crni zub plastke koji moras srgati ako oces otvoriti. unutra ti je feder sa grafitom koji klizi ukrug koliko ti das gasa tako on ide, moguce da ti se izlizao, jer kad got stanes auto radi na leru pa se tam najvise trosi ali i to se da probat rijesiti sa finom grafitnom masti koja opet daje kontakt.

kolko imas km na autu ?

Znam da nisam, toliko trčim okolo zbog tog auta da sam zaboravio. Al eto da vas obavjestim da je problem riješen.

Jutros sam bio u Bosch servisu Bolješić u Lovranu (ovim putem ih najtoplije preporučam jer su dečki za 10. Fino su mi sve strpljivo objasnili pokazali i ispitali sve šta se da.) Otkrili su da je klapna otišla i da mi lambda sonda ne valja. Tako kaže dijagnostika. Premda je izbacilo samo grešku za lambdu, (lamda je također i po ispušnim plinovima provjerena) ustanovili su da je i klapna jer kad ju je probao podesit je izbacivalo da se nemože podesit zbog mehaničkog kvara ili nisu zadovoljeni parametri motora. Pošto su parametri bili zadovoljeni ostaje samo mehanički kvar.

To potvrđuje i činjenica da klapna klapće čim se kontakt da, a to ne bi smjela....čuje se kao kad bomba otkucava sve dok se motor ne upali.

E sada, pošto je sve to posljedica ugradnje plina i onog kratkog spoja s kojim su mi izgorili centralinu i senzor okretaja, izgleda da su skurili i motorić ler gasa i lambdu. Al je to tek sad izašlo na vidjelo jer se po ljeti nije to toliko osjetilo zbog toplijeg vremena. E zato ću ja optimist ići sljedeći tjedan u Zagreb kod vlasnika Cepellina i probat nekako da mi i te pare refundira.... :angry:

Klapnu sam novu našao u Tahografu iz SV. Nedjelje. Oni su zastupnici za Siemens VDO.

Najzanimljivija stvar. Klapna u ovlaštenom 2800 kn.

Klapna u tahografu 1061 kn

Lambda od boscha mi je nekih 800kuna.

Eto, toliko od mene, sad mogu odahnut, valjda :unsure:

Edited by TROJAN

Znam da nisam, toliko trčim okolo zbog tog auta da sam zaboravio. Al eto da vas obavjestim da je problem riješen.

Jutros sam bio u Bosch servisu Bolješić u Lovranu (ovim putem ih najtoplije preporučam jer su dečki za 10. Fino su mi sve strpljivo objasnili pokazali i ispitali sve šta se da.) Otkrili su da je klapna otišla i da mi lambda sonda ne valja. Tako kaže dijagnostika. Premda je izbacilo samo grešku za lambdu, (lamda je također i po ispušnim plinovima provjerena) ustanovili su da je i klapna jer kad ju je probao podesit je izbacivalo da se nemože podesit zbog mehaničkog kvara ili nisu zadovoljeni parametri motora. Pošto su parametri bili zadovoljeni ostaje samo mehanički kvar.

To potvrđuje i činjenica da klapna klapće čim se kontakt da, a to ne bi smjela....čuje se kao kad bomba otkucava sve dok se motor ne upali.

E sada, pošto je sve to posljedica ugradnje plina i onog kratkog spoja s kojim su mi izgorili centralinu i senzor okretaja, izgleda da su skurili i motorić ler gasa i lambdu. Al je to tek sad izašlo na vidjelo jer se po ljeti nije to toliko osjetilo zbog toplijeg vremena. E zato ću ja optimist ići sljedeći tjedan u Zagreb kod vlasnika Cepellina i probat nekako da mi i te pare refundira.... :angry:

Klapnu sam novu našao u Tahografu iz SV. Nedjelje. Oni su zastupnici za Siemens VDO.

Najzanimljivija stvar. Klapna u ovlaštenom 2800 kn.

Klapna u tahografu 1061 kn

Lambda od boscha mi je nekih 800kuna.

Eto, toliko od mene, sad mogu odahnut, valjda :unsure:

Ne branim ih ali mislim da je klapna skurena od tada bi ti to odmah radiio a ne sada kao i lamda sonda..potrošni materijal..daj bože da uspiješ nešto izvuć :zivio

Evo update i završetak ove tužne priče :fakjea

Danas promjenio klapnu i lambda sondu, auto pali ko švicarska urica, nema nikakvog variranja, okretaji stoje kad se svjetla upale. Znači ne padaju ko prije.....Problem je bio u klapni naravno kao i šta je utvrđeno na dijagnostici.....na sam dodir gasa veselo zabruji :bravo Puno bolji odaziv na gas sad ima. i na međuubrzanju ne zašteka. Nema više onog da stisneš gas pa se kao uguši i onda šut dobije....svi problemi vezani uz ovu temu su nestali....da pokucam u drvo.... :zivio

Ja sretan ko malo dijete....

Još samo otić u Lovran kod Bolješića na osnovno štelanje klapne i to je točka na i :palacg

Edited by TROJAN

0