Guest ERNAD_VK Posted July 22, 2008 Pozzz momci,cure.dečki,djevojke Evo par slika pa cu objasniti u cemu je problem.. E sad u cemu je problem.. Ovo je sve ovako doslo na autu.. Neko mi govori da nemam xenon da su halogenke unutra,,neko kaze "to je xenon u tebe",a drugi ponovo "zamjeni samo sijalice unutra"...itd.. Ja sam mlad i pošto se nerazumjem puno u te stvari treba mi vaša pmoć.. Ovo su moji planovi..Da auto odvezem covjeku i da mi sve izvadi pa stavi xenon hid kit novi... A neki su protiv tog i govore kupi sebi sijalice zamjeni i to je to...puno govore a svi razlicito...Pa sad se ja gubim u tim pričama.. Po mom trebaju biti dva balasta a u mene je jedan.. I sad jos nesto uvjek mi je svijetlila zelena lampica na njemu a sad ne svijetli..Jel to neki problem il.... Mlad sam,neiskusan s tim,i zeljan sam da naucim neke bitnije stvari,a od koga cu ako necu od nekog starijeg i koji se susretao s tim problemima.. Mecu da se pravim pametan a bubam... Bolje je pitati nego neke gluposti govoriti i raditi...ZATO POMOĆ... LIJEP POZDRAVVV Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted July 23, 2008 ako dobro vidim, na prvoj slici se vidi srebrna kutijica od balasta tako da mi to govori da imas hid kit Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted July 23, 2008 ti imas original xenon farove. Pranje farova imas, lece imas. Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted July 23, 2008 Imas tvornicki xenon. Kao to kolega kaze di je pranje farova i leca tu je xenon... A kaj ti slabije svijetle da bi mijenjao ili? Share this post Link to post Share on other sites
Guest ERNAD_VK Posted July 23, 2008 upravo tako slabije mi svijetle...a svi govore xenon dobro svijetli pa mi nije jasno...u starog su obicna svijetla al su jaca od moji i bolje se vide..pa zato nije mi jasno.. il da zamjenim samo sijalice?? Sta bi vi uradili da ste na mom mjestu?? Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted July 23, 2008 S vremenom se na sjenilu u svjetlu stvori kao nekakav sloj prljavštine i trebalo bi ga očistiti. Sama promjena žarulja nebi pono pomogla... Share this post Link to post Share on other sites
Guest ERNAD_VK Posted July 23, 2008 znaci trebao bi ocistiti tu prljavstinu,mislim ako je ima..jel to mislis reci? Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted July 23, 2008 (edited) da, prvo bi trebalo očistit tu prljavštinu. Edited July 23, 2008 by marin-82 Share this post Link to post Share on other sites
Cuky 0 Posted July 23, 2008 a posto si neiskusan,nadji nekog da ti to rijesi,pa onda kupuj... ja sam svoje farove na polu rastavljao koji nemaju lecu,pa su jebeni bili za rastavit,a ovo tvoje je ziher kompliciranije... Share this post Link to post Share on other sites
Guest ERNAD_VK Posted July 23, 2008 (edited) ma nemislim ja mjesati svoje prste gdje mi nije mjesto...ima momaka sto prodaju i ugraduju..pa nest smisliti sta,kako??? glavno cu gledati da to ispadne najbolje... UGLAVNOM BI DA MI SVIJETLO BUDE OVAKO NESTO..SAD NEZNAM OD KOLIKO JE OVO KELVINA TACNO..MISLIM DA JE 10 000.. NEKI CE RECI "SELJAK STA CE TI TO" AL OVO MI SE OVAKO SVIDA..AL SVE U SVEMU GLEDAT CU DA MI BUDE OKO 8000 DO 10000 KELVINA.. Edited July 23, 2008 by ERNAD_VK Share this post Link to post Share on other sites
Hely 0 Posted July 23, 2008 preko 6 kK (ili 8 nisam vise ziher) ti je zakonom zabranjeno tako da nis od toga. Da brijem da je to 10 kK Share this post Link to post Share on other sites
slatki 0 Posted July 23, 2008 nisam siguran ali mislim da nemozes stavit xenon kit u te farove zato sto imas orginal xenon drugacija je zarulja a u orginalu imas maxxx 6000k Share this post Link to post Share on other sites
Guest ERNAD_VK Posted July 23, 2008 a sta je sa ovim jednim balastom..jel to uredu il????jbg za zakon kod nas i to nije nesto..sad hocu li kod vas imati problema s tim...jos neznam..jbg..al sve cu da vidim u ovaj koji dan...i javim vam jesam li mogao staviti xenon kit itd.. LIJEP POZDRAVVV Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted July 23, 2008 (edited) nisam siguran ali mislim da nemozes stavit xenon kit u te farove zato sto imas orginal xenon drugacija je zarulja a u orginalu imas maxxx 6000k yep, drugcija je zarulja. u origigi je d2s a kitovi su naprvljeni prema halogenim lampama (h1 h7....) imas 8000k d2s i to je vec prilicno plavičasto pa stavi njih unutra ak patis na to. za balaste mislim da vrijedi ono il rade il ne rade, nema između, a tebi ak rade onda su ok. Edited July 23, 2008 by marin-82 Share this post Link to post Share on other sites
Guest ERNAD_VK Posted July 23, 2008 pa ovaj jedan tip mi kaze ti moras imati 2 balasta a ja imam jedan pa mi nije jasnoo..kad stavim sijalice hoce li mi sta izgoriti,crknuti a ja dati pare..nije to malo za jednog školarca kojem su novci potrebni.. Share this post Link to post Share on other sites
slatki 0 Posted July 23, 2008 a sta je sa ovim jednim balastom..jel to uredu il????jbg za zakon kod nas i to nije nesto..sad hocu li kod vas imati problema s tim...jos neznam..jbg..al sve cu da vidim u ovaj koji dan...i javim vam jesam li mogao staviti xenon kit itd.. LIJEP POZDRAVVV nemoras govorit znam da nemozes stavit kit znam ja sam sve kombinacije probo u kitu imas samo oblk ko i halogene Share this post Link to post Share on other sites