0
Turbak

G3 - 95. TD(55kw)

Recommended Posts

nagdje sam o tome već čitao al nigdje ne mogu više naći to ....

znači G3 TD 1995. u zimi i ujutro kad je hladno ugasi se lampica od grijača još pričekam 3-5sec i palim i auto upali od prve(značu anlaser stigne okrenuti 1-2puta) .... ali nakon odvoženik cca 50km i kad se temp. digne na radnu ugasim auto, i nakon 5 min kad ga pokušam upaliti treba i do 10 puta okrenuti da bi auto primil ....

jer to ima veze s kompresijom? (malo mi je to glupo ak hladan upali ko zvjer)

il bosch pumpa?

ili čul sam da bi moglo imat veze i sa kodom od ključa i nekom elektronikom na bosch pumpi jel??

fakat više neznam kaj bi moglo bit .... svi kažu da je kompresija

daj pomagajte jer je to počelo me izluđivati, tak mi nije niti G1 na G2 palila ... nego me 3-ica sad hebe ... :mellow:

takav je znak kad je kompresija ubanani al eto i ja sam načuo da zna zadavat glavobolju elektrika na pumpi.... al mislim da to kod TD-a nema (gas na sajlu)......

a cekaj ak je kompresija u banani kaj bi onda palil ujutro kad je vani hladno ko mina ???

na mkII kad je vani bilo hladno i kad mu je kompresija bila loša nije htel upaliti tek kad se je zgrijal onda je palil normalno

a ovaj radi suprotno .... tj. kad je hladno upali iz prve al kad je na radnoj temp onda mu treba nekad i do 10 uta da okrene ......

da nema td elektriku ko tdi al navodno pošto ovaj moj ima KOD ključ da je to povezano sa dizom na bosch pumpi i da zbog toga kad se ugrije počne ga to jebat i ne pušta gorivo odmah i nece upaliti ....

sad jer može da se tu problem krije ili je ipak kompresija??

Pa imjeri si kompresiju prvo,tj. odi nekom majstoru da ti izmjeri pa češ bar to znat..a ovo s strujom je moguče, al prvo riješi kompresiju..

Guest beba

i ja na polu 1.9. D 2000 godina imam isti problem. kad je motor hladan upali odmah. radi 5 min.i kod ponovnog paljenja vergla par puta dok ne upali. Nekad hoće nekad gnjavi, mjenjao sam grijače prije 3 mjeseca.

1.9 D ima problema s elektroničkom blokadom (protiv krađe), povezanom s elektromagnetskim ventilom za dovod goriva u Bosch pumpu. Radi se o elektroničkom sklopu oznake DDS, zalivenom u epoksidnu smolu, koji funkcionira kad je hladan, a kad je vruć povremeno, ili trajno ne propušta električni signal kojim se aktivira elektromagnetski ventil zadužen za dovod goriva. Postoje dvije opcije – skidanje tog sklopa i izravno premošćavanje veze (tada ne funkcionira elektronička blokada). Druga je opcija kupnja i ugradnja drugog sklopa, koji stoji oko 1000 kn.

ista stvar kod mojeg mk2.. u zimi i kad je hladan, pali odmah, a kad se zagrije, tj. kad ne uključi grijače, treba mu duže vrijeme da upali... kod mojeg je kompresija u redu, prije 20000km rađena polugeneralka...

1.9 D ima problema s elektroničkom blokadom (protiv krađe), povezanom s elektromagnetskim ventilom za dovod goriva u Bosch pumpu. Radi se o elektroničkom sklopu oznake DDS, zalivenom u epoksidnu smolu, koji funkcionira kad je hladan, a kad je vruć povremeno, ili trajno ne propušta električni signal kojim se aktivira elektromagnetski ventil zadužen za dovod goriva. Postoje dvije opcije – skidanje tog sklopa i izravno premošćavanje veze (tada ne funkcionira elektronička blokada). Druga je opcija kupnja i ugradnja drugog sklopa, koji stoji oko 1000 kn.

znaci ipak je neka shema ... a kad se to premosti možeš auto upaliti i bez orginal ključa jel? pošto ne funkcionira el blokada??

jok nema ručnog čoka ... brijem da je automatski ... kad ima na bosch pumpi tam gdi inače ti ručno povučeš sa sajlom onu capicu ovaj to radi sa nekim vragom iz kojeg idu žice ...

pogledaj pumpu i videces gde dolazi samo jedna zica ispod poluge za gas taj deo ti je elektro magnetni ventil koji kako kazu zna zezati kad se auto ugreje,najbolje ti je premostiti to i miran si sa paljenjem a ako oce da ti ga ukradu (nedaj boze) ta mala sitnica ih nece spreciti....

pogledaj pumpu i videces gde dolazi samo jedna zica ispod poluge za gas taj deo ti je elektro magnetni ventil koji kako kazu zna zezati kad se auto ugreje,najbolje ti je premostiti to i miran si sa paljenjem a ako oce da ti ga ukradu (nedaj boze) ta mala sitnica ih nece spreciti....

To je ventil za gasenje motora i on sam nema veze sa kradjom.

nema veze s kradjom al eto dosta ljudi njega napravi na prekidac da radi pa je to kao neka zastita koja profiću nije problem :)

Odi je rjec o boschpumpi 1.9 a ona je malo drugacija....

a kolika bi bila otprilike cijena tog premoščivanja? ako je netko radio?

0